Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie.Beru na vědomí

přehled článků

Mail Room Bistro: Když chcete kvalitní snídani i širokou nabídku vín

advertorial | 7. 6. 2018

Dříve tu stávala nejstarší pražská pošta. Před několika měsíci na Maltézském náměstí na Malé Straně otevřelo zbrusu nové Mail Room Bistro. "Zaměřujeme se na to, co je dobré a co nás baví, ať už je to moderní varianta české zemlbáby nebo Eggs benedikt," popisuje v rozhovoru Martin Jandl, F&B manažer podniku.

clanky5/_W9A9596.jpg

Jaký je koncept vašeho podniku? Kdy a za jakým účelem by k vám lidé měli přijít?
Nejsme tradičním podnikem zaměřujícím se na jednu kuchyň, ale spíše se zaměřujeme na to, co je dobré a co nás baví, ať už je to moderní varianta české zemlbáby, nebo Eggs benedikt. K obědu si u nás každý najde to, co má rád.

Otevřeli jste bistro na Malé Straně – cílíte tedy primárně na turisty?
Ne, určitě cílíme i na lokální pražské povaleče, kteří mají rádi dobré a kvalitní jídlo a pití. Pro štamgasty máme i slevy.

Proč vlastně název Mail Room Bistro? Jakou máte spojitost s poštou?
Náš název vychází z prvotní funkce budovy, kde sídlíme – byla to totiž vůbec první pražská pošta, která fungovala už od roku 1622. Celou budovu jsme zanechali v původním poštovním duchu, od apartmánů v residenci až po bistro.

clanky5/_W9A9613.jpg

SNÍDANĚ? KDYKOLI

Nabízíte snídaně a brunche už od 7:30, což není obvyklé. Proč vlastně?
Pražané vstávají v různé hodiny a nejvíce nás dokáže naštvat, když propásnete poslední snídani například o půl hodiny nebo naopak přijdete moc brzy. Proto nabízíme brunche celý den. Pro pijany je součástí brunche i silný domací vývar „na zpravení“.

Jak byste charakterizoval vaše menu?

Kromě stálého brunche se naše menu bude měnit vždy podle sezónních potravin. Nabízíme bio čerstvé produkty z naší farmy, které jsou rovněž součástí některých chodů. 

clanky5/_W9A9605.jpg

Máte poměrně obsáhlý vinný lístek, proč?
Cestovatelé, místní, víno znalci nebo jen milovníci českého vína mají jiné chutě a my chceme, aby si u nás každý našel to svoje, ať přijel z Bogoty, nebo jen seběhl z Nerudovy ulice.

Jaké jsou vaše plány na další rozvoj? Chystáte něco zajímavého na léto?
Chystá se otevření baru rovněž v areálu residence Old Royal Post. Během letních měsíců se můžete těšit na speciální akce spojené s atmosférou opravdové fungující historické pošty.

přehled článků

Vybrali jsme pro vás ty nejzajímavější akce v metropoli pro malé i velké. Poradíme vám, kam s vašimi ratolestmi v Praze vyrazit, pokud se chcete pobavit, inspirovat nebo jen utéct nudě sobotního či nedělního odpoledne.

Sauny u řeky, v Národním divadle, v obchodním centru, v kasárnách i mimo centrum. Tady je výběr těch nejlepších a nejzajímavějších saunovacích míst po celé Praze, abyste se nemuseli potit při jejich hledání na webu.

Konečně nemusíte sedět v kanclu, máte tolik nápadů na to, co dělat venku, a ono... prší! Jestli už vážně nevíte coby a koušete se doma nudou, nechte se inspirovat!