Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie.Beru na vědomí

přehled článků

Manuál, jak si užít druhý květnový týden v metropoli na maximum

doporučujeme | 7. 5. 2018

Dáte si pivo, nebo chcete raději obraz zadarmo? Tento týden můžete mít obojí. A k tomu vám poradíme, kam zajít na hokej, jak se zadarmo podívat do Senátu, která letní kina už promítají nebo kudy se dostat do unikátního podzemí Národního divadla.

[clanky5/roman_vodicka-slavek_580.jpg]
Vítězný snímek soutěže Czech Nature Photo. Stejnojmenná výstava tento týden končí. Foto: Roman Vodička

Letní kina

Kalendář říká: Jaro. Počasí říká: Léto. My odpovídáme: Jděte do letňáku! (Jen pozor, ve středu a ve čtvrtek večer by se mohly na promítání přijít podívat i kapky deště.)


 

Letní kino na ČZU

Česká zemědělská univerzita v Praze

09.05. 20:00



Mistrovství světa v hokeji

K zápasům českého týmu potřebujete vědět jenom tři údaje:

  • v úterý hrajeme proti Švýcarům
  • ve čtvrtek proti Rusku
  • v pátek proti Bělorusku
  • všechny zápasy začínají ve 20:15

 

11:55 komentuje MS v hokeji

NoD - Experimentální prostor

08.05. 20:00

via GIPHY

Úterní Den vítězství

V úterý je státní svátek na připomenutí Pražského povstání, kdy bylo dohodnuto příměří s německými vojsky. V roce 2018 jsou zavřené velké obchody, naopak otevřeno mají třeba v Senátu (vstup zdarma).

 

Dny otevřených dveří Senátu

Senát Parlamentu České republiky

08.05. 09:00

Středa: Po práci na jedno?

My servírujeme tři tipy, kde strávit středeční večer. Na Střeleckém ostrově zdarma v rámci oslav EU zahrají a zapějí kapely Poetika, Mirai a Emma Smetana (poštval je na vás ten zlý Brusel!). V kině Aero budou promítat film za doprovodu štěkání a vrčení. Až do 23. hodiny pak můžete obcházet unikátní místa v centru, kde se bude číst literatura (dostanete se třeba do technologických tunelů Národního divadla nebo na střechu divadla DISK).

 

Den Evropy

Evropská komise - Zastoupení v České …

09.05. 13:00



 

Noc literatury 2018

Česká centra

09.05. 18:00

[clanky5/Makrofotografie_pavel_krasensky_-kralovnamravenceroduTemnothorax.jpg]
Královna a její lid. Jedna z fotek, kterou uvidíte na výstavě Czech Nature Photo. Foto: Pavel Krásenský

Něco začíná, něco končí

Ve čtvrtek se otevřou brány Českého pivního festivalu. Na Letné bude po následujících 16 dní na košt připraveno několik desítek piv z českých pivovarů různých velikostí. Naopak tento týden máte poslední možnost zajít na výstavu nejlepší tuzemských fotek přírody. A říkal tady někdo chřest?

 

Český pivní festival 2018

Český pivní festival

10.05. - 26.05.


 

Czech Nature Photo 2018

Czech Photo Centre

05.04. - 13.05.


 

Tradiční chřest ve Vinohradském Parlamentu

Vinohradský Parlament

10.05. - 16.05.

V pátek pro knihu nebo do divadla

Na Výstavišti v Holešovicích seženete nové společníky na letní dovolenou. Kromě toho vás v pátek zveme do Švanďáku na představení Radima Vizváryho. Ukáže vám, že pantomima fakt není zábava pro malé děti. Ostatně, za své předchozí počínání získal cenu Thálie.

 

Svět knihy

Svět knihy, s.r.o.

10.05. - 13.05.


 

Radim Vizváry: VIP

Švandovo divadlo na Smíchově

11.05. 19:00

přehled článků

Vybrali jsme pro vás ty nejzajímavější akce v metropoli pro malé i velké. Poradíme vám, kam s vašimi ratolestmi v Praze vyrazit, pokud se chcete pobavit, inspirovat nebo jen utéct nudě sobotního či nedělního odpoledne.

Sauny u řeky, v Národním divadle, v obchodním centru, v kasárnách i mimo centrum. Tady je výběr těch nejlepších a nejzajímavějších saunovacích míst po celé Praze, abyste se nemuseli potit při jejich hledání na webu.

Konečně nemusíte sedět v kanclu, máte tolik nápadů na to, co dělat venku, a ono... prší! Jestli už vážně nevíte coby a koušete se doma nudou, nechte se inspirovat!