Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie.Beru na vědomí

přehled článků

Waflová výzva, nové zmrzlinárny i spousta umění a sportu

doporučujeme | 9. 4. 2018

Na konci tohoto týdne nás sice čeká pátek třináctého, ale nezoufejte. Ve chvíli, kdy si přečtete naše sladké gastro tipy nebo zkouknete seznam výstav, které právě startují, veškerý strach vás opustí. A kdyby přeci jen neopustil, zkuste pátek třináctého přežít někde, kde pro samou zábavu na jakékoliv pověry zapomenete – třeba na Matějské pouti, která už se chýlí ke svému konci.

waf%282%29%281%29.jpg

Sladké gastro tipy 

"Waflárna" Waf-Waf na Letné v pondělí oslaví první narozeniny. Přijďte si vytvořit zmrzlinu dle vlastních chutí z více než 30 přísad nebo sníst hooodně vysokou WafTower v co nejkratším možném čase (když to dáte pod 6 minut, budete ji mít grátis).

 

1.narozeniny Waf-Waf

Waf-Waf (Letná)

09.04. 08:00

Na zmrzku zaskočte třeba do Angelata na Břevnově, které otevřelo na konci minulého roku, nebo do Amorina na Malostranském náměstí.

 

Angelato - Břevnov

Řemeslná italská zmrzlina sametové struktury a andělské chuti....


 

Amorino

...

P.S. Zmrzlináren bude už brzy víc. Do měsíce otevře nové PURO Gelato u vstupu do Grébovky (Rybálkova 29) a snad i nové Crème de la Crème na Národní. Ale pokud nechcete čekat, zabrouzdejte do našeho přehledu nejlepších zmrzlináren v Praze.

Umění a zbrusu nové výstavy

Přehlídka současného výtvarného umění Art Prague vás pozve do 35 galerijních expozic a dá vám tak šanci seznámit se s nejaktuálnější tvorbou 230 umělců v oboru malba, socha, kresba, umělecké sklo, grafika či speciální instalace.
Pouze s tvorbou Mata Collishawa vás seznámí nová výstava s názvem Stojaté vody v Rudolfinu.

 

Art Prague 2018

Galerie Kuzebauch

10.04. - 15.04.


 

Mat Collishaw

Galerie Rudolfinum

11.04. - 08.07.

Záplavu umění (výstavy, divadlo, hudbu i film) pak nabídne páteční Veřejný dům v MeetFactory. A současný cirkus v provedení pouze žen, pak ochutnáte na festivalu Fun Fatale, který se koná od středy až do neděle. 

 

Veřejný dům

MeetFactory

13.04. 19:00


Mat-Collishaw-Albion-2017-Courtesy-the-artist-and-BlainSouthern-Photo-Peter-Mallet-2-kopie.jpg
Vstup na výstavu Mat Collishaw. Standing Water je díky finanční podpoře Nadačního fondu Avast zdarma. Tak vyrazte!

Vyběhněte do Stromovky

Podle tří běžeckých akcí, které se budou konat v tomto týdnu, by se mohlo zdát, že neexistuje vhodnější místo pro běh, než je Stromovka. 

1.    Začátečníci (nebo spíše začátečnice) mohou absolvovat ukázkový běžecký trénink v úterý. Vstupné je zdarma.

 

Jarní akce "Jdu běhat poprvé"

Jdu běhat

10.04. 18:00

2.    Protažení  s youtuberkou Andy Coconut a profesionálními trenéry z Outdoor Training Clubu plus originální The Color Run tričko a salva barev čeká všechny příznivce běhu ve středu.  

 

Barevný výběh s Andy Coconut a OTC

The Color Run

11.04. 18:00

3.    Ve čtvrtek Stromovku rozzáří stovky světlušek čelovkovitých. Chystá se tu totiž další ročník charitativního běhu pro nevidomé spojený například i s koncertem kapely Zrní.

 

Noční běh pro Světlušku 2018

Světluška

12.04. 19:00

svetluska%281%29.jpg
Běh pro Světlušku nemusíte běžet, trasu můžete klidně jen projít.​ Foto: Pavel Průcha

přehled článků

Vybrali jsme pro vás ty nejzajímavější akce v metropoli pro malé i velké. Poradíme vám, kam s vašimi ratolestmi v Praze vyrazit, pokud se chcete pobavit, inspirovat nebo jen utéct nudě sobotního či nedělního odpoledne.

Sauny u řeky, v Národním divadle, v obchodním centru, v kasárnách i mimo centrum. Tady je výběr těch nejlepších a nejzajímavějších saunovacích míst po celé Praze, abyste se nemuseli potit při jejich hledání na webu.

Konečně nemusíte sedět v kanclu, máte tolik nápadů na to, co dělat venku, a ono... prší! Jestli už vážně nevíte coby a koušete se doma nudou, nechte se inspirovat!