Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie.Beru na vědomí

přehled článků

Jak si užít pohádkový týden s vánoční večeří i vánoční cyklojízdou

doporučujeme | 17. 12. 2017

Do Vánoc zbývá už jen pár dní, takže doporučujeme skončit s předvánočním stresem a začít s pohádkami. Pro opravdové fajnšmekry máme Anděla Páně s živou hudbou, pro milovníky klasiky Tři oříšky pro Popelku. Jako lék proti předvánočnímu stresu však spolehlivě zabere i cyklomejdan nebo mejdan s kapelou Circus Problem.

andelpane.jpg

Pondělní vzpomínka na Václava Havla

Hned na začátku týdne si připomeneme (už šesté) výročí úmrtí Václava Havla. Na Jungmannově náměstí budete moci zapálit svíčku nebo se v 18.00 připojit ke mši, tentokrát v blízkém kostele Panny Marie Sněžné. V divadle Alfred ve dvoře se budou číst Havlovy texty a v Dejvicích bude odhalena nová lavička Ferdinanda Vaňka.

 

Svíčka pro Václava Havla

Politika a Svědomí

18.12. 11:00


 

Čtení z Havla

Alfred ve dvoře

18.12. 16:00


 

Odhalení Lavičky Ferdinanda Vaňka

Knihovna Václava Havla

18.12. 15:00

havel.jpg

Kde na vás dýchne atmosféra Vánoc

Pohádky nemusíte sledovat jen doma v obýváku, ale klidně i na plátně a s živou hudbou. Anděl Páně 2 ožije v doprovodu orchestru, sboru a sólistů už ve čtvrtek v Kongresovém centru. 

 

Anděl páně 2 hraje naživo

Kongresové centrum

21.12. 19:30

Ačkoliv k zimě patří spíš lyže a brusle, my vás zveme na kolo. Tradiční vánoční cyklojízda startuje na náměstí Jiřího z Poděbrad. Vyzdobená a nasvícená kola s sebou! 

Zasedněte ke Štědrovečerní večeři o trochu dříve a trochu jinak – bez stromku a bez honosného oblečení. Podávat se bude veganská vánoční večeře, ale i jakákoliv jiná, kterou přinesete.

 

Vánoční komunitní večeře

Přestupní stanice

22.12. 20:00

Ruby Shoo na Zoot.cz

Místa, kde zapomenete na shon i stres

Potřebujete-li se trochu odreagovat, vyrazte na koncert kapely Circus Problem. Předskokankami budou Sestry Lamošovy alias Hot Sisters. Servírovat budou své swingové písně. Pro pořádnou dávku vtipu zajděte do Rock Café. Konat se tu bude letošní poslední Underground Comedy Night Show.


 

Underground Comedy Night Show

Rock Café

19.12. 20:00


Filmové premiéry tohoto týdne najdete ZDE.

Pokud máte raději klasiku než filmové novinky, doporučujeme vyrazit na pohádku Tři oříšky pro Popelku, která k Vánocům rozhodně patří.

 

KinoKlub - 3 oříšky pro Popelku

žižkovšiška

18.12. 19:30


 

přehled článků

Vybrali jsme pro vás ty nejzajímavější akce v metropoli pro malé i velké. Poradíme vám, kam s vašimi ratolestmi v Praze vyrazit, pokud se chcete pobavit, inspirovat nebo jen utéct nudě sobotního či nedělního odpoledne.

Sauny u řeky, v Národním divadle, v obchodním centru, v kasárnách i mimo centrum. Tady je výběr těch nejlepších a nejzajímavějších saunovacích míst po celé Praze, abyste se nemuseli potit při jejich hledání na webu.

Konečně nemusíte sedět v kanclu, máte tolik nápadů na to, co dělat venku, a ono... prší! Jestli už vážně nevíte coby a koušete se doma nudou, nechte se inspirovat!