Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie.Beru na vědomí

přehled článků

Bude to mela! Zavalí nás 16 knižních novinek a 5 výstav ve Veletržáku

doporučujeme | 15. 10. 2017

Tento týden máte dvě možnosti. Buď můžete celý týden sedět nad volebními programy a sledovat doma předvolební debaty, abyste se v pátek či v sobotu dobře rozhodli, a nebo můžete vyrazit do víru velkoměsta na Festival bollywoodského filmu nebo třeba do Veletržního paláce na nové výstavy. Doporučujeme vám obojí. 

fotor%281%29.jpgFilm Jab Harry Met Sejal, který uvidíte na Festivalu bollywoodského filmu, se odehrává i v Praze.

V tomto týdnu určitě nepropásněte 

%C4%8D%C3%ADsla/red-01.jpg Středeční zahájení podzimní výstavní sezóny Národní galerie ve Veletržním paláci. Pěti novým projektům bude vévodit filmová instalace Manifesto berlínského umělce Juliana Rosefeldta v hlavní roli s australskou herečkou Cate Blanchett, převtělenou do třinácti postav – od bezdomovce po učitelku.

 

Autumn Opening 2017

Národní galerie

18.10. 19:00

%C4%8D%C3%ADsla/red-02.jpg Den, kdy na pultech knihkupectví přistane celkem 16 nových knih. Bude mezi nimi Sběrná kniha od Pavla Kosatíka, Africká zima od Tomáše Šebka i Vieweghovy Nové pohádky pro unavené rodiče.

 

Velký knižní čtvrtek

Velký knižní čtvrtek

19.10. 09:00

%C4%8D%C3%ADsla/red-03.jpgFestival bollywoodského filmu, který nabídne nejen barevné a roztančené filmy, ale i párty nebo Bollywood melu - jarmark s indickou bižuterií, potravinami, suvenýry a indickou restaurací ve foyer kina Světozor.

 

Festival bollywoodského filmu

Festival bollywoodského filmu

19.10. - 22.10.

BONUS
Pokud jsou vstupenky na koncert Ennio Morricone, který se koná v pondělí, trochu mimo váš budget, nevadí. Pusťte si jeho hudbu z filmu Tenkrát na Západě alespoň na Spotify, ať nejste úplně out, až vám šéf bude další den v práci o koncertě vyprávět.

 

Ennio Morricone

O2 arena

16.10. 20:00

[cate.jpg]
Na výstavě Manifesto se australská herečka Cate Blanchett převtěluje do třinácti různých postav.

To nejlepší…

..., co na svých cestách zažily žlutí trabanti, si můžete v pondělí poslechnout na Dobešce. 

..., co nabízí světová i domácí tvůrčí a dokumentární fotografie, uvidíte v pátek v Aeru.

... z audiovizuálního umění představí Lunchmeat Festival ve Veletržním paláci a ve Studiu Hrdinů.

 

The Best Of ze žlutých trabantů s Danem

Divadlo Dobeška

16.10. 19:00


 

Fotojatka v Praze

Fotojatka

20.10. 20:00


 

Lunchmeat Festival 2017

Národní galerie

19.10. - 21.10.




 

Filmy, které v Cinestaru a Cinema City neuvidíte


 

KINO: Nekonečné štěstí

CAMP – Centrum architektury a městské…

17.10. 19:00


 

Pouhý dech - projekce dokumetu

Kavárna ÚNIK

18.10. 20:00

Damska obuv Bullboxer
 

přehled článků

Vybrali jsme pro vás ty nejzajímavější akce v metropoli pro malé i velké. Poradíme vám, kam s vašimi ratolestmi v Praze vyrazit, pokud se chcete pobavit, inspirovat nebo jen utéct nudě sobotního či nedělního odpoledne.

Sauny u řeky, v Národním divadle, v obchodním centru, v kasárnách i mimo centrum. Tady je výběr těch nejlepších a nejzajímavějších saunovacích míst po celé Praze, abyste se nemuseli potit při jejich hledání na webu.

Konečně nemusíte sedět v kanclu, máte tolik nápadů na to, co dělat venku, a ono... prší! Jestli už vážně nevíte coby a koušete se doma nudou, nechte se inspirovat!