Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie.Beru na vědomí

přehled článků

Zkuste historický šerm, nejstarší bazén nebo nocleh v sokolovně

doporučujeme | 18. 9. 2017

V pátek večer se otevře devět sokoloven na různých místech v metropoli. V rámci Noci sokoloven 2017 si do nich můžete zdarma dojít zacvičit, ale taky se podívat, že sokolovna je víc než jenom tělocvična. Můžete si zkusit historický šerm, olympijský víceboj nebo badminton. Pro děti je připraveno loutkové divadlo, čtení pohádek, “bojovka” s hledáním pokladu... Nebo mohou v některých sokolovnách dokonce přespat až do rána.

clanky5/plakat_A4_jpeg-kopie_FB.jpg

1) Tyršův dům

V sokolské “centrále” na Újezdě můžete zdarma okusit workshopy historického šermu, skákání na trampolínách nebo karate. Volně přístupný (po předchozí rezervaci) je i nejstarší plavecký bazén v Praze plněný pramenitou vodou z Petřína (je ohřátá na 26 °C, nebojte). A večer pak můžete zakončit na běžně nepřístupné střeše Tyršova domu a pokochat se výhledem na zářící srdce metropole nebo si vychutnat v podvečerním vánku swingové tóny Modré Synkopy.
Více informací na WWW

SOUTĚŽ
Chcete vyhrát permanentku na 10 volných víkendových vstupů do bazénu v Tyršově domě na Újezdě? Odpovězte do středeční půlnoci (20. září 2017 23:59 hod) na soutěžní otázku: Ve kterém roce byl uveden do provozu plavecký bazén v Tyršově domě? Svůj tip piště do komentáře pod tento článek. Ve čtvrtek ze správných odpovědí náhodně vylosujeme jednoho výherce/výherkyni.
(Mimochodem, při Noci sokoloven budete moci soutěžit o tři další permanentky.)

2) Sokol Praha – Hanspaulka

Program:
- 17:00 grilování
- 17:00 až 20:00 netradiční sportovní hry
- 20:00 program pro děti s nocováním v tělocvičně na žíněnkách
- 20:00 až 22:00 cvičení na nářadí
- 22:30 až 23:00 společné hry, malování kvízy pro děti
- 23:00 čtení před spaním
- 23:30 večerka a nocování
- v sobotu 23. 9. v 7:30 budíček, v 8:00 snídaně, 9:00 až 11:00 cvičení na nářadí
Více informací na WWW

clanky5/P1220385.jpg
Takhle se na Spořilově cvičilo při loňské Noci sokoloven. Foto: www.sokol-sporilov.cz

3) Sokol Spořilov

T. J. Sokol Spořilov si dovoluje pozvat všechny zájemce z řad široké veřejnosti i své členy do spořilovské sokolovny, a to v pátek 22. září 2017 od 17:30 hodin.
Místo konání: Severozápadní VI. 1668, Praha 4
Datum konání: 22. 9. 2017
Začátek akce: 17:00 hodin

Program:
- po celou dobu trvání akce přístupná výstava pod názvem Slety a hromadná vystoupení a promítání fotografií a videí z nedávných sletů
- 17:30 zahájení
- Akademie k 90. výročí založení Sokola (historie Sokola Spořilov, ukázka žákovských gymnastických sestav, malá ochutnávka sletových skladeb nacvičovaných pro XVI. všesokolský slet 2018, muži na bradlech)
- Olympijský víceboj pro malé i velké – přijďte si vyzkoušet své pohybové dovednosti, vyhrává každý
- Přátelské posezení s občerstvením
- Promítání filmu
- 22:00 ukončení akce
Více informací na WWW

4) Sokol Libuš

Program (začátek akce v 18:30 hodin):
- prohlídka sokolovny
- táborák dle počasí
- zábavné cvičení a soutěže nejen pro děti
- stolní tenis
- badminton
- 20:00 loutkové představení
- hledání pokladu
- čtení na dobrou noc
- možnost přespání v sokolovně
Více informací na WWW

A nebo...

Noc sokoloven 2017 probíhá i na dalších místech v Praze, a to v jednotách Sokol Břevnov, Sokol Vršovice, Sokol Vyšehrad, Sokol Petrovice či Sokol Dubeč.

přehled článků

Vybrali jsme pro vás ty nejzajímavější akce v metropoli pro malé i velké. Poradíme vám, kam s vašimi ratolestmi v Praze vyrazit, pokud se chcete pobavit, inspirovat nebo jen utéct nudě sobotního či nedělního odpoledne.

Sauny u řeky, v Národním divadle, v obchodním centru, v kasárnách i mimo centrum. Tady je výběr těch nejlepších a nejzajímavějších saunovacích míst po celé Praze, abyste se nemuseli potit při jejich hledání na webu.

Konečně nemusíte sedět v kanclu, máte tolik nápadů na to, co dělat venku, a ono... prší! Jestli už vážně nevíte coby a koušete se doma nudou, nechte se inspirovat!