Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie.Beru na vědomí

přehled článků

5+1 tip, kde můžete v sobotu zažít Prahu úplně jinak

doporučujeme | 13. 9. 2017

Sobota 16. září je den, kdy se ulice, chodníky a volné plochy v Praze promění na místa příjemnější pro život. Zaházíte si s obřím míčem před kinem, zaposilujete na Nuselských schodech nebo zkusíte uvařit to nejlepší jídlo z brambor a vyhrát s ním soutěž na Puškinově náměstí. A nebo vyrazíte úplně jinam, protože V SOBOTU TO BUDE ŽÍT ÚPLNĚ VŠUDE díky festivalu Zažít město jinak!

[zazitmesto%281%29.jpg]

 

Zažít město jinak 2017

Auto*Mat

16.09. 08:00

%C4%8D%C3%ADsla/blue-01.jpg Nováček Nuselské schody 

Na Nuselských schodech se festival letos odehraje poprvé. Těšit se můžete na fitness přímo na schodech, procházky po okolí s bezdomovci, partyzánské zahradničení nebo třeba herce z Divadla na Fidlovačce.

%C4%8D%C3%ADsla/orange-02.jpgPohoda v centru města na Kampě

Na Kampě můžete posnídat domácí koláče, bábovku a palačinky od sousedů, projít se po okolí s průvodcem bez domova Vojtěchem, zacvičit si pilates nebo si zahrát pub kvíz o Kampě a Malé Straně.

 

Zažít město jinak - Kampa

Auto*Mat

16.09. 10:00



kampa-1200x800.jpg

%C4%8D%C3%ADsla/green-03.jpgMexická Americká

Do Americké ulice se festival po dvou letech opět vrací. Jelikož termín festivalu připadá na mexický Den nezávislosti, tak se v latinsko-americké části ulice můžete těšit na správnou fiestu (tradiční oslavy a ceremonie, barevné dekorace a mnoho jídla, pití a tradičních tanců). V balkánské a středozemní části vás pak čeká spoustu dalších aktivit a v celé ulici pak celkem čtyři hudební stage.

 

Zažít město jinak Americká

MINT market

16.09. 11:00

%C4%8D%C3%ADsla/pink-04.jpgPuškinovo náměstí chutnající po bramborách

Na Puškinově náměstí bude tombola i soutěž o nejlepší jídlo z brambor. Můžete si tu zahrát ping pong, zúčastnit se orientačního běhu kolem náměstí nebo třeba v dílně přetvořit vinylovou desku k obrazu svému.

 

Zažít PU jinak 2017

Auto*Mat

16.09. 11:00

%C4%8D%C3%ADsla/red-05.jpgPřehršel aktivit před kinem

Před kino Aero můžete dorazit s vlastnoručně upečenými buchtami (nebo bez nich) a zhlédnout pouliční divadlo, stand-up show, zatančit si swing, projít se po slackline nebo si zahrát novou míčovou hru s největším balonem, co jste kdy viděli. 

 

Zažít město jinak před kinem Aero

Kino Aero

16.09. 12:00

Damska obuv Bullboxer
 

Speciální tip: Veletržní palác plný umění

Festival Zažít město jinak se probojoval i za zdi Veletržního paláce. Na programu jsou komentované prohlídky uměleckých děl autorů, kteří v minulosti žili v této části Prahy a večer projekce krátkých filmů o Praze 7 na terase.

 

Zažít město jinak ve Veletržním paláci

Národní galerie

16.09. 10:00



 

přehled článků

Vybrali jsme pro vás ty nejzajímavější akce v metropoli pro malé i velké. Poradíme vám, kam s vašimi ratolestmi v Praze vyrazit, pokud se chcete pobavit, inspirovat nebo jen utéct nudě sobotního či nedělního odpoledne.

Sauny u řeky, v Národním divadle, v obchodním centru, v kasárnách i mimo centrum. Tady je výběr těch nejlepších a nejzajímavějších saunovacích míst po celé Praze, abyste se nemuseli potit při jejich hledání na webu.

Konečně nemusíte sedět v kanclu, máte tolik nápadů na to, co dělat venku, a ono... prší! Jestli už vážně nevíte coby a koušete se doma nudou, nechte se inspirovat!