Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie.Beru na vědomí
16
září

Zažít město jinak - Nuselské schody

Auto*Mat

zpět na výpis akcí
 

Zažít město jinak - den, kdy se ulice, chodníky a volné plochy v Praze promění na místa příjemnější pro život.

Datum:16. 09. 17
Cena:Zdarma
Čas:10:00 - 19:00
Kategorie: kultura|ostatní

Uložte si do diářů datum 16. 9., kdy se na Nuselských schodech poprvé odehraje festival Zažít město jinak, v rámci kterého se můžete těšit na kulturní program pro děti i pro dospělé a různé občerstvení (nejen) od lokálních podniků.

Organizovaný program bude probíhat od 10:00 do 19:00, na něj naváže program spontánní!

OBČERSTVENÍ v režii podniků z blízkého okolí:
--- Excelsior Pub --- V nedaleké Bělehradské ulici bude mít na své předzahrádce jídlo i pití. Popojděte pár kroků a navštivte toto skutečné srdce skoroNuslí

--- Čajovna Jedna báseň --- čajovna pohostí kolemjdoucí vynikajícím čajem na své zahrádce i v interiéru

--- VeloBloud Bloudící kavárna --- pod schody bude servírovat kávu benefiční kavárna zaměřující se na výběrová kávová zrna a pomoc lidem ohroženým sociálním vyloučením

--- Woodstock café-bar --- ve svém stánku nabídne drinky všeho druhu

--- Oh Deer Bakery --- Crobliha? Úžasnost do Vašeho břicha! Oh Deer Bakery představí své skvělé koblihy z croissantového těsta s nejrůznějšími polevami.

--- OD BOBU --- přijede nabídnout točenou nepráškovou zmrzlinu vlastní výroby a čokoládové dorty z vlastní manufaktury.

--- Toskana --- otevře na Nuselských schodech svůj přenosný stánek plný italských vín a sýrů.

PROGRAM:
--- Fitness dopoledne --- Exkluzivní privátní fitness klub Advance Training zorganizuje veřejný trénink přímo na Nuselských schodech – (!!!!!!!11:00!!!!!!!)

--- Collaborative Collective a CooLAND + Praha 2 žije + Přátelé Nuselských schodů --- co se děje na Nuselských schodech, když je nebrázdí hvězdy divadelních prken a stoly se neprohýbají jídlem? Přijďte si poslechnout o aktivitách lokálních iniciativ – (!!!!!!!13:00!!!!!!!)

--- Partyzánské zahradničení --- zasadit cibulky tulipánů a narcisek s námi přijdou kolegové ze Street Gardening Praha. Kdo chce, může přiložit ruku k dílu – nářadí, rukavice i cibulky budou k dispozici. Bude se také diskutovat o městských zahradách a komunitách, které se kolem nich tvoří – (!!!!!!!14:00!!!!!!!) + Spolek Zelená zahrada, hledání místa pro komunitní zahradu na Praze 2.

--- Divadlo na Fidlovačce --- divadlo se pro jeden zářijový den zabydlí na Nuselských schodech. Říkejte tomu třeba šapitó, obývák či brloh! Schody oživí divadelní rekvizity. Ale co dělá divadlo divadlem? Přece herci! Přijďte se seznámit se známými tvářemi, které s námi přijdou zažít schody jinak. Na místě bude také možné zakoupit lístky na nadcházející sezonu – (celý den)

--- Pragulic --- procházky undergroundem města s průvodci bez domova netřeba představovat. Přivítejme na Nuselských schodech průvodce Roberta, který nás krátce provede po tomto místě, které v noci nasazuje druhou tvář. Vstupné dobrovolné na místě - !!!!!!!15:00!!!!!!!

--- B.D.S. Street dance --- Podívejte se na sestavu street dance, kterou si pro vás připravila B.D.S. taneční akademie. Blok vystoupení zahrnuje ukázky a kratičkou výuku. !!!!!!!14:30 a 16:30!!!!!!!

--- Bleší trh v čajovně Jedna báseň --- v čajovně proběhne improvizovaný bleší trh se vším, co se čaje týká i netýká – (celý den)

--- Woodstock café-bar hudební program --- představí spřátelené interprety – (v odpoledních hodinách)

--- Dům jógy Vinohrady --- zvýhodněné lekce různých druhů jógy po celý den – pro seznam lekcí viz komentář níže nebo web výše.

--- Střihačka MO --- O Vaši kštici se na ZMJ na NS postará sympatická a šikovná Monika alias MO – (v odpoledních hodinách)

--- Kapela Drozdi a droždí --- Hrají volnou improvizaci v obsazení Jan Horváth – bicí; Václav Kalivoda – trombon; a Michal Hrubý – klarinety, saxofon - !!!!!!!17:00!!!!!!!

--- Vstup do Kaple Svaté rodiny pod Nuselskými schody --- Pan farář Petr Tvrdek ze Starokatolické církve otevře kapličku a přivítá návštěvníky se zájmem o duchovno, historii či architekturu. Snad nám i zahraje na harmonium - (v odpoledních hodinách)

--- 

AKTIVITY PRO DĚTI:
--- Jahoda --- kdo je více způsobilý k zajištění programu pro děti, než nezisková organizace Jahoda, provázející děti a mladé lidi od malička až po dospělost. Klub Jahoda se nachází právě pod Nuselskými schody, proto budou organizátoři pracovat v důvěrně známém terénu. Jahodový graffiti Jam - malování pomocí spreje pro nejmenší, malé i větší pod taktovkou jahodových profíků. 2. Výtvarná a tvořivá dílna pro děti - děti si s pracovníky jahodového klubu vyrobí príma výtvory. !!!!!!!10:00 - 17:00!!!!!!!

--- Art Fabrika --- Hned nad schody, na Zvonařce, působí výtvarný ateliér Art Fabrika. Ani jim tedy okolí schodů netřeba představovat – ostatně zde konají výtvarné workshopy pro děti všech věkových kategorií. Do dětského programu tak vnesou trochu zručnosti a umění sobě vlastního - nabídnou malování obrazů s tématikou Prahy – !!!!!!!10:00 - 16:00!!!!!!!

--- Nová Akropolis --- Přijďte na výtvarnou dílnu s malováním archeologických reprodukcí, zalistujte knihou ve filozofické čítárně nebo si zatočte kolem ctností a poznejte, co vám chybí. Dospělí se zatím mohou inspirovat kurzy filosofie, psychologie, kultury a mnohými dalšími – (celý den)

--- ScioŠkola Praha 4 --- Pokusy, výtvarné dílny, hry a výborné občerstvení pro vás připraví děti ze ScioŠkoly. Zažijte s dětmi učení jinak – (celý den).

Auto*Mat
Tel: 212 240 666
Šafaříkova 1
Praha 2, 120 00
Navigovat
MHD

Další akce pořadatele:

Také by tě mohlo zajímat:

Naše speciální výběry pro milovníky městského života. Navštivte doporučené akce i místa, která stojí za to.

 

Sauny u řeky, v Národním divadle, v obchodním centru, v kasárnách i mimo centrum. Tady je výběr těch nejlepších a nejzajímavějších saunovacích míst po celé Praze, abyste se nemuseli potit při jejich hledání na webu.

Doporučujeme vyzkoušet: