Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie.Beru na vědomí

přehled článků

Zajděte do bytu svojí babičky nebo na koncert v domě, kde žil TGM

doporučujeme | 18. 7. 2017

Léto je asi nejvhodnější čas k výletování. Vybrali jsme pět nových podniků, které byste rozhodně měli navštívit. A abyste tam nešli úplně nepřipraveni, jako svého času Sobotka za Zemanem, přečtěte si dojmy naší „zuřivé reportérky” Kristiny. Zakusila vinohradské bistro s obchodem, které vypadá jako byt vaší babičky. Snědla kus nové čokolaterie. Pak to vypotila na antigravitační józe. Navštívila dům, kde žil TGM. A turné zakončila v Šachtě.

Text: Kristina Ježková
Foto: Kristina Ježková, archiv podniků

Babi, jsi tu někde? Stylové BOHO cafe & store?

1%2811%29.jpg
 

Představte si byt svojí babičky. Trošku mu v myšlenkách oprýskejte stěny, přidejte do něj bar, pár stolků a spoustu hipsterů. Voilà, a BOHO cafe & store je na světě. 

Tahle vinohradská novinka je druhým počinem manželů Madarových, kteří začali před čtyřmi lety pop-up storem ve Francouzské. „S prvým Bohem som to chcela všetko vyzkúšať,“ povedala mi po slovensky neuvěřitelně sympatická paní Madarová. „Nový, druhý podnik už máme spoločne s manželom, ktorý je expert na servis.“ Má pravdu. Pan Madar skutečně ví, jak se postarat o zákazníka. Mně doporučil skvělý bílý čaj a chlebíček s parmskou šunkou, který byl naprosto perfektní.

Dát si tu můžete ale mnohem víc. Kromě piva, skořicových šneků z Conductoru (vzpomínáte?) a skvělé kávy ze Slovenska se sem dá zajít i večer na drink a především si tu můžete pořídit spoustu vintage kousků, od oblečení přes nádobí až po šitíčko. Každý předmět je originál, který prošel nekompromisním výběrem paní Madarové.

A co je cílem? Posedět, poklábosit, zavzpomínat a jen tak mimochodem přitom vdechnout nový život starým a přitom kvalitním věcem.   
 
Co jsem ochutnala: bílý čaj (za 42 Kč) a chlebíček s parmskou šunkou (za 65 Kč).

 

BOHO café & store

Kavárna · Bar · Obchod s vintage zbožím....

Sladký Červený vrch. A na něm Čokolaterie.

5.jpeg

Bílá? Hořká? Mléčná? Ať už ujíždíte na kterékoliv, v nové čokolaterii u Sídliště Červený vrch si přijdete na své. Kromě tabulkové čokolády nejrůznějších tvarů tu je sladké pokušení k dostání třeba i v tekutém stavu, a to jak horké, tak i ledové. Já jsem vzhledem k počasí zvolila poslední variantu. Čekala jsem sice větší terno, ale stěžovat si nemůžu. Podobně bych zhodnotila i čokoládový dort, který jsem ochutnala.

Co mě každopádně nadchlo, byl interiér, který tu osvětlili lampami z kávových šálků. U jednoho stolku máte k dispozici hrací karty, vedle je spousta knížek o dobrotách. Okolí podniku je navíc naprosto klidné, takže se nemusíte bát, že by vás tu při odpolední pauzičce někdo rušil.

Co jsem ochutnala: ledovou čokoládu (za 55 Kč) a pařížský dort za (59 Kč).

 

Čokolaterie Vokovice

Nově otevřená kavárna a čokolaterie v Praze 6 - Vokovicích. Čokoláda, snídaně, domácí...


 

Jóga nad zemí. Studio Anyo.

8.jpg

Konečně jdete z práce. Jste unavení a otrávení a jediné, co by vám pomohlo, je plácnout se do houpací sítě, pustit si klidnou muziku a vychutnat si masáž nohou. Věřte nebo ne, kousek nad Mírákem vám tuhle pomoc poskytnou klidně i několikrát do týdne.

S nápadem na antigravitační jógu (tedy kombinace klasické jógy, pilates a tanečních prvků prováděných v zavěšené síti) přišel jistý Američan a my máme to štěstí, že jedna česká slečna se za ním rozjela až do New Yorku, aby se přímo od něj naučila veškerou techniku a mohla pak založit první a zatím jediné studio antigravitační jógy v Praze. V sítích ze speciálního materiálu, který má nosnost až 500 kg (nebojte se, unesl i slůně v zoo) tu s klienty cvičí za příjemných 250 korun za hodinovou lekci. Tím, že je studio maličké, tu navíc nenarazíte na žádný dav. A třeba se vám jako mně stane, že budete mít lekci jeden na jednoho.
 
Základní hodinová lekce stojí 250 Kč, sleva pro studenty je 30 Kč.

 

Studio AnYo

Studio AnYo nabízí originální Antigravity yogu a yogu, přírodní kosmetické ošetření,...


 

Tři patra. Každé s jiným duchem. DriveHouse.

10.jpg

Znáte pořad Drive o muzice a adrenalinových sportech? Ten, co běží každý týden na Óčku? Tak jeho producent si pronajal dům u Muzea a vy tam můžete přijít skoro kdykoliv a podnikat tam takřka cokoliv. Já jsem třeba uvnitř chytila blešák, ale večer předtím se tu četla poezie, jindy tu hrají divadlo, podnikají workshopy malby nebo hry na kytaru a často tu mají i koncerty. 

Koncept podniku je podle mě geniální. „Nechceme, aby se sem přišel jen někdo zlískat a všechno nám tu rozbil,“ pověděl mi majitel. „Proto, když někdo přijde, musí se zároveň stát členem klubu. Když tu pak zlobí, dostane nejdřív žlutou kartu. A po červený se sem už vrátit nesmí.“ Politika možná přísná, ale rozhodně efektivní.

Dům má celkem tři patra, každé v jiném duchu. Nahoře se maluje, o patro níž jede v černobílém interiéru muzika a ještě níž najdete víceúčelový prvorepublikový byt, který připomíná bývalého obyvatele, samotného TGM.

Povídat by se o tomhle místě dalo hodiny, to nejdůležitější se ale dá říct stručně: Stavte se!

 

DriveHouse

Místo, kde lze dělat svobodně bez hranic všechno to, co vás baví. Sledujte naše akce...


Koktejl zážitků vám namíchají v Šachtě

11%281%29.jpg

Podobně jako DriveHouse, i Holešovická Šachta je víceúčelový, multižánrový prostor, kde se děje takřka všechno. Pokud jste začínající umělec, rádi vám tu vaše díla vystaví, pokud tolik talentu nemáte, můžete se za „děkuju“ přijít podívat na to, co zplodili jiní. Často se tu dá chytnout i koncert, nebo vám tu večer zpříjemní DJ na dvorku vedle venkovního baru.

Co mě zaujalo, je i myšlenka sportovního využití prostor tak, jak byste to nečekali. Mají tu totiž sprchy, které by rádi dali k dispozici všem, kdo si šli zaběhat vedle do Stromovky a až domů se jim kvůli sprchování před večerní párty jezdit nechce.

V budoucnu se tu možná navíc objeví i vinný sklípek nebo třeba válecí „chill out“ prostor na půdě. Dít se toho tady bude ještě spoustu.

 

Holešovická Šachta

Prostor pro umění a sport....



 

přehled článků

Vybrali jsme pro vás ty nejzajímavější akce v metropoli pro malé i velké. Poradíme vám, kam s vašimi ratolestmi v Praze vyrazit, pokud se chcete pobavit, inspirovat nebo jen utéct nudě sobotního či nedělního odpoledne.

Sauny u řeky, v Národním divadle, v obchodním centru, v kasárnách i mimo centrum. Tady je výběr těch nejlepších a nejzajímavějších saunovacích míst po celé Praze, abyste se nemuseli potit při jejich hledání na webu.

Konečně nemusíte sedět v kanclu, máte tolik nápadů na to, co dělat venku, a ono... prší! Jestli už vážně nevíte coby a koušete se doma nudou, nechte se inspirovat!