Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie.Beru na vědomí

přehled článků

Ženy křičí, chlapi hrají tvrďáky, tvrdí majitelky domu hrůzy

doporučujeme | 20. 6. 2017

Před několika týdny se nedaleko Václaváku otevřel Prague Fear House. Dům hrůzy, kde vás nebudou lekat vypelichané gorily nebo chrastící plastové kostry, ale živá strašidla. Mimochodem, říkají jim tu Miláčkové a ukrývají se v podzemí, kde dřív bylo řeznictví… Jak nápad na unikátní podnik vznikl? “Milujeme horory, máme rádi ten pocit strachu spojený s adrenalinem. Strach je přirozený vjem, se kterým si spoustu lidí rádo zahrává,” popisují v rozhovoru pro CityBee majitelky Leona Nejedlá a Lenka Součková.
 

Text: Petra Müllerová, Lukáš Rozmajzl
Foto: Prague Fear House

clanky4/L10B8995-4jJPG_FB.jpg

 

Prague Fear House & Bar

Chcete zažít horor na vlastní kůži? Jsme jedinečný projekt svého druhu ve střední...

Jak vlastně vznikla idea vybudovat v Praze dům hrůzy?
Hodně cestujeme a při poslední návštěvě New Yorku jsme navštívili Haunted House a řekli jsme si, že by bylo dobré něco podobného otevřít i v Praze. Navštívili jsme tam i pár vyhlášených hororových barů a napadlo nás, že by to bylo dobré spojení, jak naladit na prohlídku, zažít si svůj vlastní horor a poté se v baru při dobrém drinku opět uklidnit.
 
V čem se Prague Fear House liší od podobných pouťových atrakcí?
Všechny věci u nás jsou autentické, nic z toho nejsou umělé rekvizity. Naší hlavní dominantou je, že jsme opravdu skuteční a máme živá Strašidla.
 
Jak to u vás vlastně funguje? Na co se mají lidé připravit?
Klienti si u vstupu mohou na tabletu navolit z osmi možností, čeho se nejvíce bojí a co by chtěli dole potkat. Na toto se připravit nelze, každý reaguje jinak. Zkuste si představit, že vcházíte do temných sklepů, kde se v historii v tehdejším řeznictví odehrávaly kultovní obřady na zvířatech a teklo tam hodně krve. A není cesty zpět!

 

Grand Opening - Prague Fear House

Prague Fear House & Bar

20.06. 20:00

Každý den to někdo vzdá...

Musí člověk projít tajemným podsvětím sám, nebo může ve dvojici nebo ve větší skupině? Co je lepší?
Základní prohlídka je maximálně po čtyřech osobách, ale doporučujeme jít po dvou pro silnější zážitek. Nově jsme otevřeli “hard core” prohlídku, kde mohou jít klienti pouze po jednom (a navíc pouze starší 18 let), a to už je vážně jen pro silné jedince.
 
Liší se nějak zásadně reakce mužských a ženských hostů?
Samozřejmě, že ano. Ženy více křičí a chlapi spíše hrají tvrďáky, snaží se nedat na sobě nic znát, ale prohlídka nakonec ve všech zanechá silný zážitek.

clanky4/L10B8318-1jJPG.jpg

Stává se, že někdo prohlídku nedokončí? Jste připraveni na krizové situace a máte k dispozici například náhradní oblečení pro návštěvníky, jejichž tělo náporu strachu a leknutí neodolá?
Každý den se stává, že někdo prohlídku vzdá, ale v takových případech dáváme klientovi možnost voucheru, jako druhou šanci. A co se náhradního oblečení týče, jak již na recepci všem s nadsázkou nabízíme, prodáváme náhradní spodní prádlo s naším logem.
 
A z druhé strany – lidi ve stresu dělají nepředpokládané věci, často reagují dost podrážděně. Stalo se, že by někdo už vašim strašidelným hercům v sebeobraně ublížil?
Jednou už se nám stalo, že jedna paní v situaci, kdy se lekla a ohnala se, udeřila ve tmě pěstí jednoho z herců. Bylo to nepříjemné, ale náš herec to vzal dost sportovně.

Footshop - sleva

Miláčkové občas zajdou i do baru

Máte nějakou vtipnou historku z natáčení, respektive z podzemí?
Docela vtipné nám přišlo, když jeden pár, který byl už od začátku dost vystrašený a vážně na nich byl vidět strach z toho, co přijde, před vstupem mluvili i o tom, ať už to mají za sebou... Při projití celé atrakce zazmatkovali a těsně před koncem vlezli znovu omylem do vstupních dveří a ztratili se. Po tom, co to naši Miláčkové zjistili, dostali obrovskou radost a šli jim za to dát co proto znovu. Takže vše ten pár schytal dvojnásobně a ještě horší… :-)
 
Součástí Fear Housu je i bar. Jaký je jeho koncept?
Celý bar je ve stylu hororu, jak po dekorativní stránce, tak i tím, že se tam občas vyskytují naši Miláčkové, když se náhodně nějak dostanou ze sklepů a chodí tam strašit naše klienty. Co se týče občerstvení i v tomto rádi experimentujeme, máme svoje „signature drinky“, které podáváme ve stylových skleničkách a s velmi specifickými ozdobami.
 
Co byste doporučila návštěvníkům před první návštěvou? Měli by přijít raději nalačno, nebo s panákem na kuráž?
Určitě s panákem před i po… :-)

clanky4/DSC_7129.jpg

5 věcí, které byste měli vědět před 1. návštěvou

► Vstupenky na prohlídku Prague Fear Housu si můžete objednat online, nicméně není potřeba si předem rezervovat přesný čas. Základní vstupné stojí 450 Kč.
► Základní prohlídka je pro osoby starší 15 let, mladší zájemci se mohou bát pouze za dohledu rodičů.
► Organizátoři doporučují vzít si nějaké starší oblečení, protože v suterénním prostoru si ho můžete zašpinit.
► Ideální je jít do sklepení ve dvou - zážitek se pak nesčítá, ale násobí! Pro statečné nebojsy je k dispozici i sólo hard core prohlídka.
► Jedna návštěva v podzemí trvá v průměru asi 15-20 minut.

přehled článků

Vybrali jsme pro vás ty nejzajímavější akce v metropoli pro malé i velké. Poradíme vám, kam s vašimi ratolestmi v Praze vyrazit, pokud se chcete pobavit, inspirovat nebo jen utéct nudě sobotního či nedělního odpoledne.

Sauny u řeky, v Národním divadle, v obchodním centru, v kasárnách i mimo centrum. Tady je výběr těch nejlepších a nejzajímavějších saunovacích míst po celé Praze, abyste se nemuseli potit při jejich hledání na webu.

Konečně nemusíte sedět v kanclu, máte tolik nápadů na to, co dělat venku, a ono... prší! Jestli už vážně nevíte coby a koušete se doma nudou, nechte se inspirovat!