Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie.Beru na vědomí

přehled článků

Kam na 1. máje, prohlídka nevěstinců a jako bonus nejšílenější akce týdne

doporučujeme | 1. 5. 2017

Na začátku týdne oslavíme 1. máj a na konci týdne (snad) vítězství našich hokejistů nad Kanadou. Konečně je tu totiž nejen květen, ale i Mistrovství světa v hokeji. Kromě toho se v tomhle týdnu budou vyměňovat kaktusy za bylinky a naopak nebo se budou půjčovat šicí stroje z knihovny. Rozhodně je na co se těšit.

FotorCreatedsvatba.jpgFrantiškovy lásky vzplanou na Letné.

Co s volným (prvomájovým) pondělím

Tip pro mega zamilované: Rande na Petříně na prvního máje je sice klasika, ale letos ho můžete trochu okořenit a vyfotografovat se s "živým“ Karlem Hynkem Máchou nebo přímo na místě vyrobit své lásce originální zamilované přání.

 

Den s Máchou

Petřínská rozhledna a zrcadlové bludi…

01.05. 11:00

Akce pro zamilované: Před Bio Oko se chystá prvomájová pouliční oslava plná jídla a lásky. Vstup volný, kulinářské příspěvky na společnou tabuli vítány a k tomu romantické filmy.

 

Františkovy lásky

Alfred ve dvoře

01.05. 14:00

Dobrá zpráva pro nezadané: Pokud zrovna nikoho nemáte, pak věřte, že po pár skleničkách růžového vína na Svatováclavské vinici vás to přestane trápit. 

 

Svátek růžových vín

Villa Richter

01.05. 10:00

13123304_10154238133884416_8705721988552607731_o.jpg
Svátek růžových vín

Kam v týdnu zajít, když...

A)    bude venku hezky
Pánům (i dámám) se silným žaludkem doporučujeme vycházku po chátrající Pražské tržnici, kde dříve bývala jatka, a lovcům senzací a pikantností pak vycházku uličkami Starého Města s povídáním o bývalých nevěstincích, bordelech, špeluňkách a pajzlech.

 

Jatka (!) - vycházka s Prázdnými domy

Prázdné domy

03.05. 17:30


 

Salóny lásky Starého Města

Praha Neznámá

05.05. 17:30

B)    bude venku hnusně
V Galerii Tančící dům si můžete prohlédnout novou výstavu, která vás přenese do období První republiky. K vidění budou plakáty Adiny Mandlové, osobní věci Vlasty Buriana, reklamy firmy Baťa nebo prvorepublikově zařízená kavárna.

 

13 komnat První republiky

Galerie Tančící dům

03.05. - 25.10.

Cool novinka:

V Goethe-Institutu se v úterý otevře speciální knihovna. Místo knížek tu budou půjčovat věci - třeba šicí stroj, gramofon, teleskop nebo disko kouli na párty!

 

Knihovna věcí (slavnostní otevření)

Goethe-Institut

02.05. 18:30

BONUS: Nejšílenější akce týdne

Ve čtvrtek zajděte na rostlinný večírek a vyměňte svoje nechtěné výpěstky za nechtěné výpěstky někoho jiného. P.S. Trochu šílené, ale především hodně neuvěřitelné je, že účast není podmíněná přinesením rostlin, ale jejich odnesením. Každý si musí odnést minimálně jednu kytičku. 

stafeta.jpg
Rostlinná štafeta

Filmové premiéry a vše, co prostě musíte vidět na plátně

V pátek začíná Mistrovství světa v ledním hokeji. Zápasy můžete sledovat třeba ve STANU Střížkov, který konečně zahajuje letní sezónu. Kdo nechce jen koukat, může si v místní půjčovně sportovního náčiní půjčit ping-pongové pálky nebo třeba petanque.

 

Otevíráme letní STAN u metra Střížkov

Stan Střížkov

05.05. 15:00

Z filmových premiér doporučujeme japonské drama Po bouři o rodině, kterou svede dohromady až tajfun, a pak také film Strážci Galaxie Vol. 2 o partě superhrdinů. 

 

Po bouři - Premiérový víkend

Film Europe

04.05. 15:00



 

 

přehled článků

Vybrali jsme pro vás ty nejzajímavější akce v metropoli pro malé i velké. Poradíme vám, kam s vašimi ratolestmi v Praze vyrazit, pokud se chcete pobavit, inspirovat nebo jen utéct nudě sobotního či nedělního odpoledne.

Sauny u řeky, v Národním divadle, v obchodním centru, v kasárnách i mimo centrum. Tady je výběr těch nejlepších a nejzajímavějších saunovacích míst po celé Praze, abyste se nemuseli potit při jejich hledání na webu.

Konečně nemusíte sedět v kanclu, máte tolik nápadů na to, co dělat venku, a ono... prší! Jestli už vážně nevíte coby a koušete se doma nudou, nechte se inspirovat!