Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie.Beru na vědomí

přehled článků

5 nových podniků: tibetský, kroketový, kontrastní, skákací a umělecký

doporučujeme | 21. 3. 2017

První tibetská restaurace. Podnik specializovaný na krokety. Kontrastní letenský bar. Hala plná trampolín. Designové bistro, nebo bistro pro design? Navštívila jsem pět nových podniků na pražské scéně a tady jsou moje první dojmy.

Text a Foto: Kristina Ježková

[clanky4/unorNP_580.jpg]

AMA Tibet restaurant = Z úpatí Everestu na Jiřák

Popojdete pár kroků z náměstí Jiřího z Poděbrad a jste v AMA, první tibetské restauraci v Praze. Jídlo tu samozřejmě připravují rodilí Tibeťané. Přestože kuchaři vám toho česky moc neřeknou, česká servírka vás ochotně provede celým menu a neznalým, jako jsem byla já, i doporučí, co stojí za to.
Přestože za jídlo tu dáte trošku víc, než za hotovku v hospodě, dá se tu sehnat i vcelku levné polední menu, které vůbec není špatné a chutí překvapivě není ani tak daleko českým specialitkám.
Jako ve většině nových podniků, ani tady nemusíte utratit majlant za pití, pokud si vystačíte s karafou citronové vody na účet podniku.
Jediné, co mě zamrzelo, byl prozatím nedostupný tibetský dezert, který zněl podle popisu fantasticky, ještě si na něj ale budeme muset počkat.

Co jsem ochutnala: Obědové menu = brokolicová polévka s kokosovým mlékem a Alu Phing (kuřecí s brambory, fazolovými skleněnými nudlemi, jidášovým uchem a paprikami s rýží). Komplet za 149 Kč (viz foto níže).



clanky4/AMA2.jpg

Croq’n’roll = Žižkovské nebe plné kroket

V Praze otevřela kroketerie. Co víc si přát? Sny se vyplnily, svět nových kroketových zážitků leží před námi, přímo v Koněvově. Krokety tu najdete v různých variantách a nebojte, není vůbec trapas dát si je jen tak samotné. Moje byly třeba s kousky lososa uvnitř a k obědu mi akorát stačily. Potěšily mě i svým balením, protože nového využití se tu dočkaly plechové kalíšky na tužky z Ikey, ve kterých tu místo propisek a dalších pisátek dostanete oběd. No proč ne, vypadá to pěkně.
Kromě kroket si tu můžete dát i polévku z denní nabídky nebo mají na výběr i několik druhů salátů. Dalším fajn překvapením pro mě byla omáčka zdarma, kterou mi servírka jen tak přihodila na stůl. Jediné, co mě zarazilo, byl fakt, že jsem tu seděla skoro sama a to byl přitom čas oběda.

Co jsem ochutnala: Lososové krokety (90 Kč)

 

Croq'n'Roll

Nekuřácké nové bistro/fastfood, které vás zaujme především plněnými kroketami a to...

clanky4/Croqnroll.jpgSlavná Ikea nádobka v novém kabátě a tady s originálním obsahem.

Kontrast bar = Sneak peek do letenského undergroundu

V Kontrastu jsem byla dvakrát. Jednou jen tak na pivo a o den později jsem si přišla dát se svou drahou polovičkou koktejl. Přestože z ulice podnik vypadá úplně nenápadně, letenská bohéma ho rozhodně nepřehlédla. Už ve čtvrtek tu bylo celkem plno a v pátek večer bar praskal ve švech. Není se ani moc co divit, když tu koktejly stojí jen něco málo přes stovku.
Na obsluhu jsem si nemohla stěžovat ani jeden z večerů. Dva fajn (a pěkný!) kluci, nejspíš dvojčata, tu pravidelně obíhají všechny stoly a nikdy se nezapomenou zeptat, jestli “jste v pohodě?”
Byli jsme.
A to ať už jsme seděli vepředu, kde hrál DJ, nebo vzadu v klidnějším světlém salonku. Jediné, co mě trochu zmátlo, byly dámské záchody, které jsem nejdřív nemohla najít a pak jsem se pro změnu nemohla probojovat dovnitř. Možná by to chtělo víc, než jen jednu kabinku.
P.S. Kouří se tady naprosto všude a naprosto hodně.

Co jsem ochutnala: malou Plzeň (32 Kč), Sex on the Beach (110 Kč), Long Island Ice Tea (145 Kč)

 

Kontrast Bar

Nově otevřený bar v Praze na Letné s pravidelnou hudební produkcí....

clanky4/kontrastbar-back.jpg

Část baru, kde si můžete v klidu popovídat. Foto: Kontrast Bar

Jump Arena Zličín = Kdo neskáče není Pražák!

Ani bistro, ani kavárna, ani bar, tentokrát jsem vyrazila na trampolíny. K Jump Areně jsme se autem dostali snadno, klidně by to ale šlo i MHD, trampolíny jsou totiž kousek od stanice metra.
Přijdete, převlečete se a když vám slečna ve dvou větách popíše pravidla provozu, můžete jít hopsat. Díky rezervovanému času přes net navíc máte jistotu, že tu nebude hlava na hlavě.
Hodinku skákání jsem si fakt užila. Trošku jsem čekala, že tu bude vyžití spíš pro děti, ale spletla jsem se. Tatínkové a maminky se tu bavili úplně stejně jako jejich caparti. Největší terno asi byly tři otáčecí válce ve třímetrové výšce, po kterých se dalo (nebo spíš moc nedalo) přelézt. Sranda byla ale i na nafukovací lezecké mini stěně, v molitanových krychličkách nebo u stolního fotbálku v životní velikosti.
Pro ty míň aktivní a nadšené tu ale mají i fajn posezení s výhledem na obě zábavní haly. Dát si tu můžete za poměrně slušnou cenu něco málo k pití s tím, že pro větší fajnovky tu mají i džbán domácí jahodové limonády za 70 korun.

Základní vstupné: 249 Kč/hod (na Slevomatu jde sehnat i za 149 Kč/hod)

 

Jump Arena Zličín

Trampolínový park na Zličíně....


SmetanaQ = Bistro-kavárna pro umělce

Umění a jídlo! Duo, na které vsadil nový podnik na Smetanově nábřeží. Před pár lety tu bouchnul plyn, teď už je dům po rekonstrukci a nabízí prostor jak mladým uměleckým nadějím, tak i hladovým kolemjdoucím.
Interiér bistro-kavárny v přízemí se povedl. Kromě extravagantních designerských kousků mě zaujala členitost prostoru - vedle velké hlavní místnosti se tu totiž můžete usídlit i v útulném salónku, nebo se schovat za roh, stranou od největšího ruchu.
Co SmetanaQ nahnal na interiéru, ale ztratil na jídle. Přestože můj dort vypadal na pohled nebesky, z chuti jsem si úplně na zadek nesedla, možná jsem natrefila na míň povedený kousek. I od čaje za 70 korun jsem čekala víc. Co mě naopak potěšilo, byl volný vstup na výstavu ve vyšších patrech domu, kde se můžete seznámit se současným výtvarným uměním Evropy.

Co jsem ochutnala: banánový dort (55 Kč) a mátový čaj (70 Kč)

 

SmetanaQ

Dům setkávání, designu a umění v srdci Prahy....

clanky4/Smetanaq2.jpg
I samotná galerie má nádherně vymyšlený interiér

přehled článků

Vybrali jsme pro vás ty nejzajímavější akce v metropoli pro malé i velké. Poradíme vám, kam s vašimi ratolestmi v Praze vyrazit, pokud se chcete pobavit, inspirovat nebo jen utéct nudě sobotního či nedělního odpoledne.

Sauny u řeky, v Národním divadle, v obchodním centru, v kasárnách i mimo centrum. Tady je výběr těch nejlepších a nejzajímavějších saunovacích míst po celé Praze, abyste se nemuseli potit při jejich hledání na webu.

Konečně nemusíte sedět v kanclu, máte tolik nápadů na to, co dělat venku, a ono... prší! Jestli už vážně nevíte coby a koušete se doma nudou, nechte se inspirovat!