Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie.Beru na vědomí

přehled článků

Nejšílenější akce týdne & Kam zajít, když bude hezky

doporučujeme | 13. 3. 2017

Novým týdnem můžete proběhnout v converskách, které slaví narozky, nebo se jím klidně vznášet na podpatcích a omrknout módní trendy na Prague Fashion Weeku nebo nové výstavy v Národní galerii. Komu dojdou síly, nechť se občerství na pivním festivale nebo v nové "bistrokavárně" Dokola.



Kam zajít, když...
A) bude venku hezky

Už jen týden (do 19. března) potrvá výstava orchidejí ve skleníku Fata Morgana v Botanické a už jen do konce března je zdarma přístupná venkovní expozice. Tak zajděte omrknout sněženky, čemeřice či vilíny (ať už je to cokoliv;-)).

 

Výstava orchidejí

Botanická zahrada hl. m. Prahy

03.03. - 19.03.

B) bude venku hnusně

Bistro Dokola tento týden stihnete navštívit ještě před oficiální otvíračkou. Smlsnete si tu na výběrové kávě nebo zeleninových dobrotách. Jako zákusek doporučujeme výstavu Davida Vávry - Běžet s materiály, která se koná hned vedle v Galerii Kuzebauch. Zadarmo.


 

David Vávra - Běžet s materiály

Galerie Kuzebauch

11.03. - 12.05.

Co nesmíte prošvihnout

Zaskočte na legendární oslavu legendárních bot - ikonického modelu Converse Chuck Taylor All Star. A pokud máte radši podpatky, tak na fešný Mercedes-Benz Prague Fashion Week.

 

Converse Forever Chuck

Freshlabels Flagship Store Praha

14.03. 19:00


 

Mercedes-Benz Prague Fashion Week F/W17

Mercedes-Benz Prague Fashion Week

17.03. - 24.04.

Národní galerie zahajuje jarní výstavní sezónu a otevírá hned devět nových výstav včetně dvou site-specific instalací současného čínského umělce Aj Wej-weje. 

„Nejslavnější čínský umělec současnosti připravil pro Národní galerii zcela nové dílo Zákon cesty, které se zrodilo z jeho dlouhodobého zájmu o osud běženců. Obří nafukovací člun s 258 uprchlíky je umělcovým dosud nejrozsáhlejším projektem, který zcela ovládne prostor Velké dvorany Veletržního paláce. Instalace navazuje na jeho předchozí práce reflektující migrační téma, mimo jiné na projekt Prádelna využívající tisíce kusů oblečení, bot a dalších materiálů, které Aj Wej-wej posbíral v řeckém uprchlickém táboře v Idomeni. Prádelna bude vystavena na ochozu Velké dvorany. “ (Národní galerie)

 

Grand Opening 2017

Národní galerie

16.03. 19:00

Milovníky piva potěší craft beer festival v Holešovicích - oslava poctivého řemeslného piva.

 

Salón Piva

Výstaviště Praha

16.03. - 18.03.



Kam se dostanete zadarmo

Bez koruny v kapse se dostanete na Školu paměti, interaktivní vědeckou výstavu Memory Park, výstavu Mozek v akci a další akce v rámci Týdne mozku.

 

Týden mozku

SSČ AV ČR, v. v. i. - Divize vnějších…

13.03. - 17.03.

Knihomoly zveme na velkou výměnu bichlí na Smíchově či na Velký knižní čtvrtek do knihkupectví a knihovny. Na pultech se objeví 15 novinek, v knihovně pak jejich autoři.

 

Den pro výměnu knih

Městská knihovna v Praze

15.03. 09:00


 

Velký knižní čtvrtek

Městská knihovna v Praze

16.03. 17:00

BONUS: Nejšílenější akce týdne

Nejpodivnější akce týdne, na které se budou pouštět instruktážní videa osmdesátkového aerobiku a snad i cvičit v retro úborech, se odehraje v Krutónpolis. Elasťáky na sebe a jedééém!

 

Videoaerobik s Jane FONDA

Krutónpolis

14.03. 18:30

Filmové premiéry tohoto týdne najdete zde.

 

přehled článků

Vybrali jsme pro vás ty nejzajímavější akce v metropoli pro malé i velké. Poradíme vám, kam s vašimi ratolestmi v Praze vyrazit, pokud se chcete pobavit, inspirovat nebo jen utéct nudě sobotního či nedělního odpoledne.

Sauny u řeky, v Národním divadle, v obchodním centru, v kasárnách i mimo centrum. Tady je výběr těch nejlepších a nejzajímavějších saunovacích míst po celé Praze, abyste se nemuseli potit při jejich hledání na webu.

Konečně nemusíte sedět v kanclu, máte tolik nápadů na to, co dělat venku, a ono... prší! Jestli už vážně nevíte coby a koušete se doma nudou, nechte se inspirovat!