Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie.Beru na vědomí

přehled článků

Víkend v Praze: Ženy na svatební veletrh, muži na zabijačku

doporučujeme | 27. 1. 2017

Úvodem jedno nepříjemné konstatování - čeká nás poslední lednový víkend. #fičák #nestíhačka #kulometnýúprk #probuzenizesilvestra #dlouhanoc #kratkapamet #tojedubrovnik Každopádně budeme mít příležitost Nový rok oslavit znovu. Vybrali jsme 16 zajímavých akcí od pátečního odpoledne do nedělní půlnoci.

clanky4/aktualita_single_1158_Michal_Sula_Protesty_proti_navsteve_cinskeho_prezidenta.jpg

Lidská práva oděná v české vlajce. Fotografie roku 2016.
Foto: Czech Press Photo/Michal Šula

Tři tipy na celovíkendové akce

Grand Restaurant Festival: Ve 40 pražských restauracích můžete stále ochutnávat všemožná jídla inspirovaná barokem. Ceny degustací: 250–600 Kč.

Bruslení v centru: Poslední víkend si zabruslíte přímo v centru u Stavovského divadla. Otevřeno mají od 10 do 21 hodin, vstupné se neplatí.

Nejlepší fotky: Spolu s lednem skončí na Staroměstské radnici i prestižní výstava Czech Press Photo. Letos je k vidění 460 fotografií a videí od 100 autorů.

clanky4/kazdodenni_zivot_serie_523_Zdenek_Dvorak_Moravska_zabijacka_009.jpg
Takhle vypadá moravská zabijačka. Na tu pražskou se přijďte podívat o víkendu třeba na Letnou. Foto: CPP/Zdeněk Dvořák

Kde založit na víkend už v PÁTEK?

Čínský nový rok: Začíná rok ohnivého kohouta. V Obecním domě můžete zdarma nahlédnout do tajů čínské kaligrafie, čajových obřadů nebo bojového umění.

Ledová párty: Nasaďte kulicha, palčáky nebo svetr se sobem a přijďte oslavit rok 2017 ještě jednou i v české variantě. Tentokrát s příchutí startupu.

Česká soda: Šestihodinový promítací maraton všech dílů kultovního seriálu. Můžete kdykoliv přijít a odejít. Černý, a přesto rasistický humor. Trapné vtipy, kterým se zasmějete.

Minimarket domácích výrobků: Na Florenc jste zváni na tržiště s prezentací hand-made věcí (šperky, knihy, domácí dežodoranty). Občerstvení bude taky.

Kde strávit SOBOTU?

Svatební cirkus: Chcete si říct ANO i bez Babiše? Zajděte do Pragovky na netradiční svatební veletrh. Zahrají tam Republic of Two. (Cirkus s Andrejem bude až po volbách.)

Pořádná zabijačka: Na každé prase se vaří voda. Dívat se a ochutnávat, v co se pašík po takové koupeli změní, můžete na Letné v muzeu nebo v restauraci v Kyjích.

Neviditelná výstava: Přijďte si na vlastní oči vyzkoušet, jak se žije ve tmě. Čeká vás hodinová prohlídka a intenzivní prožitek všemi smysly.

Oblečení pro bezdomovce: Máte doma přebytečné teplé oblečení a deky? Pověste je v sobotu na (vánoční) stromky, odkud si je mohou vzít ti, kdo je potřebují.

clanky4/16299791_392142881139796_5644631650608405436_o.jpg

Seznamte se, tohle je Don Almond (super skvělá bíla čokoláda a pečené mandle) a taky pomocník s novoročním předsevzetím. Foto: Donuter Donuts

Je umění užít si NEDĚLI?

Věci zadarmo: V coworkingovém prostoru na Vinohradech směníte nepotřebné dárky a další věci. Navíc získáte info, jak v životě produkovat co nejméně bordelu.

Pražská donutárna: Znáte Donuter Donuts? Řekneme vám tajemství: Otevřeli pobočku na Žižkově! O víkendu jsou k dispozici od 9 do 22 hodin.

Umění v kině: Jste zváni na komentovanou prohlídku výstavy malíře Hieronyma Bosche, který nezaložil fabriku na lednice, ale maloval hříchy a morální úpadek lidstva.

Filmové smyčce: S velkou noblesou můžete víkend zakončit v Crossu na smyčcovém provedení převážně filmových melodií. Vstup na koncert je grátis.

news

INFOGRAFIKA: Jak by mohla vypadat mapa globálního metra

Jíst budeme sever a pít divnopiva. My vám to říkali už před rokem!

ANKETA: Jaká stavba v Praze chybí?

NOVÉ PODNIKY: Pivovar na lodi i jídlo na špejlích
 

víkend  

přehled článků

Vybrali jsme pro vás ty nejzajímavější akce v metropoli pro malé i velké. Poradíme vám, kam s vašimi ratolestmi v Praze vyrazit, pokud se chcete pobavit, inspirovat nebo jen utéct nudě sobotního či nedělního odpoledne.

Sauny u řeky, v Národním divadle, v obchodním centru, v kasárnách i mimo centrum. Tady je výběr těch nejlepších a nejzajímavějších saunovacích míst po celé Praze, abyste se nemuseli potit při jejich hledání na webu.

Konečně nemusíte sedět v kanclu, máte tolik nápadů na to, co dělat venku, a ono... prší! Jestli už vážně nevíte coby a koušete se doma nudou, nechte se inspirovat!