Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie.Beru na vědomí

přehled článků

Na děti čekají o víkendu Star Wars, LEGO i ježibaba s kašpárkem

doporučujeme | 27. 1. 2017

Všechny děti školou povinné čeká poslední víkend před pololetními prázdninami. Myšlenky na domácí úkoly a učení tak u nich dočasně zamrzly. Dejte k ledu i stres z pracovního týdne a užijte si s dětmi dva dny pohody, her a tvoření.

clanky4/cpf2nlwcmy4-daniel-cheung.jpg

Třímá ve vašich dětech voják z úderné galaktické pěchoty?

Po celý víkend: STAR WARS nebo LEGO?

Hvězdné války s dětmi: V obchodním centru Šestka připravili na oba víkendové dny spoustu akcí s tématikou Star Wars - děti mohou soutěžit o ceny, hrát na Xboxu, tančit nebo se vyfotit v kostýmu.

Obrovské LEGO: Máte jednu z posledních příležitostí navštívit hooodně velkou a interaktivní výstavu z Lega a o Legu. Na Výstavišti to zabalí 1. února.

clanky4/15994398_10155169508488570_8849214301768201992_o.jpg
Vezměte své děti zpátky do minulosti s výstavou Retro.

KAM VYRAZiT V SoBoTU

Retro den: Jeden z doprovodných programů k výstavě Retro v Národním muzeu zavede malé i velké návštěvníky do 50. let 20. století. Čeká je módní přehlídka i dobové líčení.

Postav vzducholoď: Muzeum Karla Zemana zve na odpolední kreativní dílnu, na které si vyrobíte papírovou vzducholoď, záložku z filmového pásu nebo zkusíte linoryt.

Perníková chaloupka: Jaké důsledky má neoprávněné odebrání střešní krytiny z Perníkové chaloupky, ukáže loutkové divadlo v Malostranské besedě. Pro děti 2+.

Soutěž na ledu: V nákupáku ve Šterboholích se bude mezi obchody bruslit. Na odvážné čeká soutěž s filmem Lovecká sezóna nebo cukrová vata zdarma.

clanky4/15350703_914918445310022_3120151640272462312_n.jpg
Jako cvičené opičky si děti budou v neděli připadat v Monkey´s Gym na Harfě.

A co NEDěLE?

Za gorilami: Pražská zoo slaví 45 let od nalezení gorilí tetičky Kamby. Přijďte jí popřát, prověřit znalosti o lidoopech a můžete si odnést malý dárek.

Kašpárek a ježibaba: Honza se stal králem a pozval Kašpárka na křtiny, jenže oslavu pokazí Ježibaba, která se chce vdávat. Jak to bylo dál? Ukáže loutkové divadlo od 14 a od 16 hodin. Pro děti 4+.

Milý Ježíšku…: Po víkendu skončí výstava historických hraček, betlémů a vánočních ozdob. Chcete-li si zavzpomínat na Vánoce, spěchejte na Prahu 5.

Lekce sportu: Poslední zbytky energie pak děti zaručeně vybijou na Harfě. Připraveny pro ně budou tradiční gymnastická náčiní, ale i kolová nebo jízda na plyšových ponících. Vstup zdarma. Pro děti 2–5 let.

[reklama2/banner_prodeti_small.jpg]

Extra tip - Divoké Matky

Divoké Matky samy sebe popisují slovy: “Jsme nestandardní kavárna nejen pro rodiče s dětmi.” Najdete ji v Karlíně u Invalidovny. Pro ty menší návštěvníky je k dispozici velká a vybavená herna (aktuálně do ní přibylo i indiánské tee-pee), pro jejich rodiče pak kavárna s bohatou nabídkou občerstvení.
Kafe je samozřejmostí, dál dorty, polévky, quiche nebo bagetky, k pití pivo i něco tvrdšího. Od začátku ledna měly několik týdnů zavřeno, aby kavárnu zvelebily. Teď to u Divokých Matek víc než kavárnu připomíná útulný obývák.

[clanky4/divokematky.jpg]

přehled článků

Vybrali jsme pro vás ty nejzajímavější akce v metropoli pro malé i velké. Poradíme vám, kam s vašimi ratolestmi v Praze vyrazit, pokud se chcete pobavit, inspirovat nebo jen utéct nudě sobotního či nedělního odpoledne.

Sauny u řeky, v Národním divadle, v obchodním centru, v kasárnách i mimo centrum. Tady je výběr těch nejlepších a nejzajímavějších saunovacích míst po celé Praze, abyste se nemuseli potit při jejich hledání na webu.

Konečně nemusíte sedět v kanclu, máte tolik nápadů na to, co dělat venku, a ono... prší! Jestli už vážně nevíte coby a koušete se doma nudou, nechte se inspirovat!