Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie.Beru na vědomí
 

Oslavte s námi 45. nalezeniny naší nejstarší gorilí samice a odneste si drobný dárek na památku.

Datum:29. 01. 17
Čas:10:00 - 15:00
Kategorie: pro děti|Příroda

V neděli 29. ledna se bude u goril opět slavit! Tentokrát to bude významné půlkulaté životní jubileum samice Kamby. Chovatelé bohužel neznají přesné datum jejího narození, protože pochází z volné přírody, proto každý rok slaví její tzv. nalezeniny (Kamba byla jako mládě nalezena u pytláků, kteří jí chtěli prodat na černém trhu).

Kamba v naší gorilí skupině zastává roli tetičky, která pomáhá s péčí o odrostlejší mláďata (samečci Nuru a Kiburi) a nyní se již zapojuje i do péče o nejmladšího člena skupiny, malého Ajabua. Vozí je na zádech, ukládá se s nimi ke spánku a dokonce je i příležitostně kojí. Kambu lze ve skupině velice snadno odlišit od ostatních goril, velké šedé licousy po stranách hlavy, tlama ve tvaru obráceného U, zamyšlený výraz a chlupy tvořící na břiše „kohouta“.

Pro všechny milovníky goril čeká v pavilonu a jeho okolí kvízová stezka, při které si prověří své znalosti o gorilí biologii a o naší pražské skupině. Ti, kteří zodpovědí správně všechny otázky, dostanou jako odměnu unikátní placku na batoh nebo tašku, samozřejmě s gorilím motivem.

Program v Pavilonu goril:
10.00 – 15.00 Staňte se znalcem goril – kvízová stezka
14.00 Předání dárku Kambě

Zoologická zahrada h...
Tel: 296112230
U Trojského zámku 120/3
Praha 7, 17000
Navigovat
MHD

Také by tě mohlo zajímat:

Naše speciální výběry pro milovníky městského života. Navštivte doporučené akce i místa, která stojí za to.

 

Vybrali jsme pro vás ty nejzajímavější akce v metropoli pro malé i velké. Poradíme vám, kam s vašimi ratolestmi v Praze vyrazit, pokud se chcete pobavit, inspirovat nebo jen utéct nudě sobotního či nedělního odpoledne.

Doporučujeme vyzkoušet: