Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie.Beru na vědomí

přehled článků

Kde se přežrat, zpotit nebo obohatit o víkendu v Praze?

doporučujeme | 20. 1. 2017

Třetí lednový víkend definitivně oddělí vytrvalce, kteří před sebou valí kámen novoročních předsevzetí, od těch, kdo už stihli zapomenout, že si naordinovali střídmost na talíři a zvýšenou porci potravy leda pro duši. Pro obě skupiny máme několik tipů.

clanky4/sauna_Husa_(c)JiriStraka1.jpg
Dočasná sauna Husa v galerii na Betlémském náměstí. Co by na to řekl Mistr Jan? Foto: Jiří Straka

KAM KDYKOLI O VÍKENDU

→ Ve Světozoru nebo v Kině Pilotů promítají ty nejlepší krátké filmy. Některé trvají jenom tři minuty. Kdo u nich usne, dostane cenu knížete Karla.
⇒ Na Betlémském náměstí můžete navštívit unikátní saunu přímo v galerii. “Boha pustá provokace!” řekl by jistě Mistr Hus.
► A pokud letos na Valentýna nechcete být sami, pojistěte si to na umisťovací výstavě koček.

clanky4/zkracovani.jpg
O víkendu zajděte na Festival krátkých filmů aneb Na délce přeci nezáleží!

Kde založit na víkend v pátek večer?

Hotely produkují kromě krásných recepčních i spoustu odpadu. Že ho lze přetavit v designové artefakty, ukazuje tato výstava. Jak zní techno pro dospělé, předvedou diskžokejové na první akci dalšího ročníku festivalu Spectaculare. Tak do tance, mládeži! Osvícení poznáním a nabití vědomostmi budete po přednášce o tajemstvích Černobylu.

Kde strávit sobotu?

Už v deset hodin dopoledne se otevřou brány industriální haly Pragovka a začne dyzajnové tržiště, známé dřív jako blešák. Po celý den můžete na burze v Paláci Akropolis nakoupit gramofonové desky nebo cédéčka, což ocení historici, muzikologové a my všichni, kdo jsme v mládí toužili mít discman.

Z Chorvatska už jsme importovali EET, ministr financí Babiš na oplátku propůjčil své životní motto nově otevřené chorvatské restauraci v Praze Nema Problema. Na vlastní oči, ač bez Radka Johna, spatříte v restauraci u Palmovky porážku prasete a zakusíte, jak to jelito chutná. Večer jste zváni na povstání komiků, bavičů a vypravěčů anekdot. Budete se bavit. Si neděláme srandu!

clanky4/DO-4238_resized.jpg
Lucas Cranach st.: Nechte maličkých ke mně přijít. K vidění v Národní galerii jen do konce víkendu!

Neděle renesanční, nebo líná?

Výstava německého renesančního malíře může znít jako krutá zábava, snad vás zlákají názvy jeho obrazů jako Cizoložnice před Kristem, Starý pošetilec nebo Lotr na kříži. (Výstava o víkendu končí.)

Z filmových premiér doporučujeme nový časosběrný dokument Heleny Třeštíkové, jenž je prý jako “manuál, jak neprováhat život” (viz trailer dole). Program na nedělní večer? Odpočinková párty v La Loce, nebo Slunce, seno a pár facek v televizi.

 

news

ANKETA: Jaká stavba v Praze chybí?

NOVÉ PODNIKY: Pivovar na lodi i jídlo na špejlích

Zlepšete se v bowlingu! Pár tipů od trenéra

Buďte zpocení! 7+3 nejlepších saun v Praze

víkend  

přehled článků

Vybrali jsme pro vás ty nejzajímavější akce v metropoli pro malé i velké. Poradíme vám, kam s vašimi ratolestmi v Praze vyrazit, pokud se chcete pobavit, inspirovat nebo jen utéct nudě sobotního či nedělního odpoledne.

Sauny u řeky, v Národním divadle, v obchodním centru, v kasárnách i mimo centrum. Tady je výběr těch nejlepších a nejzajímavějších saunovacích míst po celé Praze, abyste se nemuseli potit při jejich hledání na webu.

Konečně nemusíte sedět v kanclu, máte tolik nápadů na to, co dělat venku, a ono... prší! Jestli už vážně nevíte coby a koušete se doma nudou, nechte se inspirovat!