Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie.Beru na vědomí

přehled článků

Tipy týdne: Prozkoumejte prázdné domy, trhy nebo vesmír

doporučujeme | 11. 12. 2016

Na začátku týdne oslaví svátek všechny Lucie a stmívat se tedy začne o trochu později. Přesto ale doporučujeme najít svítilny a baterky, protože na akci Prázdné domy se bez nich neobejdete. Hodit se vám budou i při cestě do vesmíru se seriálem Kosmo nebo až půjdete domů z trhu na Novoměstské radnici.

FotorCreated%2843%29.jpg

Pondělí

Svatá Lucie noci upije, dne nepřidá, ale zato v předvečer svého svátku promění nádvoří Novoměstské radnice v adventní trh. Cítit tu bude svařené víno a nostalgie. Pro děti tu totiž seženete tradiční české hračky (datla na tyči nebo berušku na klíček) a pro sebe třeba ručně zdobené notýsky.

 

Česká hračka a světlo sv. Lucie na nádvoří

Novoměstská radnice

12.12. - 14.12.

Úterý

Máte-li na to nervy, posnídejte v úterý místo kafe a štrůdlu (profesní) omyly. Hostem prosincové snídaně v Impact Hub bude onkogynekolog doc. MUDr. Michal Zikán, Ph.D. a mluvit bude o chybách a průšvizích v situacích, kdy je ve hře lidský život.

 

TEDx Snídaně: Mýlit se je lidské

Impact Hub Praha

13.12. 08:00

Středa

Kupte si letenky za 150 (korun, ne tisíc) a vyrazte s partičkou "kosmonautů" na Měsíc. V kině Dlabačov na vás čeká kopa zábavy ve stavu bez tíže, všech pět dílů seriálu Kosmo a narazíte tu i na samotné herce a tvůrce.  

 

KOSMO (seriálový maraton)

Dlabačov

14.12. 20:30

Na grafickém trhu v Galerii Hollar seženete drobné grafické listy a další práce přímo z rukou autorů. Najdete tu ideální dárky pro všechny milovníky umění i pro kámoše, jejichž zdi i dva roky po přestěhování stále zejí prázdnotou. Pozor, ceny jsou smluvní!

 

II. Grafický trh v Galerii Hollar

Galerie Hollar

14.12. 16:00

Čtvrtek

Podobné nakupování vás čeká i na Umprum shopu na Vysoké škole uměleckoprůmyslové. Tady bude k dostání kvalitní matroš od mladých designérů z UMPRUM. Pořídíte tu designový med i medovinu nebo třeba trička s potiskem lokálního ovoce i zeleniny, která vznikla během stáže na Taiwanu.

 

Umprum SHOP 2016

Vysoká škola uměleckoprůmyslová v Pra…

15.12. - 18.12.

Goethe-Institut otevírá nové místo pro tvůrčí práci, lounge pro kulturní akce, místo pro vzájemnou spolupráci a bar pro setkávání v centru Prahy. Zároveň zve na diskuzi se zahraničními experty i s českými zástupci oboru a bloggery o tom, jak v dnešní době inovativně komunikovat slovem, obrazem a multimédii o architektuře a problematice měst a sdílení.

 

Shared Cities: Publishing 2.0

Goethe-Institut

15.12. 18:00

Po setmění nasaďte čelovky, popadněte svítilny či baterky a vyrazte do Holešovic na večerní (možná trochu strašidelnou) procházku po místech, která lidé už před nějakým časem opustili. Sraz je v kavárně Centrála a vstupné se neplatí.

 

Prázdné domy v Holešovicích

Centrála

15.12. 18:30

Kdo se bojí, může do kina. V šesti sálech čtyřech pražských kin uvidí během sedmi dní ty nejúspěšnější a divácky nejnavštěvovanější filmy tohoto roku. Vstupenky jsou k dostání za hříšných 69 Kč.

 

Best Film Fest

Best Film Fest

15.12. - 21.12.

P.S.: Ve čtvrtek taky vychází nový CityBeekend - tipy na nejzajímavější akce o víkendu v metropoli a CityBeekend pro děti. Jestli je chcete dostat do mailu, zaregistrujte se. Je to samozřejmě grátis. ;-)

15167459_1801914566746277_8009803713880261265_o%282%29.jpg
Prázdné domy mnohdy skrývají zapomenuté poklady.

Pátek

Pokud nepatříte k těm, kteří po pracovním týdnu padnou do postele a vstanou z ní až v sobotu v poledne, ani k těm, co nad ránem zavírají bary, vyrazte třeba na filmový maraton k poctě Václava Havla. Vstup je zdarma.

 

Filmový maraton k poctě Václava Havla

Národní technická knihovna

16.12. - 17.12.

Zajímavé filmy, ale i super kapely uvidíte i na akci pořádané u příležitosti Mezinárodního dne migrantů v Kině U Hradeb. Kino se nachází v Mostecké ulici a běžně není přístupné. O důvod víc sem na jeden večer z tepla obýváku emigrovat.

 

Jsme to my (i o Vánocích)

64 U HRADEB

16.12. 16:00

Novinky v kinech:

Filmové premiéry asi někde nakupují dárky, protože do kin v tomto týdnu dorazily pouze tři - americký thriller Inkarnace, dobrodružný fantasy akčňák Rogue One: Star Wars Story a italské drama Sladké sny o chlapci a jeho (ztracené) matce.
 

 

Divadelní premiéry:

Zatímco vám doma hoří svíčky na adventním věnci, v Národním zase plane oheň v kremační peci. Chystá se tu totiž premiéra Spalovače mrtvol. O něco veselejší a sluníčkovější to bude v Divadle na Vinohradech, a to díky nadčasové hře Sluníčkáři (Děti slunce). Premiéra Ibesenovy Nory v Divadle pod Palmovkou už je sice vyprodána, ale na reprízy lístky seženete.
 

přehled článků

Vybrali jsme pro vás ty nejzajímavější akce v metropoli pro malé i velké. Poradíme vám, kam s vašimi ratolestmi v Praze vyrazit, pokud se chcete pobavit, inspirovat nebo jen utéct nudě sobotního či nedělního odpoledne.

Sauny u řeky, v Národním divadle, v obchodním centru, v kasárnách i mimo centrum. Tady je výběr těch nejlepších a nejzajímavějších saunovacích míst po celé Praze, abyste se nemuseli potit při jejich hledání na webu.

Konečně nemusíte sedět v kanclu, máte tolik nápadů na to, co dělat venku, a ono... prší! Jestli už vážně nevíte coby a koušete se doma nudou, nechte se inspirovat!