Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie.Beru na vědomí
15
prosince

Shared Cities: Publishing 2.0

Goethe-Institut

zpět na výpis akcí
 

Jak v dnešní době inovativně komunikovat slovem, obrazem a multimédii o architektuře a problematice měst a sdílení?

Datum:15. 12. 16
Čas:18:00 - 19:30
Kategorie: poznání|ostatní

První veřejná akce čtyřletého kulturního projektu Shared Cities: Creative Momentum proběhne ve zbrusu novém prostoru Foyer2, jenž designovalo berlínské studio ifau.

Veřejnou debatu s názvem Publishing 2.0 spolupořádá reSITE. Přijďte diskutovat se třemi experty z Německa a Nizozemí i s českými zástupci oboru a bloggery o tom, jak v dnešní době inovativně komunikovat slovem, obrazem a multimédii o architektuře a problematice měst a sdílení. 

Tentýž večer ve čtvrtek 15. prosince od 20 hodin otevře pražská pobočka Goethe-Institutu nový prostor pro nápady. Pojďte s námi objevit Foyer2 – naše společné místo pro tvůrčí práci, lounge pro kulturní akce, místo pro vzájemnou spolupráci a bar pro setkávání v centru Prahy. Sdílet chceme myšlenky, občerstvení a jeden z nejkrásnějších výhledů na Pražský hrad.  

Program:
18:00 veřejná debata Publishing 2.0. New formats in architecture publishing?
V panelu vystoupí
Lukas Feireiss (autor / kurátor, Studio Lukas Feireiss, Německo)
Anne König (redaktorka, Spector Books, Německo)
Hans Odlewarris (vydavatel, 010 Publishers, Nizozemsko)
a diskutovat budou experti a zástupci významných médií, vydavatelství a grafických studií z České republiky. 
Moderuje Helena Doudová (kurátorka, reSITE, Praha-Berlín).

Prezentace i diskuse proběhnou v anglickém jazyce. 
Kapacita omezena. RSVP na https://goo.gl/forms/KO2snhMYb0bzm3g12

20:00: Launch Party Foyer² & Shared Cities: Creative Momentum

Více o Foyer² a Shared Cities: Creative Momentum
 
Proměna druhého patra výjimečné secesní budovy Goethe-Institutu ve sdílený prostor pro nápady Foyer² proběhla podle plánů renomované berlínské skupiny architektů ifau. Provedení a design ve spolupráci s pražským start-upem Master&Master. Jedinečný městský prostor Foyer² vzniknul v rámci Shared Cities: Creative Momentum. Tento cílevědomý kulturní projekt sdružuje jedenáct partnerů ze sedmi evropských velkoměst a klade si za cíl zlepšit kvalitu života v evropských městech. V Bělehradu, Berlíně, Bratislavě, Budapešti, Katovicích, Praze a Varšavě zkoumá různé pohledy na sdílení a tvrobu měst a přitom objevuje nové možnosti, jak v nich žít.

Goethe-Institut
Tel:
Masarykovo nábřeží 224/32
Praha 1, 11000
Navigovat
MHD

Také by tě mohlo zajímat:

Naše speciální výběry pro milovníky městského života. Navštivte doporučené akce i místa, která stojí za to.

 

Vybrali jsme pro vás ty nejzajímavější akce v metropoli pro malé i velké. Poradíme vám, kam s vašimi ratolestmi v Praze vyrazit, pokud se chcete pobavit, inspirovat nebo jen utéct nudě sobotního či nedělního odpoledne.

Doporučujeme vyzkoušet: