Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie.Beru na vědomí

přehled článků

Tipy týdne: Vzhůru do luxusních bytů i Veřejného domu s uměleckým mejdanem

doporučujeme | 20. 11. 2016

Na začátku týdne byste si měli vyčistit brýle. Čeká vás totiž listování v knihách, prohlídka několika zajímavých výstav, okukování cizích bytů i festival francouzských filmů. A komu nestačila svatomartinská husa, může se těšit na krocana a dýňový koláč. Tohle je náš výběr nejzajímavějších akcí v metropoli.

FotorCreated1%281%29.jpg

Pondělí

V pondělí vyrazte na lov a zkuste ukořistit Bílou velrybu nebo (pokud se vám příčí lov zvířat) Jiráskovo Temno. V dobročinné kavárně Cesta domů se koná knižní bazar. A pozor, dobře se tu budou lovit také vánoční dárky!

Úterý

Křížovou chodbu a Rytířský sál pražské Staroměstské radnice zaplaví 460 fotek a videí od stovky autorů. Nebojte, letos neuvidíte jen válku a slzy, ale i vítězství a smích. Kromě fotek ze Sýrie nebo fotek uprchlíků se můžete těšit na olympionika Lukáše Krpálka nebo fotky ze zájezdu Divadla Járy Cimrmana.

 

Czech Press Photo

Czech Photo Centre

22.11. - 31.01.

Pokud radši než stovky fotek chcete vidět desítky medvídků panda, musíte do Perlovky do galerie Artinbox. K výročí sametové revoluce a k nedožitým 80. narozeninám Václava Havla se tu koná hned několik výstav. Omrknout je můžete vždy jen v úterý, ve středu nebo ve čtvrtek.

 

Sametové podzemí

Artinbox

17.11. - 26.01.

panda.jpg
Pandy ušité z imitace lidské kůže a sešité imitací lidských vlasů upozorňují na čínské tabu – vytěžování lidských orgánů.

Středa

Červenou rtěnku na ústa, trenčkot na sebe a hurá do kina na Festival francouzského filmu, který letos uvede 12 předpremiérových titulů. Doporučujeme snímek Kameny bolesti uvedený v Cannes nebo francouzsko-český koprodukční snímek Tanečnice. Jako bonus si můžete od čtvrtka do soboty v srdci pasáže Lucerna pochutnat na francouzských specialitách.

 

Festival francouzského filmu

Festival francouzského filmu

23.11. - 30.11.


 

Francouzské gastronomické rendez-vous

Festival francouzského filmu

24.11. - 26.11.




 

Čtvrtek

Pokud vás váš panelákový byt už trochu nudí a štve, skočte do Pařížské omrknout, jak bydlí boháči. Čeká vás jeden dům a pět bytů od pěti různých architektů. Inspirujte se a najděte domov, který vám bude sedět nejlépe.

 

SQUAT iD23

SQUAT iD23

24.11. - 22.12.


Nechce-li se vám do domu v Pařížské, možná rádi zajdete do Veřejného domu v MeetFactory. Necudností se ale bát nemusíte. Nechystá se tu striptýz, ale umělecký mejdan plný vernisáží, divadla, hudby, performancí a workshopů. Vstup je zdarma.

 

Veřejný dům

MeetFactory

24.11. 19:00

Halloween nebo Valentýn určitě slavíte, ale co takhle Den díkůvzdání? Pokud patříte mezi gurmány, určitě si ho taky zamilujete. Jen co jste strávili svatomartinskou husu, už váš žaludek zaplní pečená krůta, dýňový koláč nebo koláč s pekanovými ořechy.

 

VEČEŘE NA DÍKŮVZDÁNÍ

Hilton Prague

24.11. 18:00

P.S.: Ve čtvrtek taky vychází nový CityBeekend - tipy na nejzajímavější akce o víkendu v metropoli a nově i CityBeekend pro děti. Jestli je chcete dostat do mailu, zaregistrujte se. Je to samozřejmě grátis. ;-)

Pátek

Pokud se v zimě chystáte do Thajska nebo v létě třeba do Afriky a máte poloprázdnou kapsu a víte, že po vánočních nákupech ji budete mít úplně prázdnou, přijďte si poslechnout rady zkušených cestovatelů. I za pár kaček se dají zažít velké věci.

 

Tipy a triky jak si užít cestování s poloprázdnou kapsou

Městská knihovna v Praze

25.11. 19:00

První adventní víkend už klepe na dveře, takže kdo si chce v neděli zapálit na adventním věnci první svíčku, ale nemá doma žádný věnec, toho zveme na Hrad na trhy. Nakupujte, nasávejte vánoční atmosféru a kochejte se výhledem na město.

 

Trhy na Hradě

ASTACUS, s.r.o.

25.11. - 06.01.

Novinky v kinech:

Kdo má chuť se bát, nechť vyrazí do kina na film Noční zvířata. Komu přejede mráz po zádech už jen z toho, když se v kinosále zhasne, tomu doporučujeme animák Odvážná Vaiana. Hlavní hrdinka vám ukáže, jak porazit strach. Na nekonvenční procházku pařížským muzeem Louvre s Napoleonem můžete vyrazit díky filmu Frankofonie.
 


Divadelní premiéry:

V divadlech to tenkrát bude pestřejší než v kinech. Čeká vás rockový nářez plný akrobatů i absurdního humoru na motivy románu Franze Kafky, Pýcha a předsudek v Národním i divadelní adaptace legendárního hudebního filmu Šíleně smutná princezna. Do džungle lidských citů se budete moci ponořit v Branickém divadle díky hře Zázračné cvičení.


 

přehled článků

Vybrali jsme pro vás ty nejzajímavější akce v metropoli pro malé i velké. Poradíme vám, kam s vašimi ratolestmi v Praze vyrazit, pokud se chcete pobavit, inspirovat nebo jen utéct nudě sobotního či nedělního odpoledne.

Sauny u řeky, v Národním divadle, v obchodním centru, v kasárnách i mimo centrum. Tady je výběr těch nejlepších a nejzajímavějších saunovacích míst po celé Praze, abyste se nemuseli potit při jejich hledání na webu.

Konečně nemusíte sedět v kanclu, máte tolik nápadů na to, co dělat venku, a ono... prší! Jestli už vážně nevíte coby a koušete se doma nudou, nechte se inspirovat!