Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie.Beru na vědomí
17
listopadu

Sametové podzemí

Artinbox

zpět na výpis akcí
 

Výstavy k výročí sametové revoluce a k 80. nedožitým narozeninám Václava Havla.

Začátek:17. 11. 16
Konec:26. 01. 17
Čas:14:00 - 18:00
Kategorie: kultura|galerie

Otevírací doba:
Út, St, Čt: 14:00 - 18:00

Kurt Gebauer: Kultura v Perlovce II. – Sametové podzemí
(hlavní sál a foyer)
Kurtura po třech letech opět v undergroundu Perlové ulice! Pokračování úspěšné tradice podzemního pelmelu krásy a vlastenectví v podání Kurta Gebauera – tentokrát na připomínku Sametové revoluce a odkazu Václava Havla, který by se letos dožil 80 let. Sochy, objekty, fotografie, malby i kresby Kurta Gebauera datovaná od let šedesátých až po poslední díla z letošního roku, propojují téma kultury, politiky, erotiky, vlastenectví… Rozvíjíme tak m.j. myšlenku nedávné instalace „srdečného pomníku“ Václavu Havlovi, kterou autor připravil k Havlovým 80. narozeninám na piazettě Národního divadla a navazujeme na Kurturu v Perlovce I., kterou jsme si v r. 2013 připomněli 45. výročí srpnové okupace Československa.

Barbora Bálková: Komunismus s pandí tváří
(malý sál)
Mladá výtvarnice reaguje svým nejnovějším dílem m. j. na jedno z čínských tabu – vytěžování lidských orgánů. Vytvořila instalaci z roztomilých medvídků panda ušitých z imitace lidské kůže a sešitých imitací lidských vlasů.

Richard Cortés: Znamení doby
(klub galerie)
Reflexe současnosti v symbolech inspirovaných m.j. warholovským vnímáním světa, v podání multi-talentovaného novináře, hudebníka, výtvarníka, autora ilustrací pro Lidové noviny, týdeník Euro a další.

Artinbox
Tel: 773 088 448
Perlova 3
Praha 1, 110 00
Navigovat
MHD

Také by tě mohlo zajímat:

Naše speciální výběry pro milovníky městského života. Navštivte doporučené akce i místa, která stojí za to.

 

Sauny u řeky, v Národním divadle, v obchodním centru, v kasárnách i mimo centrum. Tady je výběr těch nejlepších a nejzajímavějších saunovacích míst po celé Praze, abyste se nemuseli potit při jejich hledání na webu.

Doporučujeme vyzkoušet: