Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie.Beru na vědomí

přehled článků

CityBeekend: Svatomartinské, silný odér ze severu a vzhůru do Pokojů!

doporučujeme | 11. 11. 2016

 

Amerika si vybrala. Teď je řada na vás, abyste si zvolili, kde si o víkendu dáte do trumpety. Sníh už bychom měli, teď ještě svatomartinské víno a pečenou husu. Vybrali jsme několik restaurací, kde vás o víkendu svátečně pohostí. Zároveň zveme na pátý ročník festivalu mladého umění - výtvarné ateliéry z uměleckých škol z celého Česka dostaly každý jeden pokoj a úplnou volnost, jak ho vyzdobí.


clanky4/12239409_702732736530037_2034077223225383826_o.jpg 
POKOJE = 51 ateliérů českých výtvarných škol v 1 paláci. K vidění bude mnohé.

KAM V PÁTEK VEČER

Konec pracovního týdne bude mít příchuť Skandinávie. Možná komedie, možná akční střílečka bude večerní fotbalový zápas českého nároďáku s výběrem Norů v kvalifikaci na mistrovství světa (výkop ve 20:45 v Edenu). Naopak předem daný žánr mají snímky ze Severského filmového podzimu. Skandinávskou novou kuchyni (plnou jehličí a mechu) ochutnáte třeba v restauraci Eska.

Je libo něco pikantnějšího? Kluci maďarský přivezli do Prahy kromě mleté pálivé papriky i špetku tamního divadla. Nebojte, mluvit budou (alespoň) v pátek česky. 

KAM V SOBOTU

Nevařte! Najíte se na v mnoha nových pop-up restauracích, které otevřou jenom na jediný den. Určitě si pochutnáte i v nově otevřeném holešovickém Chefshopu. Letenské Bio Oko samozřejmě večer promítá (třeba skvostný Anthropoid), ale přes den tady koupíte nejroztodivnější věci na Mini Bazaru.

clanky4/FotorCreated(1).jpg 
Kafkova Proměna. Potěcha pro opravdové bibliofily.

Za návštěvu rozhodně stojí i Czech Design Week v Kafkově domě - k vidění je tam třeba opravdu krááásná nová kniha Proměna od Franze Kafky. Jen bacha, ať ji nepolijete kafem, stojí necelých 10 000 korun.

Extra tip šéfredaktora: Každý jsme na tom televizním soutěžním pořadu vyrůstal a potají snil postavit se jednou proti Alešovi nebo Evě. Teď konečně můžeme!

KAM V NEDĚLI

Dopoledne zajděte na výstavu - buď do Tančícího domu na novou přehlídku prací architekta Jana Kaplického ; v DOXu končí exhibice Sportu zdar! ; nebo tradá do Botanické na Albertově, kde spatříte, očucháte a zakoupíte orchideje. Začínáte-li už řešit vánoční dárky, porozhlédněte se na blešáku ve Stormu. Nebo pusťte starosti z hlavy a draky do nebe! Chcete-li víkend vyždímat do poslední hodiny, zajděte si večer poslechnout Saru Hartman s lehce kořeněným hlasem (něco jako kardamom?).

clanky4/KinteraKristofHnedtaknepojedem6dekonstruovanychjizdnichkol2007(C)JiriSvestkaGallery.jpg 
Krištof Kintera: Hned tak nepojedem (6 dekonstruovaných jízdních kol) - Sportu zdar! v DOXu

news

Kam vyrazit v listopadu v Praze ZADARMO
POLÉVKÁRNY v Praze: Velký přehled, který vás opravdu zahřeje
Sedm nejzajímavějších divadelních premiér této sezóny
ROZHOVOR: Město je nejúžasnější vynález lidstva, říká architekt Okamura

víkend  

přehled článků

Vybrali jsme pro vás ty nejzajímavější akce v metropoli pro malé i velké. Poradíme vám, kam s vašimi ratolestmi v Praze vyrazit, pokud se chcete pobavit, inspirovat nebo jen utéct nudě sobotního či nedělního odpoledne.

Sauny u řeky, v Národním divadle, v obchodním centru, v kasárnách i mimo centrum. Tady je výběr těch nejlepších a nejzajímavějších saunovacích míst po celé Praze, abyste se nemuseli potit při jejich hledání na webu.

Konečně nemusíte sedět v kanclu, máte tolik nápadů na to, co dělat venku, a ono... prší! Jestli už vážně nevíte coby a koušete se doma nudou, nechte se inspirovat!