Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie.Beru na vědomí

přehled článků

Tipy týdne: Svatý Martin přiveze víno i Kaplického, design a bubny

doporučujeme | 6. 11. 2016

Nový týden bude plný očekávání. Ameriku čeká volba nového prezidenta (nebo prezidentky), nás zase příjezd Svatého Martina na bílém koni (a tentokrát se možná opravdu bude klouzat) nebo japonských bubeníků. Na své si přijdou milovníci umění, designu a fotografie.

martinvelky.jpg

Pondělí

Jen co skončil Designblok, už je tu Czech Design Week a zabírá si pro sebe nejen Kafkův dům, ale i Václavák, Staromák nebo Piazzetu Národního divadla. V rámci doprovodného programu se těšte na přednášky, výstavy současných umělců nebo Djs.

 

Czech Design Week 2016

Czech Design Production, s.r.o.

07.11. - 13.11.

Pozor, vyletí ptáček! Kdo nestojí o design, může si přijít cvaknout pár obrázků na fesťák FotoŠkoda fest. Ať už rádi fotíte svatby, děti, domy, jídlo nebo třeba žongléry na ulici, tady se dozvíte, jak to dělat líp nebo úplně nejlíp. 

 

FotoŠkoda Fest

Langhans - Centrum Člověka v tísni

07.11. - 13.11.

Úterý

Kaplického blob na Letné sice nestojí, ale jeho dílo můžete obdivovat jinde - v Tančícím domě. Až do března tu budou k vidění autorova ikonická díla i některé dosud nevystavené předměty a projekty z depozitáře jeho pozůstalosti.

 

Výstava Jan Kaplický / JKOK v Tančícím domě

Galerie Tančící dům

08.11. - 31.03.

V noci z úterka na středu spát nebudete. Jste-li zvědavci, budete živě sledovat, jaké státy vyhrává Donald Trump a jaké Hillary Clintonová. Dokážete-li svou zvědavost udržet na uzdě, zapaříte na americké párty a budete se bavit bez ohledu na to, kdo z voleb vyjde jako vítěz.

 

Noční sledování voleb v USA

ROH družstevní kavárna

08.11. 21:00


 

Poslední americká párty aneb Co bude po volbách?

Radlická - kulturní sportovna

08.11. 17:00


 

Středa

Tihle kluci japonští to rozjedou tak, že se budete bát, aby jim nepraskly bubny a vám ušní bubínky. Jejich nová show je inspirována tlukotem srdce - mocným rytmem, který rezonuje hluboko v nás.

 

Yamato

Kongresové centrum

09.11. 20:00

yamato5.jpg

Bubenický ansámbl z japonského hlavního města bubenického řemesla Prefektury Nara.

Čtvrtek

S nákupem prvních vánočních dárků začněte třeba na miniveletrhu fairtradových výrobků. Seženete tu čaje, kávu i fairtradové banánky v čokoládě. Pro mlsaly se chystá i ochutnávka fairtradových zmrzlin.

 

Miniveletrh fairtradových výrobků

Divadlo pod Palmovkou

10.11. 15:00

P.S.: Ve čtvrtek taky vychází nový CityBeekend - tipy na nejzajímavější akce o víkendu v metropoli a nově i CityBeekend pro dětiJestli je chcete dostat do mailu, zaregistrujte se. Je to samozřejmě grátis. ;-)

Pátek

Na Jiřák přijede Martin na bílém koni a přiveze s sebou mladé víno a pečenou husu s knedlíkem a se zelím. S pitím to ale moc nepřehánějte, ať cestou domů neumrznete v závějích sněhu (kdyby náhodou opravdu napadl).

 

Svatomartinské slavnosti

Městská část Praha 3

11.11. 11:11

Containall nespí ani na podzim. Místo blešáků, djs a letního kina však servíruje přehlídku mladého umění hezky uvnitř v domě: 1 palác, 10 dní, 100 kaček vstup.

 

Pokoje V.

Containall

11.11. - 20.11.

Novinky v kinech:

Pokud jste ještě nestihli koupit čepici a rukavice, zalezte do kina, tam vám zima nebude. Nic na tom nezmění ani fakt, že se chystá premiéra filmu s kapku sněhovým jménem Snowden nebo severská tragikomedie o stárnutí, u kterého si pravděpodobně vzpomenete na Stoletého staříka. Na fanoušky Mela Gibsona čeká Hacksaw Ridge: Zrození hrdiny.
 


Divadelní premiéry:

Všem, kteří se chtějí v divadle hlavně pobavit, doporučujeme komedii Celebrity s.r.o., hloubavějším a náročnějším divákům (a fanouškům Václava Havla) hru Ferdinandel. A dámy pozor, na monodrama Sudí stopro dostanete i chlapy, protože to celé bude o fotbale.

přehled článků

Vybrali jsme pro vás ty nejzajímavější akce v metropoli pro malé i velké. Poradíme vám, kam s vašimi ratolestmi v Praze vyrazit, pokud se chcete pobavit, inspirovat nebo jen utéct nudě sobotního či nedělního odpoledne.

Sauny u řeky, v Národním divadle, v obchodním centru, v kasárnách i mimo centrum. Tady je výběr těch nejlepších a nejzajímavějších saunovacích míst po celé Praze, abyste se nemuseli potit při jejich hledání na webu.

Konečně nemusíte sedět v kanclu, máte tolik nápadů na to, co dělat venku, a ono... prší! Jestli už vážně nevíte coby a koušete se doma nudou, nechte se inspirovat!