Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie.Beru na vědomí

přehled článků

Tipy týdne: Síla designu, žen i hokejových hráčů

doporučujeme | 23. 10. 2016

Nový pracovní týden bude o něco kratší, ale o to lepší. Ještě než vypuknou oslavy pátečního státního svátku nebo než se pustíte do příprav na Halloween, musíte bezpodmínečně stihnout 1 × výstavu, 1 × koncert, 1 × procházku, 1 × autogramiádu, 1 × hokejový zápas, 1 × párty a hlavně Designblok!

FotorCreated-HK%281%29.jpg

Pondělí

V pondělí startuje výstava plná fotek (a) žen. Pány musíme bohužel zklamat, protože o žádné akty nejde. Místo ženských ňader bude na výstavě k vidění ženská síla, která v zemích jako Indie, Barma, Jižní Súdán nebo Zambie vypadá trochu jinak než u nás. Vstup na výstavu je zdarma.

 

Ženy světa

Týnská literární kavárna

24.10. - 06.11.

Palác Akropolis pro změnu pocítí sílu ženského hlasu. Se svými uhrančivými písněmi tu totiž vystoupí Sophie Hunger. Zpěvačka, jejíž songy zní jako surrealistické spojení Björk s Nico a Joni Mitchell.

 

Sophie Hunger

Palác Akropolis

24.10. 19:30


Úterý

Geekům, nerdům, architektům i milovníkům domů, ze kterých dýchá minulost, doporučujeme úterní procházku po místech, které už to nejlepší mají dávno za sebou. Start je pod Vyšehradem a cíl pod Petřínem.

 

Prázdné domy pod Vyšehradem a Petřínem

Prázdné domy

25.10. 16:00

Trochu rychlejší tempo než vycházka po prázdných domech bude pravděpodobně mít Podzimní prokopský nočník. Tento městský kros pro všechny, kteří se nebojí tmy, slibuje kvalitně značenou trať i lehkou příchuť dobrodružství. 

 

Podzimní prokopský nočník

Stopni To

25.10. 18:00

Středa

Michal Viewegh napsal nový román o gigolovi a nájemném vrahovi, kteří spolu vyrazí na řeku Sázavu, aby si trochu odpočinuli od každodenní rutiny. Tenhle příběh na nudu rozhodně nevypadá. A navíc, když si knihu koupíte, Michal Viewegh vám ji ve středu v Arkádách Pankrác rád podškrábne.

 

Autogramiáda Michala Viewega

OC Arkády Pankrác

26.10. 17:00

clanky4/14712837_10154439739952626_6146650871173417468_o.jpgNa letošním Designbloku budou k vidění nejrůznější perly a skvosty. Foto: Zuzana Svátik

Čtvrtek

Největší událostí týdne je bezpochyby start Designbloku. Tahle obří přehlídka designu a módy letos představí vycházející hvězdy ze 13 zemí, nabídne 17 módních přehlídek i něco pro děti. Jednotícím tématem pro tento rok je Sport, takže vyběhněte do Holešovic!

 

Designblok 2016

Designblok

27.10. - 31.10.

Hokejové týmy čtyř pražských univerzit se v Tipsport areně utkají o Pohár primátorky hlavního města. Holky pozor, po hokeji následuje afterparty, kde můžete potkat hráče a pozvat je na drink. Chce to ale předem nastudovat, co je to ten krosček nebo zakázané uvolnění.

 

Hokejová bitva 2016

Sportovní hala FORTUNA

27.10. 17:00

hokej.jpg
Fandíte ČZU, VŠE, UK, ČVUT, nebo roztleskávačkám?

Chapeau Rouge slaví 97. narozky, ale žádná oslava pro důchodce se rozhodně nechystá. Pařit se bude na všech čtyřech barech, ve všech třech patrech i na všech čtyřech stagích s Vladimírem 518, Jiřím Schmitzerem a dalšími. Vstup je zdarma.

 

97. narozeniny Chapeau Rouge

Chapeau Rouge

27.10. 19:00

Pátek

V pátek je svátek, takže se těšte na prodloužený víkend. Tipy na akce, které ve sváteční den ozdobí Prahu, přistanou ve vašich schránkách ve středu, a to díky speciálnímu svátečnímu CityBeekendu (pokud ještě nemáme váš mail, registrovat se můžete zde ). Zatím servírujeme dvě sváteční ochutnávky:

Když slavit vznik samostatného československého státu, tak stylově tam, kde se odehrály některé rozhodující události s tímto svátkem související – v Poslanecké sněmovně. Hlavní jednací síň i reprezentační sály rozhodně stojí za to, abyste je omrkli.

 

Den otevřených dveří Poslanecké sněmovny

Parlament České republiky

28.10. 09:00

Přípravu na Halloween se nevyplatí podceňovat, takže vyrazte třeba do Fora Karlín. Na strašidelnou notu vás tu naladí neuvěřitelné kostýmy a masky, energická fire show, light show nebo sexy tanečnice.
P.S.: Tričko naruby není kostým, takže zapněte mozkové závity a buďte kreativní!

 

Bloody Sexy Halloween 2016

Forum Karlín

28.10. 21:00

Novinky v kinech:

Temné sály kin zaplaví hned tucet premiér. Všechny nemáte šanci stihnout, takže dámám doporučujeme smutně krásný snímek 24 týdnů, pánům válečné drama Černí a úplně všem komickou roadshow, ve které hrají Knor, Pavlásek, Kočičková, Matonoha, Nedvěd nebo Ruda z Ostravy.
 


Divadelní premiéry:

Divadelních premiér se chystá přesně o dvě třetiny méně než těch filmových. Vyrazit můžete třeba na krutě upřímnou autorskou inscenaci Marianny Stránské a Víta Klusáka O sobě a o sezení nebo na příběh skutečného sériového vraha Fritze Haarmanna. Super určitě bude i LoutnaCz na Štvanici. Už je ale vyprodáno, takže musíte počkat na reprízu.

 

O sobě a o sezení - Premiéra

La Fabrika

24.10. 19:30


 

 

přehled článků

Vybrali jsme pro vás ty nejzajímavější akce v metropoli pro malé i velké. Poradíme vám, kam s vašimi ratolestmi v Praze vyrazit, pokud se chcete pobavit, inspirovat nebo jen utéct nudě sobotního či nedělního odpoledne.

Sauny u řeky, v Národním divadle, v obchodním centru, v kasárnách i mimo centrum. Tady je výběr těch nejlepších a nejzajímavějších saunovacích míst po celé Praze, abyste se nemuseli potit při jejich hledání na webu.

Konečně nemusíte sedět v kanclu, máte tolik nápadů na to, co dělat venku, a ono... prší! Jestli už vážně nevíte coby a koušete se doma nudou, nechte se inspirovat!