Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie.Beru na vědomí

přehled článků

Tipy týdne: Letní Letná i Letní tlení

doporučujeme | 14. 8. 2016

Srpen je právě v půlce a vy se budete muset taky rozpůlit, abyste stihli vše, co se v Praze chystá. Na začátku týdne se bude jíst, pak koncertovat a od čtvrtka ovládnou město cirkusáci a akrobaté.

12419048_1026183780756904_8306253432129131941_o.jpg

Pondělí

Začátek týdne si pořádně oslaďte mangovou zmrzlinou s bazalkou nebo třeba citronovou zmrzlinou s mátou. Na Jungmannově náměstí nedávno otevřela nová italská zmrzlinárna.

 

SANI Authentic Italian Gelato

Italská zmrzlina....

Úterý
V hodování se bude pokračovat i v úterý ve Stromovce. U jednoho "stolu" tu zasednou obyvatelé luxusních domů, paneláků i lidé, kteří žádnou střechu nad hlavou nemají. Přijďte grilovat, ochutnávat domácí koláče a především si povídat o životě na ulici. 

 

Piknik pro lidi bez domova

Tiskárna na Vzduchu

16.08. 14:00

Po pikniku hurá do Riegráčů na koncert americké alternativně pop-rockové kapely The Neighbourhood. Jako předkapela se představí Børns. Pokud kapelu neznáte, věřte, že to bude láska na první poslech.

 

The Neighbourhood (US)

Fource Entertainment

16.08. 18:00

Středa
Z Kapského města až do Stromovky připlouvá námořník a hudebník Jeremy Loops. Tenhle charismatický týpek vystoupí v rámci projektu New Wave Praha, který do hlavního města přiváží nová jména. Support obstará festivalový objev roku kapela Megaphone. 

 

Jeremy Loops

Tiskárna na Vzduchu

17.08. 20:00

Čtvrtek
Čtvrtek bude super extra letní, alespoň co se akcí týče. Odstartuje totiž festival nového cirkusu a divadla Letní Letná a pořádně letní bude i Letní tlení na Střeláku. Hned první den cirkusového fesťáku vás čeká oduševnělá komedie o putování za osudovou láskou od Divadla Spektákl (zdarma) nebo opojná směs kabaretu, cirkusu a akrobacie od australského souboru Limbo. 

 

Letní Letná

Letní Letná

18.08. - 04.09.

Na Střeláku je pro děti připraven lanový park, žonglérská dílna, loutkové divadlo i koncert kapely Mixle Piksle. Rodiče se mohou během odpoledne rozvalit na místní pláži s lehátky a večer si pak užít energií našlápnutý koncert Vypsané fiXy.

 

Letní tlení na Střeleckém ostrově

Letňák – Léto pro Pražany

18.08. 15:00

Na náplavce zahrají indie-punkoví kluci z The Prostitutes. Žádná předkapela, žádné vstupné a především žádný stres. Přijďte zapařit na břeh Vltavy.

 

The Prostitutes LIVE

Bajkazyl

18.08. 20:00

U vstupu do Stromovky nově najdete kafe, pivo, venkovní šachy, piáno, houpací sítě, ping-pong a další. U příležitosti otevření tohoto nového prostoru zahrají Houpací koně. Za celým projektem nestojí nikdo jiný než Ondřej Kobza.

Pátek
Na Kulaťák si opět skočte pro nové šmrncovní kousky. Pokud vás vybírání a nákupy unaví, můžete si tu dát domácí limču, zabrnkat na piáno nebo zahrát šachy.

Na Mácháči to od pátku do soboty bude vypadat jako na pláži u moře. Pokud vám tedy nezbývají peníze na letenku, investujte do jízdenky na vlak a zapařte na fesťáku v Doksech. O taneční tsunami se postará kanadské duo DVBBS i další hvězdy.

 

Finlandia MÁCHÁČ 2016

Festival Mácháč

19.08. - 20.08.

Novinky v kinech:


 

Strašidla - Premiérový víkend

FALCON a.s.

18.08. - 21.08.


 

Týpci a zbraně - Premiérový víkend

Freeman Entertainment s.r.o.

18.08. - 21.08.

Divadelní premiéry:

 

Ray Bradbury's '2116' - Premiéra

Divadlo Semafor

18.08. 19:00


přehled článků

Vybrali jsme pro vás ty nejzajímavější akce v metropoli pro malé i velké. Poradíme vám, kam s vašimi ratolestmi v Praze vyrazit, pokud se chcete pobavit, inspirovat nebo jen utéct nudě sobotního či nedělního odpoledne.

Sauny u řeky, v Národním divadle, v obchodním centru, v kasárnách i mimo centrum. Tady je výběr těch nejlepších a nejzajímavějších saunovacích míst po celé Praze, abyste se nemuseli potit při jejich hledání na webu.

Konečně nemusíte sedět v kanclu, máte tolik nápadů na to, co dělat venku, a ono... prší! Jestli už vážně nevíte coby a koušete se doma nudou, nechte se inspirovat!