Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie.Beru na vědomí

přehled článků

Město v srpnu osvěží obří vodní skluzavky. Víme kde, kdy & za kolik

doporučujeme | 6. 8. 2016

Jedním z nejčastějších slov, které se bude v srpnu v metropoli skloňovat, je “skluzavka”. Na druhou půlku prázdnin jsou totiž naplánované hned tři akce, v rámci kterých se budete moci svézt po nafouknutých plachtách s vodou dlouhých až 310 metrů. Zeptali jsme se pořadatelů na podrobnosti a tady je máte všechny na jednom místě. Pozor, začíná se už o víkendu!

Text: Lukáš Rozmajzl

clanky4/hrybezhranic.jpg 

Obří skluzavku najdete o víkendu v Malešickém parku. Foto: Hry bez hranic

Obří skluzavka poprvé v Praze
KDY: 6.-7. srpna
KDE: Malešický park (Praha 10)

Předpověď sice slibuje na víkend nic moc počasí, i tak se můžete přijít premiérově rozehřát na 200metrovou vodní dráhu v Malešickém parku. S sebou potřebujete plavky, nějaký nafukovací nesmysl (na místě budou taky k zapůjčení) a ideálně předem zakoupenou vstupenku za 250 korun na celodenní ježdění. Speciální noční dvouhodinnová jízda je taky za 250 korun. Návštěvníci do 15 let budou potřebovat ještě podepsaný souhlas od rodičů. Organizátoři slibují i jedno mokré překvapení - a sice pokus o vytvoření českého rekordu, ale jelikož je to překvapení, tak neprozradili v čem.

 

Obří vodní skluzavka poprvé v Praze

Hry bez hranic

06.08. - 07.08.



clanky4/slidenaMachaci.jpg 

Takhle organizátoři Slide Festivalu ladili formu na Mácháči. Foto: Slide Festival

Slide Festival
KDY: 8.-14. srpna
KDE: Hůrka

Příští týden se pak skluzavková mánie přesune na opačnou stranu Prahy na Hůrku, konkrétně do Centrálního parku nad Nepomucký rybník. Tady bude nafouknutá sice “jenom” 60metrová vodní dráha, ale bude k dispozici celý týden. Organizátoři navíc slibují bohatý doprovodný program v okolí: taneční workoshopy, Djs, bodyzorbing, skimboarding a silent disko (párty se sluchátky na uších). A co když začne pršet? “Bude se jezdit i v dešti, nesmí však přijít bouřka, která by mohla ohrozit návštěvníky festivalu, stejně tak silný vítr, při kterém se musí skluzavka vyfouknout,” vysvětluje za pořadatelský tým Jan Lemon. Celodenní vstupné přijde na 250 korun.

 

Slide Festival

Slide Festival

08.08. - 14.08.



clanky4/slideczech.jpg 

Po Česku na zadku - zastávka v Karlových Varech. Foto: Slide Czech

Po Česku na zadku
KDY: 27. 8. (datum ještě není stoprocentně potvrzeno)
KDE: nad Malovankou (Praha 6)

Rovněž o posledním srpnovém víkendu byste měli mít možnost se jít klouzat. Akce s více než 300metrovou skluzavkou je ale zatím bez záruky. Na rozdíl od předchozích eventů by ji totiž organizátoři chtěli umístit do kopce nad Malovankou. “Vzhledem k tomu, že ještě stále řešíme detaily s magistrátem města ohledně vyřízení dokumentů a záboru silnice, nemohu vám ještě datum potvrdit s jistotou,” uvedla Lenka Jonešová. Praha by tak stylově mohla být jedním z vrcholů putovního festivalu Po Česku na zadku, v rámci kterého už se skluzavka nafoukla třeba v Liberci, v Karlových Varech nebo Vlašimi. Vstupné bude rozděleno do více kategorií. “K zakoupení bude vstupenka na jednu jízdu, tři jízdy a celodenní vstupenka s neomezeným počtem jízd. Ceny by se měly pohybovat v rozmezí od 100 do 400 korun,” dodává Jonešová.



[autoripodpisy/LukasRozmajzl.jpg]

přehled článků

Vybrali jsme pro vás ty nejzajímavější akce v metropoli pro malé i velké. Poradíme vám, kam s vašimi ratolestmi v Praze vyrazit, pokud se chcete pobavit, inspirovat nebo jen utéct nudě sobotního či nedělního odpoledne.

Sauny u řeky, v Národním divadle, v obchodním centru, v kasárnách i mimo centrum. Tady je výběr těch nejlepších a nejzajímavějších saunovacích míst po celé Praze, abyste se nemuseli potit při jejich hledání na webu.

Konečně nemusíte sedět v kanclu, máte tolik nápadů na to, co dělat venku, a ono... prší! Jestli už vážně nevíte coby a koušete se doma nudou, nechte se inspirovat!