Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie.Beru na vědomí

přehled článků

Tipy týdne: Jazz, francouzské dobroty i akrobaté v ulicích

doporučujeme | 10. 7. 2016

Tentokrát nás čekají ty nejlepší akce přímo v ulicích. Na jazzový festival natrefíte, pokud to domů z práce vezmete přes Staromák, francouzské dobroty budou k ochutnání na Kampě a valit bulvy budete na cirkusáky a akrobaty, kteří to rozjedou v Holešovicích. 

FotorCreated%2832%29.jpg

Pondělí

Letní rande můžete v pondělí (i v úterý) zakončit na Staromáku. Znít tu bude jazz (v pondělí zahraje Miriam Bayle nebo Charles Lloyd New Quartet) a kulisy koncertů budou vážně parádní. Vstup je zdarma.

 

Bohemia Jazz Fest

Bohemia Jazz Fest

11.07. - 12.07.

Praha otevírá dveře divadelnímu festivalu Za dveřmi a vpouští do ulic performery, cirkusáky a akrobaty. To nejlepší z klauniády, pouličního divadla a nového cirkusu uvidíte v Holešovicích. Vstup na festival je opět zdarma.

 

Za dveřmi

ART Prometheus

11.07. - 14.07.

Legendární americký folk-rockový zpěvák a písničkář Rodriguez navštíví Prahu. Pátrání po Sugar Manovi (mimochodem znáte ten film?) tedy můžete ukončit, tenhle frajer totiž existuje a zahraje ve Foru Karlín.

 

Rodriguez (USA)

Forum Karlín

11.07. 19:00

Úterý
Máme náhradní plán pro všechny, kteří nemají peníze na dovču u Seiny nebo víkend pod Eiffelovkou. Francie se totiž přesouvá do Prahy - k Vltavě a pod Karlův moste. Devátý ročník Francouzského trhu začíná. Heslo je: Víno, makarónky, hudba!

 

Francouzský trh

Francouzský trh

12.07. - 17.07.

Ve Žlutých lázních to rozjede kapela Precedens. Odstartuje tak sérii koncertů na břehu Vltavy, které se budou konat vždy v úterý, a to až do konce prázdnin.

 

Rock on the Water 2016

Žluté lázně

12.07. - 19.07.

Středa
Je libo příjemný večer s operním představením v době, kdy je většina sálů v Praze zavřená? A ještě k tomu zadarmo? Bez problému. Přijďte do Kina 35 a podívejte se na záznamy z nejproslulejšího francouzského festivalu lyrického umění v Aix-en-Provence.

Čtvrtek
Týden nejúspěšnějších a divácky nejnavštěvovanějších filmů první poloviny roku 2016 startuje hned v několika kinech. Za lístek dáte jen 69 korun a podívaná to bude vskutku mimořádná.

 

Best Film Fest

Best Film Fest

14.07. - 20.07.

Přijďte se zasmát na autorské čtení blogerů do prostředí umělecké galerie. Řeč bude o stereotypech mezi mužem a ženou, o rozdílech a spojnicích mezi Čechy a Vietnamci nebo o ztroskotancích a ztroskotávání.

 

Blogeři offline II

Nová galerie

14.07. 19:00

Colours of Ostrava je nepochybně fesťák, kvůli kterému se vyplatí opustit hlavní město. The Guardian dokonce zařadil Colours of Ostrava do desítky nejzajímavějších evropských festivalů.

 

Colours of Ostrava

Colour Production

14.07. - 17.07.

Pátek
Žluté trabanty navštívily snad už všechny pláže světa a nyní přijíždějí na pláž do Žlutých lázní. Čeká vás vůně dálek, zvuk motorů a povídání o Austrálii. Deky s sebou.

 

Trabanti (zase) na pláži!

Žluté lázně

15.07. 21:00

Novinky v kinech:


 

Bláznivá pětka - Premiérový víkend

Mirius FD

14.07. - 17.07.


 

Líná zátoka - Premiérový víkend

Aerofilms

14.07. - 17.07.


 

Neonový býk - Premiérový víkend

Aerofilms

14.07. - 17.07.



 

Pan Dokonalý - Premiérový víkend

Bohemia Motion Pictures

14.07. - 17.07.

Divadelní premiéry:

 

4 sestry - Premiéra

Studio DVA divadlo

11.07. 20:00



 

přehled článků

Vybrali jsme pro vás ty nejzajímavější akce v metropoli pro malé i velké. Poradíme vám, kam s vašimi ratolestmi v Praze vyrazit, pokud se chcete pobavit, inspirovat nebo jen utéct nudě sobotního či nedělního odpoledne.

Sauny u řeky, v Národním divadle, v obchodním centru, v kasárnách i mimo centrum. Tady je výběr těch nejlepších a nejzajímavějších saunovacích míst po celé Praze, abyste se nemuseli potit při jejich hledání na webu.

Konečně nemusíte sedět v kanclu, máte tolik nápadů na to, co dělat venku, a ono... prší! Jestli už vážně nevíte coby a koušete se doma nudou, nechte se inspirovat!