Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie.Beru na vědomí

přehled článků

CityBeekend: Přijede rytíř na bílém koni

doporučujeme | 8. 7. 2016


Celovíkendový chrabrý tip: Turnaje urostlých rytířů v nablýskané zbroji a k tomu dobová hudba, pečínky a žejdlíky piva. Velké rytířské slavnosti na Pražském hradě si o víkendu nenechá ujít cháska ani panstvo.

newsletter2/28_uvodni.jpg
Víkend plný středověkého poznání.

Pátek večer
Ochutnejte Latinskou Ameriku před Palladiem. Festival Sabor Latino servíruje kubánské koktejly, mexickou tequilu i gastro speciality. Pop-up krámek s vinyly vypučí ve Venue na Praze 1. A Příběh jedný kapely se jménem Lucie si nechte vyprávět pod otevřeným nebem na promítacím plátně letňáku v Karlíně.

newsletter2/28_Lucie.jpg
Lucii je 30 let. Jak vznikaly její nejznámější hity? Dozvíte se v kině.

Sobota
Šary Vary! Slyšíte? To je ozvěna letošního karlovarského festivalu. Aero a Světozor hostí 25 pečlivě vybraných snímků. Za hudbou vyrazte do netradičních prostor surfařské arény – na vlně tam přifrčí indie elektro popová čtveřice Nano. A kdybyste se pohybovali kolem Václaváku zafanděte osvaleným borcům při mezinárodním streetballovém klání.

clanky4/AdobeStock_809005922.jpeg

Neděle
Latinskou Ameriku vystřídá v neděli na náměstí Republiky Indie. Přijede již devátý ročník festivalu alegorických vozů Ratha-Yatra plný barev, vůní, chutí a nevšedních zážitků. Roztodivné vůně a chutě slibuje i tradiční Street Food Jam před Crossem. A večer dejte vale zpívání v koupelně. Rozjeďte to při Open Mic Night pro všechny začínající i pokročilé muzikanty.

newsletter2/28_rathayatra.jpg
Průvod nazdobených vozů vyráží z Ovocného trhu.

Pro děti
Děcka, ve Stalinu u kyvadla čapněte kámen, nůžky a papír a vyrobte si maňásky, větrníky nebo cokoliv, co z toho vyjde. Na Náplavce před Bajkazylem se dozvíte, jak to dopadá, když pečlivou Palačinkovou Pepinku navštíví hladový drak Marmelajda. A kdo ještě nebyl na Titanicu v Letňanech, tak v neděli má poslední možnost. Jedničkáře pustí dovnitř zadarmo.  

news

Nováčci na pražské scéně: Bary, kavárny, restaurace
Kam vyrazit v červenci v Praze zadarmo?
Zchladí vás! Bazény i přírodní koupaliště
Hvězdy na jevišti i nad hlavou – kam v létě za divadlem?

víkend  

přehled článků

Vybrali jsme pro vás ty nejzajímavější akce v metropoli pro malé i velké. Poradíme vám, kam s vašimi ratolestmi v Praze vyrazit, pokud se chcete pobavit, inspirovat nebo jen utéct nudě sobotního či nedělního odpoledne.

Sauny u řeky, v Národním divadle, v obchodním centru, v kasárnách i mimo centrum. Tady je výběr těch nejlepších a nejzajímavějších saunovacích míst po celé Praze, abyste se nemuseli potit při jejich hledání na webu.

Konečně nemusíte sedět v kanclu, máte tolik nápadů na to, co dělat venku, a ono... prší! Jestli už vážně nevíte coby a koušete se doma nudou, nechte se inspirovat!