Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie.Beru na vědomí

přehled článků

Tipy týdne: Pivo na Letné a umělci v ulicích

doporučujeme | 8. 5. 2016

V novém týdnu si na své přijdou zejména pánové. Na Miss Agro se budou promenádovat holky v plavkách, na letišti přistane superobří letadýlko a na Letné poteče celých 17 dní pivo proudem.  V pátek pány nečeká žádné nudné divadlo nebo koncert vážné hudby s přítelkyní. Hrát a zpívat se totiž bude přímo v ulicích.

12719396_10153889980121730_2628787790244873922_o.jpg

Pondělí

V pondělí si dejte pauzu po nabitém víkendu. Vykašlete se na vaření a vyrazte do nově otevřeného japonského Yami Sushi Bistra. Dokonce si tu můžete vytvořit vlastní sushi rolku. Stačí si vybrat wrap, druh ryby a zeleniny, omáčku a za chvíli máte jídlo svých snů na stole.

 

Yami Sushi Bistro

Nové japonské bistro v centru Prahy....

Úterý
Nejhezčí holky v plavkách, Sto zvířat v kalhotách, Buty v botách i mladá electroswingová kapela Mydy Rabycad se v úterý předvedou v areálu ČZU. Vstup na akci je zdarma. Kdo může na krásných holkách oči nechat, ať radši přítelkyni nechá doma.

 

Miss Agro 2016

Česká zemědělská univerzita v Praze

10.05. 14:00

Na letišti Václava Havla přistane (a také přespí) největší nákladní letadlo - Antonov 225 zvaný také Mria. Ve čtvrtek pak letadlo odletí do australského Perthu.

 

Antonov An-225 v Praze

Letiště Václava Havla

10.05. - 12.05.

Středa
Zavlnit boky můžete na fesťáku Mezi Bloky v areálu kolejí Podolí ČVUT. Festival s motem „Od studentů, pro studenty!“ přivítá kapely jako Pipes and Pints, Prague Conspiracy nebo Wild Tides. Chybět nebude ani pivko, klobása nebo bodyzorbing. Vstup se neplatí.

 

Mezi bloky

Mezi bloky

11.05. 14:00

Kdo by rád k jídlu něco víc než klobásu, může třeba do Karlína na mini streetfood festival. K dostání budou hotdogy, vietnamské bagety, ale i fajnové produkty od farmářů nebo bylinky. Chybět nebude cooking show ani zahradnické dílny.

 

Májové Karlínské mlsání

Trhy na Jiřáku

11.05. 10:00

Máte-li ve středu noční, už si prohazujte směnu. Chystá se totiž Noc literatury - literární happening plný knížek a známých osobností. Letos ožije Karlín a ukázky z děl současné evropské literatury bude interpretovat celkem 21 známých hereckých osobnosti. 

 

Noc literatury

Česká centra

11.05. 18:00

Čtvrtek
Knížky pofrčí i následující den. Festival Svět knihy letos otevře téma krimi, povypráví o městě jako literární kulise a přivítá hosty ze severských zemí.  S návštěvou si musíte pospíšit, protože v sobotu zazvoní zvonec a festivalovým přednáškám, autogramiádám a besedám bude konec.

 

Svět knihy Praha 2016

Svět knihy, s.r.o.

12.05. - 15.05.

Letenská pláň se na dva týdny promění v ráj pro všechny pivaře. K dostání tu budou piva z desítek českých mikro, mini i středně velkých pivovarů, ale i víno, limonády či koktejly. Workoholici se slabostí pro pivo si tu dokonce mohou zařídit i „home office“, wifi totiž bude zdarma. 

 

Český pivní festival

Český pivní festival

12.05. - 28.05.

Velká scéna Střeleckého ostrova letos oficiální otevírá koncertem kapely Poletíme? se skupinou Mucha.  Na koncertě se budete smát, budete tančit a dokonce vám i přeběhne mráz po zádech. Bude to krásné a drsně pravdivé.

 

Poletíme? + Mucha

Letňák – Léto pro Pražany

12.05. 19:00

Pátek
Tentokrát vám v pátek třináctého přes cestu nepřeběhne černá kočka, ale maximálně vám do ní vběhne houslista nebo přitančí tanečník. Celá Praha totiž bude plná buskerů a pouličních umělců. Ze známých jmen se můžete těšit např. na Xaviera Baumaxu nebo Lenku Dusilovou. Celkem se chystá přes 200 koncertů, divadelních a dalších vystoupení.

 

Praha Žije Hudbou

Praha Žije Hudbou

13.05. 08:00

Novinky v kinech:

 

Mia madre - Premiérový víkend

Film Europe

12.05. - 15.05.


 

Sousedi 2 - Premiérový víkend

CinemArt

12.05. - 15.05.


 

Angry Birds ve filmu - Premiérový víkend

FALCON a.s.

12.05. - 15.05.

Divadelní premiéry:

 

Den a Noc a Noc a Den - Premiéra

Ponec - divadlo pro tanec

09.05. 20:00


 

Jidáši, kam jdeš?

Muzeum pražských pověstí a strašidel

10.05. 20:00


 

Still life

La Fabrika

13.05. 19:30

 

přehled článků

Vybrali jsme pro vás ty nejzajímavější akce v metropoli pro malé i velké. Poradíme vám, kam s vašimi ratolestmi v Praze vyrazit, pokud se chcete pobavit, inspirovat nebo jen utéct nudě sobotního či nedělního odpoledne.

Sauny u řeky, v Národním divadle, v obchodním centru, v kasárnách i mimo centrum. Tady je výběr těch nejlepších a nejzajímavějších saunovacích míst po celé Praze, abyste se nemuseli potit při jejich hledání na webu.

Konečně nemusíte sedět v kanclu, máte tolik nápadů na to, co dělat venku, a ono... prší! Jestli už vážně nevíte coby a koušete se doma nudou, nechte se inspirovat!