Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie.Beru na vědomí

přehled článků

Šlápněte do pedálů, držte si řídítka, vyjíždíme!

lifestyle | 5. 4. 2016

Po zimním spánku se v Praze probouzejí cyklisté a osedlávají své dvoukolé oře. Probudila se i sdílená růžová kola. Nic už tak nebrání tomu, abyste poznávali krásy metropole z cyklistického sedla. Jezděte do práce, na nákupy, na kafe, na rande a na všechno možné, hlavně na kole. A vychytaně.   

Autorka: Petra Baumruková

clanky/cyklo_uvodni.jpg
Cyklovychytávky


Nafukovací helma

Když mohou airbagy chránit motoristy, proč by nemohly i cyklisty? Speciální nafukovací helma Hövding je důkazem toho, že skutečně mohly. V „klidovém stavu“ vypadá jako stylový nákrčník (vlastně na úplně první pohled v eshopu vypadá jako slipy), když ale dojde k nehodě, nafoukne Hovding kolem vaší hlavy ochrannou helmu. Prostě sci-fi v ak-ci!

clanky/hovding_kolaz.jpg


Hövding

Bezdrátové blinkry

Když mají auta blinkry, proč by je nemohly mít i kola? Jasně, odjakživa stačila cyklistům pro odbočování pravá a levá ruka. Ale ruku na srdce (pravou), moc vychytané to není. Pořiďte si proto bezdrátovou LED směrovku, která se přidělává pod sedátko a ovládá na řídítkách. I ve tmě bude hned jasné, kam odbočujete. Dokonce signalizuje, když brzdíte. 

clanky/cykloblinkr.jpg
Bezdrátové blinkry


Nezapomeňte!

 

Velká jarní cyklojízda

Pražské cyklojízdy

16.04. 13:00

Mobil na lidský pohon

Od této chvíle budete mít ve velké úctě každou elektrickou zdířku. Na vlastní nohy totiž pocítíte, kolik úsilí stojí za posloucháním MP3 nebo za telefonováním. Na druhou stranu už nebudete na kole šlapat jen tak nazdařbůh. Cyklonabíječka Siva funguje na principu dynama – sbírá energii z otáčejícího se kola. Díky USB portu ji pak můžete využít pro nabití elektroniky. 

clanky/siva_kolaz.jpg
Cyklonabíječka Siva


Servisák vždy po ruce

Když budete mít problém s duší, máme rychlou pomoc. Včetně návodu. Bohužel se dá tento set na rychlou opravu použít jen v případě duše u kola.

clanky/duse.jpg
Sada na opravu píchlé duše u kola
 

Cyklobatožina

Kabelka od Vuittona vám na kole dvakrát moc neposlouží. Existuje ale spousta podobně elegantních řešení, aniž byste vypadali jako závodník Tour de France.  

Jak skloubit ohnutá záda na kole s brašnou přes rameno už dávno vymyslely chytré hlavy v Británii. Výsledkem jsou brašny Brooks. Popruh přes rameno snadno přichytíte také přes bedra, takže i při zuřivém šlapání do pedálů taška drží na zádech jako přibitá.

clanky/brooks.jpg
Tašky Brooks


Nebo svěřte svou tašku rovnou na bedra bicyklu

clanky/hillandellis.jpg
Cyklobrašny a kabelky Hill and Ellis


Pro beznadějné milovníky designu jsme našli batoh a aktovku v jednom od AlexMonhart. Na pracovní schůzce budete za elegantního Dr. Jekkyla s aktovkou v ruce. Jakmile skončí, nahodíte na záda batoh, skočíte na kolo a necháte pana Hyda rozhodovat, co s načatým večerem.

clanky/alexmonhart.jpg
AlexMonhart
 

Pozor, jede datel

Co by to bylo za kolo bez zvonku na řídítkách. Nám učaroval tenhle fešák z nedávno otevřeného obchodu s cyklospecialitami.

clanky/4746_21.jpg
Zvonek na kolo

přehled článků

Vybrali jsme pro vás ty nejzajímavější akce v metropoli pro malé i velké. Poradíme vám, kam s vašimi ratolestmi v Praze vyrazit, pokud se chcete pobavit, inspirovat nebo jen utéct nudě sobotního či nedělního odpoledne.

Sauny u řeky, v Národním divadle, v obchodním centru, v kasárnách i mimo centrum. Tady je výběr těch nejlepších a nejzajímavějších saunovacích míst po celé Praze, abyste se nemuseli potit při jejich hledání na webu.

Konečně nemusíte sedět v kanclu, máte tolik nápadů na to, co dělat venku, a ono... prší! Jestli už vážně nevíte coby a koušete se doma nudou, nechte se inspirovat!