Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie.Beru na vědomí

přehled článků

Kam vyrazit v březnu v Praze zadarmo?

doporučujeme | 1. 3. 2016

V březnu se to bude v naší metropoli fantastickými akcemi jen hemžit. Na spoustu z nich vám postačí stovka v kapse. Nebudete ji však potřebovat na vstup (ten je grátis), ale na vychlazené točené pivo nebo lahodné občerstvení. Našli jsme několik desítek bezplatných eventů, tady je malá ochutnávka!

Připravila: Petra Šarešová

uvodni1.jpg
MeetFactory

1. března - Můstek na kolečkách
Na Můstku se slavnostně otevře nový výtah. Maminky s dětmi, lidé na kolečkových křeslech i starší osoby se tak pohodlně dostanou z metra na Václavské náměstí. Přijďte si výtah vyzkoušet nebo se pobavit na koncert kapely The Tap Tap.

 

Můstek na kolečkách

Dopravní podnik hl. m. Prahy

01.03. 15:00

3.-5. března - Mistrovství České republiky ve squashi
V Metropoli Zličín se můžete mezi nakupováním mrknout na nejlepší české hráče squashe. Uprostřed obchodního centra vyroste skleněný kurt, na němž se budou prohánět profíci. Nakupování mužskou část konečně bude bavit!

 

Mistrovství České republiky ve squashi

Metropole Zličín

03.03. - 05.03.

3.-6. března - Future Gate 2016
Pokud chcete zhlédnout perfektní sci-fi filmy na Future Gate, musíte si koupit lístek. Nejrůznější přednášky, besedy nebo pohled do zákulisí kina a natáčení filmu jsou grátis!

 

Future Gate 2016

Bio Oko

03.03. - 06.03.

4. března - Oslava 1. narozenin
Všichni fanoušci veganské a raw stravy jistě znají Plevel. Pobočka v Jindřišské se otevřela před rokem a právě slaví 1. narozky. Divoká oslava, slavnostní bezlepkové jídlo i beaty DJs vás rozhodně dostanou!

 

Oslava 1. narozenin

Restaurace Plevel - Jindřišská

04.03. 19:00

4.-20. března - Večerníček slaví 50
K dětství patří večerníček! Přijďte si nostalgicky zavzpomínat do Centra Černý Most. Společnost vám budou dělat Mach a Šebestová, Rákosníček, Rumcajs s Cipískem, Krteček nebo Maková panenka. Ideální hlavně pro rodiny!

 

Večerníček slaví 50

Centrum Černý Most

04.03. - 20.03.

5.-6. března - Frisbeer cup 2016
Největší mezinárodní halový turnaj ve freestyle frisbee na světě a zároveň také Mistrovství ČR zaplaví TJ Sokol Královské Vinohrady. Přijďte se mrknout na nejrůznější akrobatické triky nejlepších frisbeečkářů. Vstupné je dobrovolné.

 

Frisbeer Cup 2016

TJ Sokol Královské Vinohrady

05.03. - 06.03.

6. března - Žižkovský blešák ve Stormu vol. 2
Potřebujete si před jarem vytunit svůj vytříbený šatník? U více než 40 prodejců ve Stormu si opatříte stylové oblečky, doplňky, kabelky nebo šperky. Pořadatelé slibují, že tentokrát bude akce větší a lepší než minule!

 

Žižkovský blešák ve Stormu vol. 2

Storm Club

06.03. 12:00

6. března - Tradiční bazárek
Určitě máte plné skříně oblečení, tašek a šperků, které jste na sobě neměli už měsíce a roky. Sbalte nechtěné věci do tašky a přijďte je vyměnit za kousky, které vám budou dělat radost!

 

Tradiční bazárek

Vila Flora

06.03. 18:15

6. března - Veganská večeře 5
Věděli jste, že na Velikonoce se dá jíst i vegansky? Vynechte maso, vajíčka i mléčné výrobky a pochutnejte si na večeři v Café Na půl cesty. Princip je jednoduchý - každý něco ukuchtí, přinese a nechá k ochutnání ostatním. 

 

Veganská večeře 5

Café Na půl cesty

06.03. 18:00

8.-13. března - Festival otrlého diváka
Jak už to u filmových festivalů bývá - za projekce snímků se platí, zatímco některé doprovodné akce jsou zdarma. U Festivalu otrlého diváka to je třeba Osvětová projekce v předsálí nebo Aero naslepo pro otrlé, které má vstupné dobrovolné.

 

Festival otrlého diváka

Kino Aero

08.03. - 13.03.

10. března - Komentovaná prohlídka Letenského kolotoče
Věděli jste, že je atrakce na Letné nejstarším dochovaným kolotočem v Evropě? Pokud vás zajímá více, vydejte se na komentovanou prohlídku s generálním ředitelem Národního technického muzea Karlem Ksandrem. 

 

Komentovaná prohlídka Letenského kolotoče

Národní technické muzeum

10.03. 16:30

10.-11. března - Lingua Show
Stojíte o práci v zahraničí? Nevíte, kterou jazykovku si pro zlepšení frániny nebo němčiny vybrat? Chtěli byste vyjet na výměnný pobyt? Vyjmenovali jsme jen hrstku důvodů, proč se vypravit na Lingua Show do Letňan!

 

Lingua Show

Incheba Praha spol. s r.o.

10.03. - 11.03.

10.-11. března - Jobs Expo
Jestli zrovna bloumáte vodami pracovního trhu a nevíte kudy kam, stavte se na veletrhu v Letňanech. Kromě stánků se zaměstnavateli budou součástí i přednášky, workshopy nebo možnost vyzkoušet si pohovor nanečisto.

 

Jobs Expo

Incheba Praha spol. s r.o.

10.03. - 11.03.

12. března - Jarní blešák v MeetFactory
Baví vás hledat vychytané kousky v sekáčích? Na blešáku v MeetFactory s více než 70 stánky určitě najdete vysněné oblečení! Chybět nebudou ani dobroty, drinky a DJs.

 

Jarní blešák v MeetFactory

MeetFactory

13.03. 12:00

12.-15. března - Sněz tu žábu
Nebojte, žabí stehýnka ani šneky pojídat nemusíte. Jedná se o festival francouzského divadla, jehož doprovodný off program je bezplatný. Skvěle si užijete degustační promítání, workshopy, scénickou skicu a diskuze.

 

Sněz tu žábu

NoD - Experimentální prostor

12.03. - 15.03.

17.-20. března - Design Shaker
Přehlídka českého i zahraničního interiérového designu, nábytku a doplňků se objeví v Letňanech. Ve čtvrtek a v pátek od 15 do 18 hodin je vstupné zdarma, jinak dospělí platí 150 korun a studenti 100 korun.

 

Design Shaker

PVA EXPO PRAHA

17.03. - 20.03.

18. března - Studenstká noc level 03
Ať už jste studenty strojní fakulty, chodíte na jinou vejšku nebo už nějaký ten pátek nepatříte mezi osoby školou povinné, klidně doražte na mejdan ČVUT. Tam, kudy se chodí na přednášku, budete tančit! Tam, kde se svařuje, si dáte drink! 

 

Studentská noc level 03

ČVUT - Fakulta strojní

18.03. 19:00

18.-24. března - Febiofest Musicfest 2016
Za filmy na Febiofestu si musíte zaplatit. Doprovodný Musicfest v garážích Cinestaru na Andělu je zdarma! Těšit se můžete na 7 večerů plných kvalitní muziky i skvělého občerstvení.

 

Febiofest Musicfest 2016

FEBIOFEST

18.03. - 24.03.

19. března - Otevření krytu Folimanka
Věděli jste, že byl bunkr Parukářka desítky let udržován v režimu utajení pro případ obecného ohrožení Pražanů, jako je třeba útok nebezpečnými chemickými látkami? Možná právě proto má pro dobrodruhy své kouzlo!

 

Otevření krytu Folimanka

Protiatomový kryt Folimanka

19.03. 09:00

19. března - Sustainable Fashion Day vol. 2
Už jste někdy nakupovali tak, že jste hadříky, kosmetiku a doplňky do bytu očuchávali a se zavřenýma očima osahávali? V Cafe Jedna zažijete nejen to, ale i zajímavé workshopy. Vše je navíc z udržitelné módy, která nezatěžuje planetu. Stačí si jen napsat o pozvánku. 

 

Sustainable Fashion Day vol. 2

Cafe Jedna

19.03. 10:00

19.-20. března - Jarní Dyzajn market
Už jste navštívili jednu z největších venkovních fashion akcí? Přes 300 českých i zahraničních dyzajnerů, koncerty, divadelní představení, přehlídky i skvělé jídlo vás čekají po celý víkend na piazzetě Národního divadla.

 

Jarní Dyzajn market

Dyzajn market

19.03. - 20.03.

23. března - NoD / Kviiiz
Sbalte kamarády a ukažte, co všechno víte! Na většině hospodských kvízů se platí vstupné podle počtu hráčů, v Nodu si můžete zasoutěžit zdarma. A v číslech? Nejvýše 4 hráči, celkově maximálně 15 týmů, 2 kola, 15 otázek.

 

NoD / Kviiiz

NoD - Experimentální prostor

23.03. 20:00

28. března - Velikonoce 2016 s dětmi v Praze
Pokud nemáte na velikonoční pondělí v plánu objíždět mimopražské příbuzné, vypravte se s malými raubíři do areálu bobovky. Bavit to rozhodně bude malé stejně jako velké! 

 

Velikonoce 2016 s dětmi v Praze

Bobová dráha Prosek

27.03. 10:00

dyzajn%282%29.jpg
Dyzajn Market

Další akce grátis najdete zde:
 



Podniky..

Vila Flora
V březnu se bude ve Floře konat hned několik úvodních hodin, které jsou zdarma. Běžte si vyzkoušet, jestli vás baví více vaření, španělština, improvizace nebo třeba tvůrčí psaní!

 

Vila Flora

Centrum pro rozkvět společnosti....

Plynárenské muzeum
Věděli jste, že se v Praze nachází Plynárenské muzeum? Pod palcem ho má Pražská plynárenská, najdete v něm model michelské plynárny z roku 1937, dobové spotřebiče i plynovod z Karlova mostu z roku 1878.

 

Plynárenské muzeum

Návštěvník se seznámí s historií a vývojem světového a českého plynárenství od samých...

Muzeum Pražského Jezulátka
Fascinuje vás Pražské Jezulátko stejně jako tisíce lidí, kteří za ním každoročně přijíždějí do Prahy? Vše důležité zjistíte nejen v kostele, ale i v místním muzeu. 

 

Muzeum Pražského Jezulátka

Muzeum v Kostele Pražského Jezulátka se vstupem zdarma!...

Armádní muzeum
Patříte mezi fanoušky vojenství? V Armádním muzeu na Žižkově se dozvíte víc o 1. a 2. světové válce, jak to bylo s vojskem mezi války i po únoru 1948.

 

Armádní muzeum

Armádní muzeum je umístěno v Praze na Žižkově v historických budovách Památníku...

ČNB - stálá expozice "Lidé a peníze"
Už jste byli na výstavě v bývalém trezoru? V České národní bance máte šanci. Prohlídky probíhají v úterý až v pátek vždy od 9, 11 a 13:30 hodin (ve čtvrtek i od 16h). Vstup je potřeba si rezervovat !

 

Česká národní banka

Centrální banka ČR...

České centrum Praha
Všechny výstavy pořádané v Rytířské ulici jsou zdarma. V současné době se můžete vypravit za fotografiemi Jana Šibíka.

 

Česká centra

Česká centra prezentují Česko v široké škále kulturních a společenských oblastí. Mimo...

Městská knihovna v Praze
Knihovna na Mariánském náměstí (stejně jako další pobočky) to mají s cenami tak padesát na padesát. Některé výstavy, přednášky či pohádky jsou grátis, za jiné si musíte zaplatit.

 

Městská knihovna v Praze

Městská knihovna v Praze je všem přístupná veřejná univerzální knihovna, kterou...

Nikon Photo Gallery
Do umělecké galerie pod Petřínem se vstupné neplatí. Otevřeno mají od úterý do neděle, výstavy a besedy jsou samozřejmostí.

 

Nikon Photo Gallery

Umělecká galerie na Újezdu se vstupem zdarma...

Botanická zahrada Přírodovědecké fakulty UK​
Venkovní expozice jsou po celý rok volně přístupné každému. Pokud byste se chtěli podívat do útrob Botanické zahrady, dospělí zaplatí 55 Kč a děti, studenti a senioři 30 Kč.

 

Botanická zahrada Přírodovědecké fakulty UK

Ponořte se do tajů skleníkových i venkovních expozic...


Chceš mít každý čtvrtek v mailu přehled nejlepších akcí na víkend? Zaregistruj se na CityBee!

přehled článků

Vybrali jsme pro vás ty nejzajímavější akce v metropoli pro malé i velké. Poradíme vám, kam s vašimi ratolestmi v Praze vyrazit, pokud se chcete pobavit, inspirovat nebo jen utéct nudě sobotního či nedělního odpoledne.

Sauny u řeky, v Národním divadle, v obchodním centru, v kasárnách i mimo centrum. Tady je výběr těch nejlepších a nejzajímavějších saunovacích míst po celé Praze, abyste se nemuseli potit při jejich hledání na webu.

Konečně nemusíte sedět v kanclu, máte tolik nápadů na to, co dělat venku, a ono... prší! Jestli už vážně nevíte coby a koušete se doma nudou, nechte se inspirovat!