Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie.Beru na vědomí

přehled článků

Top 10 týdne: Japonské filmy i čínský umělec

doporučujeme | 1. 2. 2016

Nový týden přinese především záplavu výstav. Národní galerie oslaví 220. výročí a o 200 let méně pak bude výstavě Czech Press Photo. Do kina zaskočte na japonské filmy (i jídlo) a pokud si chcete trochu zvelebit domov, je tu pro vás nová nábytková dílna na Letné.

FotorCreated%2816%29.jpg

Pondělí

Výzva pro všechny kutily! Válí se vám na půdě starý stolek nebo štokrle? Popadněte ho pod křídla a skočte ho vylepšit do nové nábytkové dílny na Letné. Objevujte, renovujte, zkrátka nenechávejte umřít nábytek s příběhem.

 

Z pokoje Do pokoje > únorová nábytková dílna

Z pokoje do pokoje

01.02. - 28.02.

Zatímco pánové se budou potit s pilkami a šroubováky v ruce, jejich drahé polovičky se zapotí maximálně tak na parádní dámské jízdě. V Lucerně totiž zapějí slovenské divy (Jana Kocianová, Marcela Laiferová, Sisa Sklovska a další). Stovka z každé vstupenky půjde na boj proti rakovině prsu.

 

Slovenské divy v Praze

Palác Lucerna - Velký sál

01.02. 19:00

Úterý
Kulaté narozky letos slaví nejen Karel IV., ale i fotografická výstava Czech Press Photo. Jestli jste nestihli mrknout na letošní oceněné fotky, nesmutněte. V Českém centru Praha bude 14 dní k vidění 21 vítězných fotografií jednotlivých ročníků soutěže plus ještě nějaké další fotky. Vstup zdarma.

 

Czech Press Photo

Česká centra

02.02. - 13.02.

Středa
Divadlo Hybernia ve středu zaplaví vášeň. Během představení Ohnivé Flamenco vystoupí celkem devět umělců, kteří diváky vezmou na fascinující cestu španělským folklorem, hudbou a tancem, od klasiky až po nejčistší flamenco.

 

Ohnivé Flamenco

Divadlo Hybernia

03.02. 20:00

Čtvrtek
Letošní festival japonského filmu a kultury bude doslova k sežrání. Tématem filmů se totiž stane japonská kuchyně. Máme pro vás tip:  Bojíte-li se, že vám v sále kina vyhládne, vyberte si z programu film spojený s ochutnávkou.

 

Eigasai

Kino Lucerna

04.02. - 10.02.

Pátek
Další letošní narozeninové oslavy zachvátí Národní galerii, která oslaví neuvěřitelných 220 let. Chystá se série přednášek, filmy, koncert Vladimíra Mišíka, zahájeny budou nové výstavy.  Takovým headlinerem se stane Aj Wej-wej a jeho Zvěrokruh. Dvanáct bronzových hlav zvířat zvěrokruhu bude vystaveno před Veletržním palácem.

Autor Zvěrokruhu, jeden z nejznámějších současných čínských umělců Aj Wej-wej, se chystá zahájit svou výstavu osobně. V pátek navíc na Filozofické fakultě promluví o své tvorbě, ale i politické a lidskoprávní situaci v dnešní Číně. Vstup je volný, a pokud se do auly náhodou nevejdete, můžete vše živě sledovat v televizi.

 

Aj Wej-Wej v Praze

Knihovna Václava Havla

05.02. 16:30

A aby té kultury nebylo málo, v Náprstkově muzeu se v pátek otevře nová výstava Afghánistán – zachráněné poklady buddhismu. Pokud vás tedy více než Čína zajímá tahle země poznamenaná četnými válečnými a vojenskými konflikty, zajděte sem. Uvidíte jedinečné předměty zapůjčené z kábulského Národního muzea Afghánistánu.

 

Afghánistán – zachráněné poklady buddhismu

Náprstkovo muzeum asijských, africkýc…

05.02. - 30.04.

Jelikož v pátek to chce i trochu něco jiného než kulturu, zveme vás na vystoupení The Residents. O jejich nové show média i fanoušci prohlašují, že je nejlepší v celé historii této partičky, takže ji prostě musíte vidět i vy. „Obscese, šílenství, ani apokalypsa nikdy nezněly lépe“, tvrdí sami The Residents.

 

The Residents

Palác Akropolis

05.02. 19:30

Vyzkoušejte tyto nové podniky:
Hledáte-li novou oblíbenou kavárnu v centru, zkuste Super Tramp Coffee. Je trochu zastrčená, ale útulná. Najdete tu gramofon s deskami a od února by měli mít otevřeno až do osmi večer.

 

Super Tramp Coffee

Nová kavárna....

Novinky v kinech:

 

Dánská dívka - Premiérový víkend

CinemArt

04.02. - 07.02.



 

Líza, liščí víla - Premiérový víkend

Asociace českých filmových klubů

04.02. - 07.02.


 

Mrzout - Premiérový víkend

Film Europe

04.02. - 07.02.


 

Poklad - Premiérový víkend

Artcam

04.02. - 07.02.


 

Zde Harold - Premiérový víkend

Film Europe

04.02. - 07.02.


 

Halloween - Premiérový víkend

Pannonia Entertainment

04.02. - 07.02.

Divadelní premiéry:


 

Vítej na světě - Premiéra

Stavovské divadlo

02.02. 19:00



 

Láska a informace - Premiéra

Národní divadlo

05.02. 20:00

přehled článků

Vybrali jsme pro vás ty nejzajímavější akce v metropoli pro malé i velké. Poradíme vám, kam s vašimi ratolestmi v Praze vyrazit, pokud se chcete pobavit, inspirovat nebo jen utéct nudě sobotního či nedělního odpoledne.

Sauny u řeky, v Národním divadle, v obchodním centru, v kasárnách i mimo centrum. Tady je výběr těch nejlepších a nejzajímavějších saunovacích míst po celé Praze, abyste se nemuseli potit při jejich hledání na webu.

Konečně nemusíte sedět v kanclu, máte tolik nápadů na to, co dělat venku, a ono... prší! Jestli už vážně nevíte coby a koušete se doma nudou, nechte se inspirovat!