Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie.Beru na vědomí

přehled článků

Top 10 týdne: Star Wars, bitva na ledě i boj o dárky

doporučujeme | 13. 12. 2015

Navzdory blížícímu se Štědrému dni, to vypadá na pohodový týden plný bezva akcí. Bude se sportovat, koukat na filmy i pařit na koncertě. Odstartuje také výstava Czech Press Photo. Všechny chybějící dárky doporučujeme nakoupit až v pátek na stylových marketech.

FotorCreated%288%29.jpg

Pondělí

Snesete-li trochu porna (samozřejmě vědeckého) hned při pondělku, zaskočte do Paralelní Polis. Dozvíte se mimo jiné, proč ženy vzrušuje sex zvířat a muže ne, jak je to s existencí bodu G nebo proč muži nemohou být bisexuální a ženy jsou prakticky vždy. 

 

Večer vědeckého porna

Paralelní Polis

14.12. 20:00

Na první interaktivní film na světě, legendární Kinoautomat Radúze Činčery, zajděte do Světozoru. Role průvodce se ujme Tomáš Matonoha, ale o osudu hlavních hrdinů budete rozhodovat jen a jen vy. Važte si toho, v době, kdy film vznikl, to se svobodnou volbou nebylo úplně horké. Možná proto byl film tak populární a možná proto ho také soudruzi šoupli do trezoru.

 

Kinoautomat

Kino Světozor

14.12. 20:30

Úterý
Jestli jste už začali s tajným ujídáním cukroví, měli byste to také patřičně maskovat. Takže utřít pusy od cukru a hurá na Šestku. Vybrané sportovní aktivity tu budou až do konce roku úplně zdarma. Bez kačky v kapse si zabruslíte, zahrajete (stolní) tenis i vylezete na horolezeckou stěnu.

 

Celá 6 sportuje

Městská část Praha 6

15.12. - 31.12.

Sako? Bunda? Trenčkot? Ne! Kabát! Tato legendární kapela ukončí rok vánočním koncertem v O2 areně. Koledy tu ale neuslyšíte. Frontman Josef Vojtek se totiž nechal slyšet: „Nechceme koledy, ale pořádnou show.“ Na zklidnění bude do Vánoc prý ještě času dost.

 

Kabát

O2 arena

15.12. 20:00

Středa
Až půjdete na Staromák na trhy, zastavte se také v Křížové chodbě a Rytířském sále Staroměstské radnice. Budou se tu vystavovat (nejen) oceněné fotografie, které jsou zrcadlem života a světa uplynulého roku. Vyhraje to i u vás na plné čáře fotka uprchlíků na maďarsko-srbské hranici, která se stala fotografií roku 2015?

 

Czech Press Photo

Czech Photo o.p.s.

16.12. - 31.01.

O dost veseleji než na Staroměstské radnici bude ve středu v Café V lese. Vystoupí tu totiž nejzajímavější slameři z letošního Finále Mistrovství ČR, legendy i veteráni tohoto umění. Těšte se na šest skvělých slammerů, dvě kola a finálový battle třech nejlepších.

 

Slam Poetry Masters

café V lese

16.12. 20:30

Čtvrtek
Star Wars se vracejí na plátna kin filmem Star Wars: Síla se probouzí a s nimi se znovu objevují i staré hvězdy jako Harrison Ford, Mark Hamill nebo Carrie Fisher. Připomeňte si tedy Hana Sola, princeznu Leiu i Luka Skywalkera a vyrazte se podívat, co se stane s vnoučaty Dartha Vadera. 

Bitvy se ve čtvrtek nebudu odehrávat jen ve vzdálených galaxiích, ale i na ledě. V O2 areně se utká Česko a Finsko v jednom ze zápasů Channel One Cupu. V roli trenéra se představí Vladimír Vůjtek, muž, který na postu trenéra vystřídal Vladimíra Růžičku.

 

Česko - Finsko

O2 arena

17.12. 18:30

Pátek
United Islands promění na tři dny pražské Kongresové centrum v otevřené vánoční tržiště United Pacool Market. Nebyly by to ale oni, aby kromě stánků s kvalitními produkty od českých designérů, mladých umělců a značek, nepřipravili i peckové koncerty. Můžete se tedy těšit na Lenku Dusilovou, Moniku Načevu s Michalem Pavlíčkem i kapelu Lanugo.

 

United Pacool Market

Kongresové centrum

18.12. - 20.12.

A aby těch marketů nebylo málo, bude se nakupovat i v Holešovicích. Na Boutique marketu pořídíte skutečně exkluzivní a jedinečné dárky, a to od delikates, po designové výrobky. Vstup bude zdarma a k nákupu vám zahrají DJs.

 

Boutique Market

Nové trhy

18.12. - 19.12.

Novinky v kinech:


 

Láska z Khon Kaen - Premiérový víkend

Film Distribution Artcam

17.12. - 20.12.



Divadelní premiéry:

 

Božská Sarah - Premiéra!

Divadlo Kalich

15.12. 19:00


 

Čochtanův divotvorný hrnec - Premiéra!

Divadlo Semafor

16.12. 19:00


 

Na kamenném, kamenném poli (Job) - Premiéra!

Divadlo na Vinohradech

17.12. 19:00



 

přehled článků

Vybrali jsme pro vás ty nejzajímavější akce v metropoli pro malé i velké. Poradíme vám, kam s vašimi ratolestmi v Praze vyrazit, pokud se chcete pobavit, inspirovat nebo jen utéct nudě sobotního či nedělního odpoledne.

Sauny u řeky, v Národním divadle, v obchodním centru, v kasárnách i mimo centrum. Tady je výběr těch nejlepších a nejzajímavějších saunovacích míst po celé Praze, abyste se nemuseli potit při jejich hledání na webu.

Konečně nemusíte sedět v kanclu, máte tolik nápadů na to, co dělat venku, a ono... prší! Jestli už vážně nevíte coby a koušete se doma nudou, nechte se inspirovat!