Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie.Beru na vědomí

přehled článků

Tři tipy na divadelní zážitky pod stromeček

doporučujeme | 8. 12. 2015

Pokud nelpíte na tom, aby pod vánočním stromečkem čekala na vaše nejbližší pouze hromada nových věcí a za slovem vánoční dárek si představujete i nevšední sdílený zážitek, pak pro vás bude vánoční nabídka pražských divadel určitě tou správnou volbou. Vybrali jsme tři dárky, které by vás mohly inspirovat a obdarovaným vylepšit Štědrý večer.

Autor: Jakub Jiřiště

172H.jpg

%C4%8D%C3%ADsla/Claret-01.jpgRomantické večery s Národním divadlem

Národní divadlo nabízí nepřeberné množství druhů vánočního předplatného, šité na míru milovníků činohry, baletu, opery, rodinám i seniorům.

Myslí, ale i na ty, kteří mají slabost pro velké romantické příběhy a do divadla chodí výhradně s kapesníky. Pokud někoho takového v rodině či mezi přáteli máte, zaručeně jej dojmou poukazy na představení pro rozené romantiky. A dokonce si můžete vybrat ze dvou tipů. Romantické večery I lákají na příběhy lásky, které jsou již zaručeně nesmrtelné: na působivé baletní provedení Čajkovského Labutího jezera a na nové nastudování Romea a Julie, jejichž milostná vyznání tentokrát zazní v operních áriích.

Romantické příběhy II ještě více odpovídají vánoční atmosféře, jelikož nepostrádají nádech pohádkovosti – Rossiniho opera Popelka slibuje komiku i dojetí a baletní Sněhová královna výpravu do mrazivého světa, kde je potřeba porazit chlad skutečným citem.

Poukazy se pohybují dle cenových pásem v rozmezí od 1190 do 2890 Kč a zakoupit si je můžete na webu divadla.


%C4%8D%C3%ADsla/Claret-02.jpgZa duchy z hradu Brtník do Kongresového paláce

Muzikály jsou fenoménem současné české divadelní scény a jejich příznivce určitě potěší vstupenka na nějakou atraktivní novinku, o níž třeba ještě ani neslyšeli.

Např. velkolepé jeviště Kongresového centra bude už od dubna patřit muzikálu Ať žijí duchové. Příběh v dětství okouzlil nejednoho z nás a nestárnoucí písničky Zdeňka Svěráka a Oldřicha Lipského neztrácejí na své působivosti ani v uších dospěláků. Navíc můžete své blízké navnadit na spoustu scénických kouzel a magických triků,  i na atraktivní herecké obsazení v čele s Jiřím Langmajerem a Romanem Vojtkem. Předprodej již byl zahájen na portálu Ticket Art a pokud si pospíšíte, ještě stihnete závaděcí ceny!

%C4%8D%C3%ADsla/Claret-03.jpgJaro na Vinohradech

Vánoční nadílka Divadla na Vinohradech je důkazem toho, že i dárkové poukazy do divadla mohou být stylovým dárkem.
 
Skutečná dáma
určitě bude nadšená z balíčku, kde kromě poukazu nalezne i láhev vína a elegantní vějíř. Naopak divadlem žijící gentlemani ve svém balíčku naleznou štramácký deštník.

Divadlo také myslí na rodiny, pro které je určeno balení s permanentkou, kalendářem a lahví sektu. Ti, co sáhnou hlouběji do kapsy a darují Vánoční předplatné, k němu budou moci přibalit i stylové divadelní kukátko jak z časů našich prababiček. S ním si pak obdarovaní do nejmenších detailů vychutnají kdysi skandální drama Henrika Ibsena Nepřítel lidu, či slavnou komedii o výchovném experimentu Pygmalión. Předplatné i poukazy na zájemce čekají v divadelní pokladně.

Dalších 21 tipů na originální dárky

přehled článků

Vybrali jsme pro vás ty nejzajímavější akce v metropoli pro malé i velké. Poradíme vám, kam s vašimi ratolestmi v Praze vyrazit, pokud se chcete pobavit, inspirovat nebo jen utéct nudě sobotního či nedělního odpoledne.

Sauny u řeky, v Národním divadle, v obchodním centru, v kasárnách i mimo centrum. Tady je výběr těch nejlepších a nejzajímavějších saunovacích míst po celé Praze, abyste se nemuseli potit při jejich hledání na webu.

Konečně nemusíte sedět v kanclu, máte tolik nápadů na to, co dělat venku, a ono... prší! Jestli už vážně nevíte coby a koušete se doma nudou, nechte se inspirovat!