Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie.Beru na vědomí

přehled článků

Jakože, cože?! food festival podruhé v Praze

advertorial | 21. 9. 2015

Podruhé jsme pro vás připravili food festival roztodivných chutí. První víkend v říjnu (3. - 4.10. na nám. Republiky) na vás čeká spousta netradičních chuťových kombinací. Vstup na festival je zdarma a k ochutnání budou krom červíků i šneci, burgery, lokální pivo, asijská kuchyně, dortíky a další pokrmy, ze kterých se vám zamotají chuťové pohárky.


 clanky4/Milka_jidlo_bejzment(kopie).jpg


4 restaurace, které byste neměli na festivalu minout:


Bejzment
“V době, kdy se v Atlantě zrodil první burger jsem sice ještě nebyl na světě, ale mohu Vám slíbit, že na stůl Vám přistane přesně takový!” říká šéfkuchař Zed. K ochutnání nabídne PBP Burger s čili čokoládovou omáčkou.

Brouk na talíři
Na ochutnání jsme si pro vás připravili Ulat Padang. Jde o úpravu cvrčků z oblasti Padang (Sumatra), jejíž kuchyně je známá tím, že využívá ostré koření a nezvyklé ingredience. Restované cvrčky připravíme na bulguru navoněném kurkumou a prošpikovaném chilli papričkou. Salátové lůžko je zakapáno mangovou omáčkou.

clanky4/brouknataliri.jpg 
Zdroj: https://www.facebook.com/brouknataliri


Snails day
I když to mnohým přijde jako krajně exotické jídlo – šneci se u nás připravovali nejen na vánoční stůl už za „První republiky“ a měli na našem území velkou tradici. Ta sice vymizela, ale nyní se začíná opět vracet…Zpomalte na chvíli a přijďte si vychutnat Šneky na houbách a černém pivu.

Rybárna
Bistro Rybárna.net vzniklo jako rodinný podnik Petra Peška a Gabriely Modráčkové. Jídla u nás opravdu vaříme, polotovary nepoužíváme. Kořeníme zejména čerstvými bylinkami a autentickým kořením různých světových kuchyní, využíváme olivového oleje a pod. Na festival jsme si pro vás připravili Plachetníka se švestkovým chutney s chilli. 
 
Těšíme se na vaší účast a vstříc kupředu neobvyklým chutím!

Festival neobvyklých chuťových kombinací JAKOŽE, COŽE?! pořádá čokoláda Milka a je určen všem milovníkům kulinářských inspirací, trendů, zábavy a výzev. 

přehled článků

Vybrali jsme pro vás ty nejzajímavější akce v metropoli pro malé i velké. Poradíme vám, kam s vašimi ratolestmi v Praze vyrazit, pokud se chcete pobavit, inspirovat nebo jen utéct nudě sobotního či nedělního odpoledne.

Vybrali jsme nejlepší zmrzlinárny v Praze, nejen v centru, ale i dál od řeky. Ochutnat můžete klasickou zmrzku, parlorky (tedy cookies se zmrzlinou) i lahodný sorbet.

Konečně nemusíte sedět v kanclu, máte tolik nápadů na to, co dělat venku, a ono... prší! Jestli už vážně nevíte coby a koušete se doma nudou, nechte se inspirovat!