Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie.Beru na vědomí

přehled článků

7 nejlepších hotelů v Praze

lifestyle | 8. 7. 2015

Praha je bezesporu jednou z nejoblíbenějších cestovních destinací v Evropě. Je známá nejen Evropanům, ale i lidem po celém světě, neboť ji každoročně navštíví miliony turistů i z jiných kontinentů. Např. v roce 2014 Prahu navštívilo rekordních 6,1 milionů turistů, což bylo zhruba o 4 % více než v roce 2012.
 

album/News_Model_News/1007/7hotelu.jpg 


Naproti tomu počet lidí trvale ubytovaných v Praze klesl. I to může být důvodem, proč je Praha známá pro své luxusní a prvotřídní hotely, neboť vysoký počet návštěvníků a turistů představuje skvělou příležitost pro nabídku kvalitních ubytovacích služeb. Zatímco počet návštěvníků z východní Evropy a Ruska průběžně klesá, pro turisty z Asie je Praha čím dál více zajímavá jako centrum středoevropského kulturního a zábavního dění.

V tomto článku je popsáno 7 hotelů, které jsou považovány za nejlepší, které je možné v hlavních městě České republiky navštívit.
 


Tento článek je komerční prezentací a nevyjadřuje názor redakce portálu.



Hotel Paris

Hotel, který svým interiérem připomíná spíše palác – to je Hotel Paris. Hotel se pyšní pěti hvězdičkami a nachází se na náměstí Republiky v Josefově. Budova hotelu byla postavena již v roce 1904, ale na začátku 40. let 20. století byla zkonfiskována a vlastnictví se majitelům vrátilo až v roce 1991, tedy až po Sametové revoluci v Československu. Potomci původních majitelů, rodina Brandejsových, hotel dnes vede. Hotel je zajímavý i pro svoji Tower Suite. Jde o unikátní pokoj, který se nachází ve věži hotelu Paříž. Tento pokoj je propojen se samotným vrcholkem věže, který umožňuje 360° výhled na všechny strany, je z něj tedy možné sledovat celé centrum Prahy. Zastávka metra (konkrétně jde o zastávku Můstek) se nachází asi pět minut chůze od hotelu.

album/News_Model_News/1007/Tower_Suite_tower1.jpg 
>> Zdroj: hotel-paris.cz


Absolutum Boutique Hotel

Hotel Absolutum nabízí moderní ubytování nacházející se v městské části Holešovicích. Hotel Absolutum je vybaven luxusními pokoji, které jsou dosti prostorné a vnitřní zdi pokojů jsou tvořeny jednak běžnými bílými stěnami, ale také dekorativními cihlovými stěnami, které pokojům dodávají nevšední nádech luxusu. Hotel byl nedávno rekostruován a čtvrť Holešovice se nachází nedaleko centra, proto je tento hotel dobrým nápadem pro ubytování, pokud je vaším cílem procestovat Prahu skrz na skrz a nevynechat žádnou z významných historických památek, které se v centru nacházejí. Za zmínku také stojí, že hotel se nachází poblíž vlakového nádraží a holešovické stanice metra, proto je strategická pozice hotelu ideální právě pro turisty – do centra cesta trvá pouhých 6 minut.

album/News_Model_News/1007/superior_pokoj___double_bed_1393940008_609xh_ft_75_2.jpg
>> Zdroj: absolutumhotel.cz



Hotel Art Nouveau Palace Praha

Hotel Palace se nachází v samotném centru Prahy a jen málokterý hotel v ČR, resp. v celé Evropě, se může pochlubit tak zajímavou a napínavou historií, jako hotel Art Nouveau Palace Praha. První zmínky o prostranství, kde se hotel nachází, pocházejí ze 14. století. Pozemek byl předáván z ruky do ruky členy šlechtických rodin a to pokračovalo až do století devatenáctého, kdy vlastnictví k budově a pozemku nabylo nakladatelství deníku Prager Tagblatt. Tato budova byla zbourána a počátkem 20. století nahrazena budovou novou, která se stala sídlem hotelu, jak jej známe dnes, a to již v roce 1924.

album/News_Model_News/1007/18_ArtNouveauPalaceHotel-exterior3.jpg 
>> Zdroj: palacehotel.cz



Hotel Hilton

Známá hotelová síť Hilton, jejíž hotely se nacházejí všude po světě byla založena v roce 1919 a jde o jednu z nejvlivnějších a nejznámějších sítí hotelů vůbec. Pražský hotel Hilton vyhrál cenu pro nejlepší hotel České republiky šestkrát po sobě v řadě a jde opravdu o jeden z nejluxusnějších hotelů, které je možné v naší zemi navštívit. Uvnitř se nachází restaurace, kde je možné si objednat klasická česká jídla v moderním provedení. V rámci hotelu je také možné navštívit lázeňské zařízení o celkové rozloze 2000 čtverečních metrů nebo si jít zaplavat do vnitřního bazénu. Co se týče dalších aktivit, které je zde možné provozovat, dá se zmínit, že asi jen 6 km od hotelu se nachází golfové hřiště, které je běžně přes léto otevřené. Kromě toho se zde ve dnech 6. až 16. prosince bude konat již dvanáctý ročník pokerového turnaje European Poker Tour (EPT). Turnaj je sponsorován oblíbenou online pokerovou hernou PokerStars, která také nabízí možnost se na EPT kvalifikovat.

album/News_Model_News/1007/hi_exterior07_1_675x359_FitToBoxSmallDimension_Center4.jpg 
>> Zdroj: http://www3.hilton.com



Parkhotel Praha

Recentnější, ale nemálo bohatší historií se může pochlubit Parkhotel Praha, který je jen chvíli cesty od centra Parkhotel Praha byl navržen respektovaným architektem Zdeňkem Edelem v roce 1967 — v roce, kdy vrcholilo revoluční Pražské jaro. Od té doby byl PARKHOTEL Praha svědkem všech dramatických změn, jež se odehrály v srdci Evropy. Hotel prošel za dobu své existence rekonstrukcí, pokoje jsou vybaveny kvalitním nábytkem a hotel je znám svým vstřícným a ochotným personálem. Hotel se nachází na ulici Veletržní kousek od Vltavy a např. na Karlův most je možné se z hotelu pěšky dostat za necelých 15 minut.

album/News_Model_News/1007/LOBBY-5.jpg
>> Zdroj: parkhotel-praha.cz



Hotel Imperial

Hotel Imperial má v Praze dlouhodobou tradici, neboť zde funguje již přes sto let. Zajímavé je, že na místě, kde nyní hotel stojí, se dříve nacházel hostinec U Černého orla, který však začátkem 20. století přestal fungovat. Noví majitelé původní budovu dokonce nechali zbourat a na nově vzniklém prostranství postavili hotel Imperial. Další zajímavostí je, že hotel byl vyhledávaným místem i pro spisovatele a umělce jako byl Franz Kafka nebo Leoš Janáček.

album/News_Model_News/1007/4_bcg6.jpg 
>> Zdroj: hotel-imperial.cz



Hotel Černý Slon

Budova, kde se dnes nachází Hotel Černý Slon, byla postavena v první polovině 14. století. Hotel je velmi dobře zachován, např. střešní krov se dochoval v nezměněném původním stavu až dodnes. Kromě toho se také dochovala přední zeď, v níž jsou zastaveny vstupní dveře do hotelu. Hotel je kromě svého raného data vzniku zajímavý také tím, že hned v sousedním domě se pravděpodobně narodil král Karel IV., je tedy možné a dokonce pravděpodobné, že se sousední budova stala návštěvním místem Tychona de Braheho na pozvání českého krále. Budova hotelu je pro svou historickou důležitost na seznamu chráněných budov UNESCO.

album/News_Model_News/1007/homepage7.jpg
Zdroj: hotelcernyslon.cz



Tento článek je komerční prezentací a nevyjadřuje názor redakce portálu.

přehled článků

Vybrali jsme pro vás ty nejzajímavější akce v metropoli pro malé i velké. Poradíme vám, kam s vašimi ratolestmi v Praze vyrazit, pokud se chcete pobavit, inspirovat nebo jen utéct nudě sobotního či nedělního odpoledne.

Sauny u řeky, v Národním divadle, v obchodním centru, v kasárnách i mimo centrum. Tady je výběr těch nejlepších a nejzajímavějších saunovacích míst po celé Praze, abyste se nemuseli potit při jejich hledání na webu.

Konečně nemusíte sedět v kanclu, máte tolik nápadů na to, co dělat venku, a ono... prší! Jestli už vážně nevíte coby a koušete se doma nudou, nechte se inspirovat!