Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie.Beru na vědomí

přehled článků

CityBeekend: Hrrr na ně!

doporučujeme | 10. 7. 2015

newsletter2/rytiri1-900x566.jpg

Ctihodní středověcí rytíři, urozené panny a jejich pážata mají o víkendu dostaveníčko během Rytířských dnů na Pražském hradě. Pokud dáváte přednost 21. století a jeho vymoženostem, zajděte si do kina Světozor. Od soboty totiž funguje jako teleport na Mezinárodní filmový festival Karlovy Vary v rámci programu Šary Vary.
 


Tipy mimo Prahu
Léto bez fesťáků je jako bublanina bez třešní. V pátek startuje na Točníku již 11. ročník Českých hradů. Příznivci zahraniční hudební produkce se mohou poklonit mistrům rockového řemesla na Masters of Rock.

Pátek večer
Tropické teploty jsme úspěšně přežili, takže můžeme ze skříní zase vytáhnout své taneční škrpály. Hned dvojnásobně se vám budou hodit na Náplavce i ve Stromovce. Před Bajkazylem vás rozvlní surf-rockový Wild Tides, o kousek dál se na palubě (A)VOID Floating Gallery jako stěžeň vztyčí otevřený mikrofon, tedy Open Mike. Kdo na vodě trpí mořskou nemocí, ať zamíří na vzduch. Konkrétně do Tiskárny na vzduchu, kde koncertují Access Denied + Audio Attaché. Melancholištější konkurencí jim bude ve Šlechtovce kytarista Justin Lavash

newsletter2/fingerfood.jpg 
Finger Food Festival je příslibem předkrmů, jednohubek, chlebíčků, tapas, dezertů apod.


Sobota
Jestli si v sobotu plánujete jít zaběhat na Vítkov, nezapomeňte si cep a palcát. Nejspíš se totiž připletete do rekonstrukce husitské bitvy Hrrr na ně! s bohatým doprovodným programem. Své poprvé si odbude Fair Fair ~ Finger Food Festival, tedy první festival se subtilními kulinářskými lahůdkami, na které nepotřebujete příbor. Po velkém množství malých soust pak večer vyrazte nakrmit i uši. Ve venkovních prostorách Žlutých lázní vystoupí multitalentovaná Lindsey Stirling, která loni vyprodala Incheba Arénu.

Neděle
Práce šlechtí. V neděli se ale nepracuje, takže vás bude šlechtit pohyb. Něžné povahy rozloží své jógové podložky před Villou Pellé a malí i velcí drsňáci se utkají v dalším z cyklozávodů Bike Ranch Cup v parku Višňovka. Za vykonanou fyzickou aktivitu se pak můžete odměnit některým z módních skvostů na prodejní výstavě Summer Vintage.

newsletter2/bike.jpg 
Závod Bike Ranch Cup je pro cyklisty různých věkových kategorií.
(zdroj: bikeranchteam.rajce.idnes.cz)


Pro děti
Rodina jako akční jednotka může tvořit kdekoli a čímkoli po absolvování rodinné výtvarné dílny v DOXu. Při první ze série akcí Léto s DOXíkem, které jsou určené pro děti od 5 do 99 let, očekávejte výtvarné techniky na tělo. V neděli bude pro děti připravená další porce umění, tentokrát divadlo Rusalka v malebném Zámeckém areálu Ctěnice.
 

Akce v PrazeAkce v Praze o víkendu

přehled článků

Vybrali jsme pro vás ty nejzajímavější akce v metropoli pro malé i velké. Poradíme vám, kam s vašimi ratolestmi v Praze vyrazit, pokud se chcete pobavit, inspirovat nebo jen utéct nudě sobotního či nedělního odpoledne.

Sauny u řeky, v Národním divadle, v obchodním centru, v kasárnách i mimo centrum. Tady je výběr těch nejlepších a nejzajímavějších saunovacích míst po celé Praze, abyste se nemuseli potit při jejich hledání na webu.

Konečně nemusíte sedět v kanclu, máte tolik nápadů na to, co dělat venku, a ono... prší! Jestli už vážně nevíte coby a koušete se doma nudou, nechte se inspirovat!