Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie.Beru na vědomí
 

Jediné operní dílo velkého hudebního génia Ludwiga van Beethovena. Beethoven ve své opeře vyzdvihuje mravní rozměr příběhu.

Datum:18. 01. 20
Cena:od 450 Kč
Čas:19:00 - 21:30
Kategorie: kultura|divadla, klasika, hudba

Opera Fidelio Ludwiga van Beethovena bývá nazývána skladatelovým osamoceným snem. Přestože intenzivně toužil zkomponovat operu a zvažoval víc než padesát operních námětů, zůstalo nakonec u jediného titulu. Libreto skladateli poskytl jeho přítel Joseph Sonnleithner, který do němčiny přeložil a upravil francouzské libreto Jeana-Nicolase Bouillyho Leonora ou l’amour conjugal.

Příběh politického vězně Florestana a jeho statečné manželky Leonory, apoteóza manželské lásky a věrnosti stejně jako idea spravedlnosti a všelidského bratrství Beethovena okamžitě oslovily. Nicméně zhudebnit hluboké mravní poselství lidstvu nikoliv pro symfonickou či komorní platformu, ale pro divadelní scénu, se kterou dosud neměl žádnou zkušenost, to byl úkol, s nímž Beethoven svedl zásadní tvůrčí boj.

Státní opera
Tel: 224901780
Wilsonova 4
Praha 1, 11000
Navigovat
MHD

Také by tě mohlo zajímat:

Naše speciální výběry pro milovníky městského života. Navštivte doporučené akce i místa, která stojí za to.

 

Sauny u řeky, v Národním divadle, v obchodním centru, v kasárnách i mimo centrum. Tady je výběr těch nejlepších a nejzajímavějších saunovacích míst po celé Praze, abyste se nemuseli potit při jejich hledání na webu.

Doporučujeme vyzkoušet: