Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie.Beru na vědomí
20
ledna

Eiga-Sai 2020

Kino Lucerna

zpět na výpis akcí
 

Když nemůžeš, přidej! 13. ročník festivalu Eigasai přináší výběr z filmů The Japan Foundation, ve kterých hrdinové vzdorují nepřízni osudu.   

Začátek:20. 01. 20
Konec:26. 01. 20
Cena:100 Kč
Čas:18:00 - 21:00
Kategorie: kultura|kina

Na prahu svých fyzických i duševních sil se občas ocitáme každý. V ten okamžik máme dvě možnosti. Vzdát to anebo zatnout zuby a přidat. 13. ročník festivalu Eigasai přináší výběr z filmů The Japan Foundation, ve kterých hrdinové vzdorují nepřízni osudu. Češi i Japonci jsou houževnatým národem. V letošním roce 2020 oslavíme 100 let od navázání vzájemných vztahů. Ušli jsme společně dlouhý kus cesty. Za tu dobu jsme našli mnoho společného a snad i vzájemné porozumění. Z celého srdce věříme, že v síle, vytrvalosti, odhodlání, pevné vůli a víře v sebe sama, jak je vykreslena v příbězích postav letošního festivalu, naleznete i vy svoji životní inspiraci. 

Never Give Up!
We all face the limits of our physical and mental strength sometimes. When that happens, we have two options: we can give up, or clench the teeth and try harder. The 13th edition of the Eigasai Festival brings a selection of films from The Japan Foundation in which leading characters endure ill fate. Both Czechs and the Japanese are arduous nations. In 2020, we are celebrating 100 years since the beginning of official relationships between our two nations. We have gone a long way together. Over the years, we have found a lot that we have in common and, hopefully, some understanding as well. We believe with all our heart that the strength, perseverance, determination, strong will and trust in oneself as depicted in the stories of the characters featured in this year’s festival films may inspire you in your own lives.

V sobotu 25.1. - Dílny tradičních disciplín pro celou rodinu – Galerie Lucerna - vstup volný!
On Saturday 25th January - Arts and Crafts workshops Lucerna Gallery - free enter!

V sobotu
Wadaiko - yosa, yosa, Divadlo Kjógen, Yosakoi.
V neděli
Eisaa - okinawští bubeníci

Kavárna Lucerna:
Výstava o životě Věry Čáslavské
Výstava Ošibana

Všechny filmy ve Velkém sále kina Lucerna v japonštině s českými a anglickými titulky.
All movies in the Main Hall of Cinema Lucerna are in Japanese, subtitled in both Czech and English. 
 

Kino Lucerna
Tel: 736431503
Vodičkova 704/36
Praha 1, 110 00
Navigovat
MHD

Také by tě mohlo zajímat:

Naše speciální výběry pro milovníky městského života. Navštivte doporučené akce i místa, která stojí za to.

 

Sauny u řeky, v Národním divadle, v obchodním centru, v kasárnách i mimo centrum. Tady je výběr těch nejlepších a nejzajímavějších saunovacích míst po celé Praze, abyste se nemuseli potit při jejich hledání na webu.

Doporučujeme vyzkoušet: