Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie.Beru na vědomí
01
ledna

Předpremiéra: Malé ženy

Kino Aero

zpět na výpis akcí
 

Autorka a režisérka Greta Gerwig vytvořila osmou adaptaci ikonického románu Malé ženy z pera Louisy May Alcott.

Datum:01. 01. 20
Cena:140 Kč
Čas:20:30 - 23:00
Kategorie: kultura|kina

Režisérka proslulá coby jedna z ústředních hereckých i scenáristických múz hnutí mumbelcore, ale také coby autorka oscarového filmu Lady Bird, přetváří oblíbený příběh sester Marchových – čtyř mladých žen, z nichž každá je odhodlaná prožít život podle svého – v nadčasové a velice aktuální, ale také okouzlujícím způsobem zábavné dílo. Vyprávění se zaměřuje na sny, lásky i ambice dospívajících dívek v Americe po konci občanské války a současně ukazuje možnosti i omezení, kterým v tehdejší proměňující se společnosti musely ženy čelit, pokud chtěly jít za svými sny. Vedle osobitě aktualizovaného scénáře, který adaptovala Greta Gerwig spolu s herečkou, scenáristkou a režisérkou Sarah Polley, lákají nové Malé ženy na skvostné herecké obsazení, které tvoří Saoirse Ronan, Emma Watson, Florence Pugh, Eliza Scanlen, Laura Dern, Timothée Chalamet, Bob Odenkirk a Meryl Streep. Film měl premiéru v newyorském Muzeu moderního umění a objevil se v řadě žebříčků nejlepších filmů roku 2019, přičemž v první desítce figuroval např. v žebříčku Amerického filmového institutu či magazínu Time. Získal také dvě nominace na Zlaté glóby, včetně nominace za nejlepší herečku pro Saoirse Ronan.

Kino Aero
Tel: 271771349
Biskupcova 87/31a
Praha 3, 13000
Navigovat
MHD

Také by tě mohlo zajímat:

Naše speciální výběry pro milovníky městského života. Navštivte doporučené akce i místa, která stojí za to.

 

Vybrali jsme pro vás ty nejzajímavější akce v metropoli pro malé i velké. Poradíme vám, kam s vašimi ratolestmi v Praze vyrazit, pokud se chcete pobavit, inspirovat nebo jen utéct nudě sobotního či nedělního odpoledne.

Doporučujeme vyzkoušet: