Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie.Beru na vědomí
20
prosince

Prague Youth Film Festival

Youth film festival

zpět na výpis akcí
 

Prague Youth Film Festival, festival hledající nové filmové talenty mladší 35 let věku. Promítání se uskuteční v kině Dlabačov, Chapeau Rouge a NODu

Začátek:20. 12. 19
Konec:22. 12. 19
Cena:od 120 Kč
Čas:17:00 - 23:00
Kategorie: kultura|kina

Jeho program se skládá z 25 filmů ze 17 zemí světa. Mezi debutové snímky patří mezinárodní premiéra brazilského dokumentu o sociálních médiích „Digital Apotheosis“, intenzivní německý thriller „Clear Feeling“ („Kahlschlug“) a náladový dánský film „Dream State“. Mezi české filmy patří historické dobrodružství „Narušitel“ („Svoboda ve vzduchu“), v režii devatenáctiletého Davida Baldy. Program je zakončen mezinárodní premiérou „Into the Storm“ - americký dokument o triumfu basketbalového týmu před rasismem od debutového režiséra a “North Korea World 2019” - nikdy předtím neviděný pohled v Severní Koreu z pohledu čínského studenta. 

 

Festival také promítá řadu jedinečných mezinárodních krátkých filmů z takových zemí jako jsou Keňa, Kanada, Rusko, Turecko, Peru, Francie, Velká Británie, Vietnam, Gruzie a další. Zvláštní důraz klade festival na filmy s environmentálním tématem. 

 

Více informací o programu a objednání vstupenek dnes najdete na: http://pragueyouthfilmfestival.com 

 Do mezinárodní poroty PYFF 2019 zasedne americký producent ​Rick McCallum​ (Star Wars, Britannia, In Love and War, Borgia), britský režisér ​Kirk Jones​ ( My Big Fat Greek Wedding 2, Waking Ned Devine, Everybody’s Fine a What to Expect When You’re Expecting), německý kameraman  ​René Richter​ (Head Full of Honey, Zone Rouge), český production designer ​Petr Kunc​ (Lea, Day of the Dog, The Hypnotist) and novozélandský kameraman ​Michael Seresin (Harry Potter and the Prisoner of Azkaban, War for the Planet of the Apes) and ​Pavlína Žipková​ vedoucí Czech Film Commission ( odd. Státního Fondu Kinematografie) 

 Canon je hlavním partnerem Prague Youth Film Festival 2019. Dalšími partnery jsou Czech Film Commission (Státní Fond Kinematografie), US Embassy Prague, BIOFILMS, Chapeau Rouge a National Awards.  Prague Youth Film Festival je organizován Paulem a Petrou Ratner, kteří po dobu osmi let pořádali populární Prague 48 Hour Project (48 HFP). Co-producentkou je Pavlína Saward, majitelka agentury Driven By Creatives. 

 Promítání se uskuteční v kině Dlabačov, Chapeau Rouge a NODu.

Mapa po Praze

Tato akce má více míst konání po Praze

Také by tě mohlo zajímat:

Naše speciální výběry pro milovníky městského života. Navštivte doporučené akce i místa, která stojí za to.

 

Vybrali jsme pro vás ty nejzajímavější akce v metropoli pro malé i velké. Poradíme vám, kam s vašimi ratolestmi v Praze vyrazit, pokud se chcete pobavit, inspirovat nebo jen utéct nudě sobotního či nedělního odpoledne.

Doporučujeme vyzkoušet: