Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie.Beru na vědomí
[design/2015/icon-vizitka-detail-header.png]

Youth film festival

Praha 4, Údolní 315/96, 14200

zpět na výpis
 
Youth film festival

Prague Youth Film Festival, festival hledající nové mezinárodní filmové talenty mladší 35 let věku, ohlásil svůj program.

Telefon:775 023 123
Kategorie: kultura|kina

Jeho program se skládá z 25 filmů ze 17 zemí světa. Mezi debutové snímky patří mezinárodní premiéra brazilského dokumentu o sociálních médiích „Digital Apotheosis“, intenzivní německý thriller „Clear Feeling“ („Kahlschlug“) a náladový dánský film „Dream State“. Mezi české filmy patří historické dobrodružství „Narušitel“ („Svoboda ve vzduchu“), v režii devatenáctiletého Davida Baldy. Program je zakončen mezinárodní premiérou „Into the Storm“ - americký dokument o triumfu basketbalového týmu před rasismem od debutového režiséra a “North Korea World 2019” - nikdy předtím neviděný pohled v Severní Koreu z pohledu čínského studenta. Festival také promítá řadu jedinečných mezinárodních krátkých filmů z takových zemí jako jsou Keňa, Kanada, Rusko, Turecko, Peru, Francie, Velká Británie, Vietnam, Gruzie a další. Zvláštní důraz klade festival na filmy s environmentálním tématem. Více informací o programu a objednání vstupenek dnes najdete na: http://pragueyouthfilmfestival.com Do mezinárodní poroty PYFF 2019 zasedne americký producent ​Rick McCallum​ (Star Wars, Britannia, In Love and War, Borgia), britský režisér ​Kirk Jones​ ( My Big Fat Greek Wedding 2, Waking Ned Devine, Everybody’s Fine a What to Expect When You’re Expecting), německý kameraman ​René Richter​ (Head Full of Honey, Zone Rouge), český production designer ​Petr Kunc​ (Lea, Day of the Dog, The Hypnotist) and novozélandský kameraman ​Michael Seresin (Harry Potter and the Prisoner of Azkaban, War for the Planet of the Apes) and ​Pavlína Žipková​ vedoucí Czech Film Commission ( odd. Státního Fondu Kinematografie) Canon je hlavním partnerem Prague Youth Film Festival 2019. Dalšími partnery jsou Czech Film Commission (Státní Fond Kinematografie), US Embassy Prague, BIOFILMS, Chapeau Rouge a National Awards. Prague Youth Film Festival je organizován Paulem a Petrou Ratner, kteří po dobu osmi let pořádali populární Prague 48 Hour Project (48 HFP). Co-producentkou je Pavlína Saward, majitelka agentury Driven By Creatives.

Mapa po Praze

Tato akce má více míst konání po Praze

Také by tě mohlo zajímat:

Naše speciální výběry pro milovníky městského života. Navštivte doporučené akce i místa, která stojí za to.

 

Vybrali jsme pro vás ty nejzajímavější akce v metropoli pro malé i velké. Poradíme vám, kam s vašimi ratolestmi v Praze vyrazit, pokud se chcete pobavit, inspirovat nebo jen utéct nudě sobotního či nedělního odpoledne.

Doporučujeme vyzkoušet: