Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie.Beru na vědomí
09
prosince

Pečení (nejen) pro lidi bez domova

Pikniky a pečení pro lidi bez domova

zpět na výpis akcí
 

Rádi bychom udělali na Vánoce radost lidem, kteří si těžko upečou cukroví, protože prostě nemají kde.

Začátek:09. 12. 19
Konec:14. 12. 19
Čas:09:00 - 18:00
Kategorie: kultura|Benefiční

Jak to bude probíhat?

Na jednom místě shromáždíme cukroví, které jsme napekli s naší tradiční skupinkou kamarádů. K tomu přidáme vše, co donesete vy a rozdělíme do krabiček. Ty pak předáme organizacím, které zajišťují terénní program pro lidi bez domova, a které jim krabičky předají. Část je určena také na pohoštění lidí bez domova přímo v denních centrech. Dárky rozdělíme podle množství pro jednotlivé organizace. V sobotu 14.12. se vše začne předávat charitám, přímo k lidem se cukroví dostane v předvánočním týdnu.

Pokud se rozhodnete zapojit, napište nám do messengeru stránky (ideálně až v prosinci). Domluvíme se kolik přibližně jakého cukroví zvládnete upéct, jestli přinesete také dárky a jak si vše předáme. Pokud můžete, pečte tyto druhy: kokosky, linecké, vosí hnízda kokosové/kakaové pusinky, perníčky a vanilkové rohlíčky.

Můžete si s přáteli domluvit větší skupinu na pečení, je to legrace, vyzkoušeno. Budete jen potřebovat více místa a svařáku. :-)

A co dárky? Největší radost udělá našim lidem to, co vám nejmenší, tudíž věci jako ponožky, kosmetika, termo vložky do bot, rukavice a šály, vitamíny, dobré čaje, káva, sladkosti. Dárky označte na obalu tak, abychom poznali, co je pro dámy (srdíčko) a co pro pány (stromeček). Můžete přidat osobní přání nebo pozdrav. Prosíme, dávejte do dárků pouze nové věci. Balení je nepovinné, rádi to zabalíme za vás.

Letošní novinkou je SBÍRKA VLNY. Hodí se různé barvy, zbytky i celá klubíčka. Senioři z dodaných zbytků upletou ponožky a šály. Část prodají a zbytek rozdají potřebným.

Sběrné místo bude již tradičně ve firmě Mustard,
Vinohradská 1233/22. V pracovní dny mezi 9-18 hodinou, o víkendu jen v sobotu po domluvě. Předání lze domluvit také na Andělu, Stodůlkách a Václavském náměstí.

Vloni jsme předali 600 krabiček s cukrovím a několik stovek dárků klientům Naděje, Armády spásy, Domu u Libuše, komunitního centra Křižovatka, Jako doma a organizaci K srdci klíč. Letos jsme navíc slíbili poslat pár krabiček domovu pro seniory v Benátkách nad Jizerou.

Pikniky a pečení pro...
Tel:
Vinohradská 22
Praha 2, 12000
Navigovat
MHD

Také by tě mohlo zajímat:

Naše speciální výběry pro milovníky městského života. Navštivte doporučené akce i místa, která stojí za to.

 

Sauny u řeky, v Národním divadle, v obchodním centru, v kasárnách i mimo centrum. Tady je výběr těch nejlepších a nejzajímavějších saunovacích míst po celé Praze, abyste se nemuseli potit při jejich hledání na webu.

Doporučujeme vyzkoušet: