Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie.Beru na vědomí
21
listopadu

Vánoční Folklorní mejdlo

Holešovická tržnice

zpět na výpis akcí
 

Mejdlo v holešovické tržnici v hale 19! Topení, toalety, nadzemní příjemný prostor, mňamky, pivečko, pálené atakdále.

Datum:21. 11. 19
Čas:19:00 - 23:59
Kategorie: zábava|party a kluby

Muzika:
zahraje kapela pod vedením dvou primášů - bratrů Vojtěcha Konečného a Lubomíra Graffeho ♥ pochází z rodiny, kde pět spolu vyrůstajících sourozenců bylo postiženo folklorem již od dětství a jejich maminka v současnosti vyšívá kroje.

dále účinkují:
Anežka Konečná (terc)
Jakub Cibira (kontry)
Adam Ramdan (cimbál)
Robert Vrbincik (basa)

muzikanti o sobě prozrazují:
Vojta aka Majonéz (prim): "Jsem hudebně náladový člověk a pokud se chci s cimbálkou bavit, bude jedna píseň "velmi lidová" a následující spíše "méně lidová". Když míchám různé druhy alkoholu, obvykle se mi chce následující den odpoledne zvracet. Leštím struny v kapele Poleštíme? Nosím námořnický hadry, jakožto koncertní mistr v představení Mamma mia!"
Vojta má taky vlastní muziku, která nese jeho jméno a dvě děcka (pozn. FM)

Lubomír Graffe (prim): prý "nemá mobil, ale rád sleduje, jak někdo hraje na mobilu šachy, pokémony, kantr strajk a super maria" ( :D)
My dodáváme - dlouhá léta primoval VUS Ondráš, nyní hraje v Musice Folklorice, na minulém MFF ve Strážnici získal se svou muzikou ocenění laureáta za vynikající interpretaci. Vede děcka na dvou ZUŠkách a ti ze Skalice (SR) ho doprovodí až na Mejdlo!

Anežka Konečná aka Lu (terc) - sestra výše zmíňěných, pedagožka na gymnáziu, volnočasová lektorka, libuje si v dívčích koletkivech LADA a Kočičí jazýčci, taky hraje v Holinkách - ty hrajou od famfrpálu po klezmer kdeco. Snaží se dělat folklorní pořady do rozhlasu a vést děcka v Kolíčku a Kolečku k přesvědčení, že obchůzkové zvyky jsou lepší než tanyny na podiu.

Jakub Cibira (kontry) - "Rád hraji hry na mobilu. Šachy, Pokémony, Super Mario a Kantr Strajk."
My jsme též vypozorovali - že, Jakub pro své kvality hraje v Praze s kdekým - ať je to Limbora, Šarvanci nebo sbor Lada, hraje též výborně na basu a narodil se na Liptově. Je čerstvě a šťastně ženatý.

Adam Ramdan (cimbál) - "V poslední době se rád bavím tím, jak za pomoci elektriky udělat z cimbálu multifunkční gril."
Ó ano, a jináč je tenhle luk z Roztok členem muziky Muzička a pendluje mezi Prahou a Ostravou, kde zcela vážně vystudoval cimbál a teď zde vede k lepší hře i lepšímu světu svoje žáky.

Robert Vrbincik (basa) - "Narodil som sa na Orave, ale rýchlo som pochopil, že sa musím vydať na cestu.. Najprv Žilina, potom Praha, Amsterdam. Tam som študoval hudbu, ktorá ma sprevádza celým životom ako profi muzikanta ale aj ako poslucháča všetkých možných žánrov. Hudba je brána do vesmíru..!"
A my se těšíme - že na Mejdle budeme mít profesionálního hobojistu, co je jináč taky výborný basák!

Holešovická tržnice
Tel:
Bubenské nábřeží 306/13
Praha 7, 170 00
Navigovat
MHD

Další akce pořadatele:

Také by tě mohlo zajímat:

Naše speciální výběry pro milovníky městského života. Navštivte doporučené akce i místa, která stojí za to.

 

Sauny u řeky, v Národním divadle, v obchodním centru, v kasárnách i mimo centrum. Tady je výběr těch nejlepších a nejzajímavějších saunovacích míst po celé Praze, abyste se nemuseli potit při jejich hledání na webu.

Doporučujeme vyzkoušet: