Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie.Beru na vědomí
 

Noc venku je celorepubliková kampaň na podporu lidí bez domova

Začátek:21. 11. 19
Konec:22. 11. 19
Čas:17:00 - 08:00
Kategorie: poznání|ostatní

Noc venku je celorepubliková kampaň na podporu lidí bez domova, která letos probíhá v 15 městech. Děkujeme za váš zájem a zkuste si změnit svůj uhel pohledu na tuto problematiku. K tomu je možné využít nějaký bod z následujícího programu.  

POZOR ZMĚNA PROGRAMU

VSTUP – workshopová stage 
17.00  - Pouliční Cirkus – klienti nízkoprahového denního centra Naděje Praha - Bolzanova si secvičili malé cirkusové číslo a v předpremiéře ho představí právě na Noci venku. 

18.00  - Živá knihovna – půjčili jste si někdy knihu? Co kdybyste si půjčili člověka a pokusili prolistovat kapitoly jeho života. Prosíme vrátit v neporušeném obalu. Farní charita Praha 1 Nové město – Komunitní centrum Žitná 35

20.30 - Divadlo utlačovaných – vy nevíte, jaké to je být na ulici… Zkuste si to a zkuste změnit špatný osud hlavního hrdiny v dramatu Matka v podání organizace Jako doma.

23.00 - Workshop, jak přežít zimu venku – doporučujeme všem přespávajícím a vlastně všem – jak přežít noc v městské divočině vás naučí klientky Komunitní centrum Žitná 35

MÍSTNOST Č. 6. - Filmová stage
18.00 - Bez domova – série pro televizi seznam, kde bývalý bezdomovec Václav ukazuje pravidla, která platí na ulici a popisuje svoji cestu na ulici a zpět. Film uvede autor Filip Štoček. Děkujeme stream.cz za poskytnutí filmu. 

19.00 - Místa mezi místy – EPOS 257 již od mládí vyhledával opuštěná místa ve městě, kde se postupně seznamoval s lidmi bez domova a natočil o tom film. 

19.40 - Perličky z dílny Střediska Naděje Bolzanova Film Šichta a Bez odletu – jak správně žebrat či vybírat popelnice

20.00 - Neviditelné – ve Francii je to hit, ale u nás film trochu zapadl. Film o tom, že nejdůležitější pro lidi bez domova je důstojnost. Děkujeme Aerofilms za poskytnutí filmu. 

22.00 - Spi Sladce – o čem sní bezdomovci, když náhodou spí. Dříve než kniha pana premiéra vznikl tento meditativní film od režisérky Mariky Pecháčkové. Děkujeme Česká televize za poskytnutí filmu. 

KNIHOVNA – odborná stage
17.30 – 20.00 – Různé perspektivy pomoci – pomáhat se dá skutečně různě a své projekty postupně představí Stůl pro jednoho, Přestupní stanice, Architekti bez hranic, NEPOSEDA (komunitní práce), Muzikanti bez domova , Místní místním, Medici na ulici, Tlustá čára (umělecká skupina), Sociální pracovník v mobilu

20.00 -22.00 - #pohledyzvenku – jak se na problematiku bezdomovectví dívají různé osobností různých profesí – EPOS 257 – doktorand Avu a uznávaný umělec, Jakob Hurrle – radní pro sociální oblast pro Prahu 7, Juan Provecho – administrátor u svatého Tomáše na malé Praze, Petr Holpuch – Sociolog VÚSP metodik sčítání lidí bez domova. 

AULA - hudební stage
17.30 – Muzikanti bez domova – skupina lidí s domovem i bez domova, které spojuje láska k hudbě a touha vystupovat na koncertech. 
18.30 – Slam poetry CZ – nová perspektivní forma umění, která je na vzestupu. Ukázku vám přinesou básnici Honza Dibitanzl a Empathic. 
19.40 – Circus Problem – skupina, která má především pobavit a přináší s obrovskou energií a skvělým zvukem zahraný disco-balkan. 
21.20 – Vasilův Rubáš – skupina převážně nevážné. Při jejich hudbě žádné hipsterské oko nezůstane suché. 

STÁNKY A VÝSTAVY OD 17.00 DO CCA 22.00
Komunitní centrum Žitná 35 – ukazuje výsledky své práce, a to jak se maluje s bublinami – budou se studenti AVU inspirovat? 
Přestupní stanice – Second hand, který dává druhou šanci věcem i lidem. 
Nový Prostor – prodej časopisu lidmi bez domova, který trvá už 20 let 
Místní místním – Prodejní výstava výtvorů lidí se zkušeností s bezdomovectvím
Toybox Toybox – pod vedením absolventky AVU si můžete vytvořit vlastní pohled z Noci Venku 
EPOS 257 + jeho studenti výstava z workshopu, kde se tvořili přístřešky pro lidi bez domova
Infostánek Bezdomovci, lidé jako my  a sbírka pro lidi bez domova: Uvítáme teplé bundy, svetry, trička, legíny, džíny, spodky, rukavice, čepice, šály, spodní prádlo, ponožky, ale také spacáky, deky a funkční mobilní telefony s nabíječkou. Oblečení prosíme přineste vyprané a vyberte spíše tmavší kousky.
Občerstvení díky Klub AVU. 

STROSSMAYEROVO NÁMĚSTÍ
16.00 - Help4homeless – Výdej jídla lidem bez domova poslední reklama před akcí. 
23.45 - Spaní venku – vyjádření solidarity lidem bez domova přespáním na Strossmayerově náměstí. Prosíme o dodržování nočního klidu. 

Akademie výtvarných ...
Tel: 220 408 200
U Akademie 4
Praha 7, 17022
Navigovat
MHD

Také by tě mohlo zajímat:

Naše speciální výběry pro milovníky městského života. Navštivte doporučené akce i místa, která stojí za to.

 

Vybrali jsme pro vás ty nejzajímavější akce v metropoli pro malé i velké. Poradíme vám, kam s vašimi ratolestmi v Praze vyrazit, pokud se chcete pobavit, inspirovat nebo jen utéct nudě sobotního či nedělního odpoledne.

Doporučujeme vyzkoušet: