Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie.Beru na vědomí
12
prosince

Karel slaví narozeniny!

Kateřina Škabradová

zpět na výpis akcí
 

Benefiční výstava 14+1 tvůrců na pomoc lidem s duševním onemocněním

Začátek:12. 12. 19
Konec:11. 01. 20
Cena:Zdarma
Čas:19:00 - 22:00
Kategorie: kultura|vizuální umění, Benefiční

Nekupujte mámě k Vánocům další ovčí dečku! Potěšte ji uměleckým dílem! Přijďte na benefiční výstavu do tréninkové kavárny V. kolona v areálu Psychiatrické nemocnice Bohnice. Dárek nedáte jen mámě, ale také člověku s dušením onemocněním. V neposlední řadě pak obdarujte sami sebe. Protože dát si dobrý pocit, je dárek k nezaplacení!

Kdo že slaví narozeniny?

No přece Karel! Karel sice už není, ale kdyby byl, měl by radost, radost ze své dcery Máši, která za celou benefiční výstavou stojí. Karel před pár lety onemocněl Alzheimerem. Minulý rok se jeho stav zhoršil a bylo nutné vyhledat odbornou péči. Tu mu poskytla bohnická nemocnice. Nemoc rodině vzala i dala, Karel a Máša se díky ní více sblížili. Celá benefiční akce však není jen oslavou Karlových nedožitých 80tin. Je oslavou života jako takového. Je připomínkou toho, že za každým koncem je nový začátek, nový příběh …

Komu má výstava pomoci?

Samozřejmě Vám. Vyřešíte přeci dárek pro mámu! Pomůžete ale zejména člověku, který to skutečně potřebuje. Člověku, kterému do života vstoupilo duševní onemocnění. A ten člověk to nevzdal a šel dál. Na jeho nové cestě ho podporuje nestátní nezisková organizace Green Doors z. ú., jejíž cílem je pomoci lidem s duševním onemocněním chytit balanc. A to nejlepší na tom je, že teď můžete pomoci i Vy!

Co že mám mámě vlastně koupit?

To je právě ono. Váš dárek si můžete vybrat z 14 vystavených děl tvůrců, působících v mnoha odvětvích současné umělecké scény, ale i v jiných oborech. Budete moci získat například fotku, ilustraci, sochu nebo dokonce graffity. Takže si vybere nejen máma! A protože Máša má ráda, když do sebe všechno zapadá a je to přece jen její počin, rozhodně nezůstává stranou. Píše totiž básně. A právě její poezie je pojítkem celé výstavy. Všechno co na benefiční akci uvidíte, vzniklo na motivy jejích básní. A to už se blížíme k bonusu. Ke každému zakoupenému dílu získáte navíc osobní vzkaz od toho, kterého umělce a ručně psanou báseň, jež byla pro vystavující výchozím bodem.

Přijde i kouzelník?

Ne! Ale když přijdete 12. prosince od 19:00 na vernisáž, tak uslyšíte skvělou romskou kapelu Imperio, seznámíte se s Mášou, lidmi kterým (snad) pomůžete a samozřejmě s vystavujícími umělci! A když už nebudete chtít mluvit či tančit, zacpete si pusu některou z rozmanitých dobrot, které pro Vás připravil vynikající kuchař jménem Karel… asi osud.

Kolik mne to bude stát?

To záleží na Vás. Vstupné je dobrovolné.

Opakování, matka moudrosti!

Zapište si do deníčku:  Koupit mámě dárek! Kdy? 12. 12. (tenhle rok) Kde?  PN Bohnice – Ústavní 91, Praha 8, V. kolona.

 P. S. Když to nestihnu, můžu přijít až do 11. 1. (př. rok). Všechno se na vernisáži určitě nevykoupí…

 

To, co jste nenašli tady, najdete tady: www.facebook.com/karelslavinarozeniny.

A jak říkával Karel: „Když dám to špatné stranou, mám se dobře….“, tak to udělejte taky a přijďte!

V. kolona
Tel: 607035728
Ústavní 91/10
Praha 8, 18102
Navigovat
MHD

Také by tě mohlo zajímat:

Naše speciální výběry pro milovníky městského života. Navštivte doporučené akce i místa, která stojí za to.

 

Sauny u řeky, v Národním divadle, v obchodním centru, v kasárnách i mimo centrum. Tady je výběr těch nejlepších a nejzajímavějších saunovacích míst po celé Praze, abyste se nemuseli potit při jejich hledání na webu.

Doporučujeme vyzkoušet: