Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie.Beru na vědomí
28
října

Den otevřených dveří ve Škodově paláci

Magistrát hl. m. Praha

zpět na výpis akcí
 

V den státního svátku 28.10. můžete v rámci dne otevřených dveří navštívit budovu Škodova paláce.

Datum:28. 10. 19
Cena:Zdarma
Čas:09:00 - 18:00
Kategorie: poznání|po praze

Ve Škodově paláci, který si veřejnost zvykla vnímat jako úřad, se mimořádně otevřou tzv. Škodovy salonky v 1. patře. I sem budou moci návštěvníci volně přicházet, upozorňujeme ale, že zde není možné zajistit bezbariérový přístup. 

Palác byl postaven jako administrativní budova ředitelství Škodových závodů v Plzni podle návrhu architekta Pavla Janáka v letech 1924-1926. Tzv. salonky – jde o celkem pět propojených místností v 1. patře – byly zařízeny jako reprezentační prostory továrníka Škody. Objekt prošel několika přestavbami – mimo jiné v letech 1990-1992 pro společnost ČEZ a naposledy úpravami pro Magistrát hl. m. Prahy, který zde sídlí od roku 2006.

Tzv. Škodovy salonky se zachovaly i přes různé zásahy a díky skvělé restaurátorské práci získaly opět původní lesk a krásu, ať už jde o dřevěné obložení stropů a stěn s uměleckými řezbářskými detaily, nebo lustry, nábytek, tapiserie a další vybavení.

Magistrát hl. m. Praha
Tel: 236001111
Jungmannova 35/29
Praha 1, 110 00
Navigovat
MHD

Také by tě mohlo zajímat:

Naše speciální výběry pro milovníky městského života. Navštivte doporučené akce i místa, která stojí za to.

 

Vybrali jsme pro vás ty nejzajímavější akce v metropoli pro malé i velké. Poradíme vám, kam s vašimi ratolestmi v Praze vyrazit, pokud se chcete pobavit, inspirovat nebo jen utéct nudě sobotního či nedělního odpoledne.

Doporučujeme vyzkoušet: