Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie.Beru na vědomí
16
října

Das Filmfest Praha 2019

Kino Lucerna

zpět na výpis akcí
 

Festival německy mluvených filmů Das Filmfest již 14 let přináší českým filmovým fanouškům ty nejzajímavější počiny německy mluvené filmové produkce.

Začátek:16. 10. 19
Konec:22. 10. 19
Cena:od 120 Kč
Čas:18:00 - 23:00
Kategorie: kultura|kina

Představuje snímky, které by si jinak cestu do zdejších kin hledaly velice těžko. Pečlivě sestavený program nabízí aktuální divácky úspěšné i kritikou ceněné snímky, artové filmy, celovečerní debuty nadějných mladých režisérů či dokumenty zkoumající závažná témata. Každý rok se dramaturgie ohlédne i do minulosti a představí retrospektivní sekci věnující se konkrétnímu heci či tématu.

Přehlídku tradičně spolupořádají Goethe-Institut, Rakouské kulturní fórum v Praze a Švýcarské velvyslanectví v České republice.

DAS FILMFEST chystá ve svém 14. ročníku zatím nejbohatší program ve své historii – uvede osm programových sekcí. Kromě tradiční DAS FILMFEST SPEZIAL, která představí ty nejzajímavější, cenami ověnčené i divácky úspěšné snímky, dokumentární DIE DOKU, krátkometrážních SHORTS a dětské BIO JUNIOR, se mohou diváci těšit i na pečlivě sestavené tematické sekce. TENKRÁT NA VÝCHODĚ (ES WAR EINMAL IM OSTEN) nabídne u příležitosti 30 let od pádu Berlínské zdi celou řadu filmů, které na osobních příbězích zprostředkují události a náladu té doby. REBELLION & REVOLTE se zaměřuje na rebelující – a často výstřední – hrdiny, kteří se bouří proti společnosti, proti autoritám, konformitě či pravidlům. Na ty, kteří vzdorují nátlaku a útlaku, i na ty, kteří se jen nebojí jít proti proudu. Letošní program vzdá také hold dvěma kulturním ikonám. Švýcarský filmový a divadelní herec Bruno Ganz patřil k nejvýznamnějším německy mluvícím hercům současnosti. Nejvíce se proslavil rolí Adolfa Hitlera ve filmu Pád Třetí říše a právě tento snímek, stejně jako kultovní film Wima Wenderse Nebe nad Berlínem budou k vidění v rámci retrospektivní sekce RETROSPEKTIVE: BRUNO GANZ. Druhou osobností, které letošní program skládá poctu, je německý spisovatel, na jehož dobrodružných románech z divokého západu vyrostlo několik generací. Sekce KULT KARL MAY uvede čtyři snímky včetně u nás zcela neznámé loutkové adaptace Stopa vede ke Stříbrnému jezeru.

Kino Lucerna
Tel: 736431503
Vodičkova 704/36
Praha 1, 110 00
Navigovat
MHD

Také by tě mohlo zajímat:

Naše speciální výběry pro milovníky městského života. Navštivte doporučené akce i místa, která stojí za to.

 

Sauny u řeky, v Národním divadle, v obchodním centru, v kasárnách i mimo centrum. Tady je výběr těch nejlepších a nejzajímavějších saunovacích míst po celé Praze, abyste se nemuseli potit při jejich hledání na webu.

Doporučujeme vyzkoušet: