Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie.Beru na vědomí
04
října

Výstava Toy_Box: Skleněná stěna

Jatka78

zpět na výpis akcí
 

Název výstavy v Jatkách 78 odkazuje k citátu člena Beatles Paula McCartneyho o tom, že „kdyby jatka měla stěny ze skla, vegetariánem by byl každý“.

Začátek:04. 10. 19
Konec:05. 11. 19
Cena:Zdarma
Čas:10:00 - 23:00
Kategorie: kultura|galerie

Její důvod je jasný. Chce připomenout původní, dnes už téměř nevnímaný účel celého jedenáctihektarového areálu, který až do druhé poloviny 20. století století fungoval jako největší a nejbrutálnější „stroj na maso“ v Praze.

Výtvarnice Toybox Toybox, která má kořeny v technu a DIY scéně, se prostřednictvím výběru svých naturalistických pláten dotýká nejen krutosti každodenně páchané na zvířatech, ale i klasické tradice obrazů s tématem životní pomíjivosti memento mori a traumatizujících událostí ze svého osobního života.

Součástí vernisáže bude i virtuální realita z jatek provozovaná veganským rozcestníkem Soucitne.cz s navazující sérií podcastů věnovaných právům zvířat.

Kurátorem výstavy je Radek Wohlmuth.

Jatka78
Tel: 731 555 477
Jateční 1530/33
Praha 7, 17000
Navigovat
MHD

Další akce pořadatele:

Také by tě mohlo zajímat:

Naše speciální výběry pro milovníky městského života. Navštivte doporučené akce i místa, která stojí za to.

 

Sauny u řeky, v Národním divadle, v obchodním centru, v kasárnách i mimo centrum. Tady je výběr těch nejlepších a nejzajímavějších saunovacích míst po celé Praze, abyste se nemuseli potit při jejich hledání na webu.

Doporučujeme vyzkoušet: