Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie.Beru na vědomí
30
září

Rooftop Talks / Bezobalu

Střecha Lucerny

zpět na výpis akcí
 

Záleží na každém z nás a každý krok se počítá.

Datum:30. 09. 19
Cena:Zdarma
Čas:18:00 - 19:00
Kategorie: poznání|kurzy, ostatní, workshopy lifestyle|

Další přednáška ze série Rooftop Talks se bude věnovat myšlence: „Zero waste – nejlepší odpad je ten, který nikdy nevznikl.“ Posluchači se dozví, co lze ve svém životě změnit, aby produkovali méně odpadu. bezobalu.org je nezisková organizace zaměřená na šíření myšlenky a dobré praxe v oblasti minimalizace vzniku odpadů. K tomu slouží zatím tři pražské prodejny s nebalenými potravinami a kosmetikou a řada osvětových aktivit.

Veronika Nováčková pracuje jako ředitelka neziskové organizace Bezobalu. Na svých přednáškách hovoří o tom, jak minimalizovat vznik odpadů, žít udržitelně a nakupovat vědomě. Vlastní každodenní zkušenost zasazuje do širšího kontextu, jako je ekologické zemědělství, nakládání s odpady nebo domácí výroba kosmetiky.

Přednáškový cyklus Rooftop Talks si klade za cíl zvýšit povědomí veřejnosti o klíčových aspektech spojených s budoucností života ve městě a hledat odpovědi na to, jaké funkce by v nich měla plnit příroda a rostliny. Jaká jsou východiska a řešení pro občany Prahy a měst obecně v kontextu klimatických změn, antimikrobiální rezistence, stále méně dostupného bydlení nebo efektu tepelného ostrova? Přednášky probíhají každé pondělí, vždy od 18:00, a jsou zdarma.

Střecha Lucerny
Tel: 775224086
Štěpánská 61
Praha 1, 11000
Navigovat
MHD

Také by tě mohlo zajímat:

Naše speciální výběry pro milovníky městského života. Navštivte doporučené akce i místa, která stojí za to.

 

Vybrali jsme pro vás ty nejzajímavější akce v metropoli pro malé i velké. Poradíme vám, kam s vašimi ratolestmi v Praze vyrazit, pokud se chcete pobavit, inspirovat nebo jen utéct nudě sobotního či nedělního odpoledne.

Doporučujeme vyzkoušet: